reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Hej. a ja muszę się Wam dzisiaj pożalić;
Od wczoraj mam tak intensywne bóle w krzyżu że ruszać się nie mogę a wyprawa do łazienki graniczy z cudem! Wczoraj zwolniłam się wcześniej z pracy a dziś już z samego rano wlokłam się do lekarza. Obawiałam się, że to nerki ale wstępne badanie moczu nie wykazało żadnych zmian. Żadnych innych dodatkowych dolegliwości tylko ten cholerny ból - nie do końca wiem czy mięśni czy kręgosłupa. Niby to normalne ale przecież nie w tak wczesnym stadium ciąży chyba...? Tyle dobrze, że zwolnienie na tydzień dostałam. Lekarz kazał leżeć i brać paracetamol bo ten podobno można. No ale wyobraźcie sobie - ileż można kołkiem leżeć? Że też zawsze musi coś się znaleźć mimo tego że człowiek tak uważa na siebie - w zeszłym tyg wyszła mi sprawa z zębem i nie czekającym zwłoki kanałowym leczeniem, chociaż przed ciążą leczyłam wszystko co było do leczenia (jak mi się wydawało)..
ehhh, szkoda gadać.. :frown:

Czy któraś z Was miała podobne problemy?

Ostatnia edycja:
reklama
hej bylam dzisiaj w szpitalu zrobiono mi skan i dzidzia chyba zdrowo sie ma bo fika koziolki i skacze ale frajda byla popatrzec nastepny skan 29 czerwca pobrali mi tez mnostwo krwi jz mialam mowic do pielegniaki zeby cos zostawila!!! 4 probki:szok: ma 61.95 mm w czwartek tydzien temu miala 51 mm 11 mmw ciagu tygodnia! Oto ono:

Piękna dzidzia - ja swoją w piątek zobaczę przy okazji badania przezierności
A co do krwi - kiedy zakładałam kartę ciąży też mi mnóstwo jej pobrali - 7 albo 8 próbek! Kranik podpięli i lecieli z koksem..

Za mną rosołek chodził już od tygodnia i dzisiaj upichciłam cały gar będzie na dwa dni:tak:przy moim apetycie.Ja w ciąży chcę przytyć jak najwięcej bo to jedyny mój sposób żeby przybrać na wadze:tak:w przeciwieństwie do niektórych mamuś Ja jestem szczęśliwa z każdego kilograma i mam nadzieje,że szybko po ciąży ich nie spale:tak:

ja tak mialam ochote na buraczkowa i az na 3 dni nagotowalam hehe :-):-D
ja tez sie ciesze ze przytyje i mam nadzieje ze troszke mi zostanie kilogramow po ciazy bo jestem za chuda i sie zle z tym czuje. ;-)

mi zadne balsamy cos nie podchodza wszystko mi smierdzi a skora strasznie sie przesusza. :baffled:

mary mary mnie tez torche bolalo wkrzyzu bardzo mocno ale tylko kilka razy i to trwalo chwilke mam nadzieje ze ci szybko przejdzie!Co do lezenia kolkiem ja na zwolnieniu jestem 3 tyg i mam jeszcze tydzien!Zgroza chce wracac do pracy ale musze isc do lekarza po zgode. A niech badaja biora ta krew oby tylko wynki byly dobre i dzidzie zdrowe! Powodzenia na badaniu:happy2:

Ostatnia edycja:
gratuluja widze po suwaczku juz 13 tc sie zaczal u ciebie :]
a ty Natalka planujesz u nas w przychodni isc na te usg 3g czy do innego ? ja patrzylam ceny itp w innych klinikach wacha sie okolo 200 zl tylko ciekawa jestem czy daja u nas filmik nagrany i zdjecia hmmm:sorry2::dry::dry::dry::dry:

Dają zdjęcia i filmik. nie wiem jak cenowo wychodzi 3D u nas. Ale powiem Ci, że wolę u nas, jak jeden prowadzi ciążę to niech ten sam robi i bada. Przynajmniej inny stosunek do nas będzie.

Weri suuuper kolos:-D A ja ważę tyle samo ile przed ciążą czyli 48,5kg..ale to jeszcze o niczym nie świadczy,bo w poprzedniej ciąży pierwszy wpis w karcie ciąży 46kg...a potem +24:szok:

Cześć Mamuśki przyszłe!
Tak mi sie dluzy czas od ostatniej wizyty u lekarza, że już sie nie moge doczekac, a to dopiero 15 maja. Aż sie troche denerwuje czy będzie wszystko ok.
A mówiłam Wam, że 23 maja wychodzę, za mąż? Pewnie tak, ale cieszą sie jak nie wiem co:-D.
A co do imion, to dla dziewczynki zastanawiałam sie nad LENĄ lub POLĄ. A dla chłopca... nie mam zielonego pojęcia:baffled:

reklama
Ja zawsze mówiłam do Mojego R.,że przytyje tylko zachodząć w ciąże bo już tak mniałam:tak:ale niestety szybko schudłam:baffled:
Milencia na kiedy masz termin porodu, chyba mamy bardzo przybliżony:tak:Ja mam na 28 listopada chociaż na USG wychodzi,że dzidzia jest o tydzień starsza:-)

Do góry