reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

hejka dawno nie pisałam a ile miałam do nadrobienia w czytaniu:szok:

Gosia -Lew strasznie mi przykro, przytulam mocno

A tu już widze temat imion został poruszony. Ja mam swoje typy jak będzie dziewczynka to Alicja ,Wioletta lub Małgosia a chłopak to Mariusz, Sebastian i podoba ma sie Tymek ale mojemu małżonkowi nie za bardzo:-( Jeszcze Maja fane imię alewydaje mi sie że dużo już jest Majeczek.Myslałam też o Sewerynie dla syneczka ale mąz mi wybił z głowy ten pomysł.

My czujemy się nawet nieżle brzuszek się zaokrągla hi hi ostatnio moim ulubionym przysmakiem na kolacje są zupki chińskie. Normalnie nie moge sie powstrzymać tak mi teraz smakują. Do lekarza cisne w następny czwartek a na usg może w ten piątek ciekawe ile maleśtwo urosło.

reklama
A dlaczego nie. Skoro to jej drugie imię, zazwyczaj się go nie używa i bez problemu można "przechwycic". U nas np jest bliska rodzina i na dodatek sąsiadka i z pokolenia na pokolenie mamy takie same imiona. Np moja siostra i córka mojej cioci to Anety, ja i córka Gosi to Natalie. Teraz u mojego brata urodziła sie Anastazja, a ja zawsze chciałam tak nazwać córkę. no i chyba tradycja pozostanie.

U mojego przyszlego męża w rodzinie jest tak, że jest 2 Łukaszów, 3 Ewy, 2 Moniki, 2 Adamów. i nikt do nikogo nie ma pretensji. u nas w rodzinie są bardzo egzotyczne imiona i każda ciotka chciała być oryginalna. Z takich kwiatków to są: Irmina, Elwira. Ja na czesć mojego tatusia, chcę nazwać synka Grzesio i mój Ł jest jak najbardziej ZA. Tata bardzo przeżywa, że nie zostawie jego nazwiska, ale tak sobie myślałam, że jedno mi wystarczy. I tak będzie długie. A data urodzin mojego brzdąca pokrywa się z datą urodzin mojego taty! I jeszcze Grzesio będzie :tak:

ja też myśle że nie masz się czym przejmować w końcu to drugie imie. a jak Ci się Kaja podoba to jak nabardziej nie powinnaś sie przejmować.

a ja mam czasem kolki ale z boku brzuszka najczesciej po lewej stronie.
ogolnie samopoczucie mi sie poprawia ale najgorzej jest rano po wstaniu i z jedzeniem sniadania potem juz jest ok. no i zaczelam sie opychac slodkosciami :-D
na usg ide za 2 tyg.:happy2:
Ja kolejne usg też mam za 2 tygodnie :)) a co do słodkości, to też zaczęło mnie do nich przyciągać, ale tylko do wybranych np kakao, czekoladki z nadzieniem itp, ale nie za dużo bo jak kiedyś zjadłam całego batona to się źle czułam... ale trochę się wkurzam że mnie znowu zaczęło ciągnąć do słodkiego, bo zacznę szybciej przybierać na wadzę :(( a ja startowałam do ciąży już z lekką nadwagą i nie mogę za dużo przytyć w ciąży. Chciałabym tak do 10 kg :)) ale mam marzenia:-):-)

to tak jak ja. Lekarz mi nie uwierzył jak powiedziałam ile ważę. I też chciałabym mało przytyć. Póki co od początku ciąży ne przytyłam nawet pełnego kilograma. i bardzo się z tego cieszę :-)

Wiecie co jest dobre? Czekolada milki z nadzieniem bananowym!!! Pyyycha!

A tak w ogóle, wiecie może czy antycellulitowych kremów można używać w ciąży?

hmmm raczej wykonuje się je rutynowo, ale możesz zapytać swojego lekarza! a robi się je między 10 a 14 tc!

Teraz idę na usg i wizytę 18.05 to sie zapytam mojego ginka czy będzie robił to badanie. Lepiej mieć to już za sobą.

Imiona macie piękne czytam je od wczoraj i moje też się pojawiły: Pawełek, Bartosz, Bartek, Antosia, Natalka. Moja ciocia urodziła w zeszłym roku Nadię, tak mi się spodobało to imię, ze normalnie szoook, ale widzę że wy też często je wymieniacie. Moj mąż na razie się nie wypowiada co do imion, jak wyjeżdżał trzy tygodnie temu do pracy za granicę to był w siódmym niebie, że urodzę mu nasze dzieciątko. Wczoraj napisał mi smsa, że Nas kocha to się popłakałam. Niby mówi mi to kiedy tylko mamy możliwość porozmawiać, ale kiedy mówi WY do mnie to jestem przeszczęśliwa mimo tego że nasze 2,5cm maleństwo zobaczył na zdjęciu to wiem że jest z nami całym sobą. Ale się rozkleiłam, 20 czerwca wraca do Nas na dwa miesiące. Czekamy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do imion to my jestesmy za Marysia jesli chodzi o dziewczynke :) Tutaj jestesmy jednoglosni :) Natomiast co do chlopca to ciezko sie zdecydowac - mi podoba sie Kuba, Bartek, Maciek, ale mezowi nie podchodza te imiona :-( na razie stanelo na Witku, choc obojgu nam nie dokonca pasjuje. W czerwcu bedziemy na usg i moze juz wtedy poznamy plec Zabki ;-)

Ja na usg 3d wybieram się ale do innego miasta bo u mnie nie ma, więc jadę do Krakowa
Mi lekarz polecił jechać między 20 a 30 tc

Mi podobnie lekarz mowil ze na 3D to najwczesniej od 20tyg. Akurat bedziemy wtedy w Polsce i razem zobaczymy naszego maluszka :-D bo tutaj musilibysmy jechac do wiekszego miasta i placic duzo pieniazkow za chwilke podgladania brzdaca.

reklama
Mi mówił, że 3D najlepiej robić od 5 miesiąca. Wtedy można coś więcej zobaczyć i dopiero wtedy isę opłaca. Wybieram się na 3D po podróży poślubnej, czyli w połowie lipca

Do góry