reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Witajcie!
Dawno mnie u Was nie bylo, i nie jestem w stanie nadrobic wszystkich zaleglosci. Ale teraz raczej powinnam byc na bierzaco, poniewaz od 5go maja jest juz na L4. Nie zamierzam spedzac calego czasu przy kompie(zreszta synek na to by mi w zyciu nie pozwolil) ale bede miec wiecej czasu dla siebie.

Ja czuje sie juz dobrze, mdlosci odeszly i smaki wrocily. Ale na gotowane, pieczone mieso, zwlaszcza kurczaki dalej patrzec nie moge;) i na gotowane ziemniaki. Za to zielenina w kazdej ilosci no i nabial-twarogi, smietany, mleko...

Dalej mam napiecia brzuszka, ale moja gin mowi, ze skoro to nie sa rytmiczne skurcze to nie mam sie czego obawiac, bo wg badan i usg wszystko jest dobrze. W razie co mam brac nospe. Gin sie smieje: no nie, co sie dzieje z tymi dziewczynami...Sa w ciazy a chca sie czuc jak przed ciaza! Wiadomo, ze wszystko sie w srodku napina, rozciaga, wiec tak juz bedzie! Nie martwic sie tylko cieszyc, ze wszystko jest idealnie! Moj maz mowi, ze w pierwszej ciazy tez o tych napieciach mowilam, ale ja nie pamietam.
A tak w ogole, to milej niedzieli, bo jeszcze jej troszke zostalo! Uwielbiam jak dni staja sie coraz dluzsze!!!

a ja wlasnie lubie pojesc grilowanego kurczaka i to jedyne miesko ktore mi podchodzi. dzisiaj sobie wlasnie kurczaka ugrilowalismy... na balkonie :-D poza tym smakuje mi leczo z baklazanow zielonej papryki i pomidorkow. no to chociaz tyle. Jeszcze bardzo mi zasmakowal kompocik ktory zrobila tesciowa z szuszonych moreli i rodzynek. pychotka! :tak: no po malutku odnajduje jedzonko po ktorym sie dobrze czuje.

kaśka k kobieto masz bardzo niskie, a ja myślałam, że moje 110/70 jest niskie.
Myślę, że parę łyków kawy nie zaszkodzi, a ona trochę je podniesie i wafelek z czekoladą lub czekolada, bo zawsze jak chodziłam oddawać krew to mnie tym częstowali.
Może zabierz męża na spacer i to też coś da, bo w sumie przy niskim ciśnieniu ruch jest wskazany.

a ja lodow jesc nie moge bo zaraz mam chore gardlo a tu teraz lato az mi slinka cieknie jak czytam o tych lodach:baffled: ja nabardziej lubie chyba magnum jagodowe w bialej czekoladzie albo lody pistacjowe pycha mniam....gazowanych napojow tez nie moge pic z tego samego powodu taka rodzinna klatwa:shocked2:

dzięki madziek poczytałam o niskim ciśnieniu no i lepsze takie niż wysokie zwłaszcza w ciąży
faktycznie troszkę kawy
nawet coś piszą o czerwonym winie
jednak najbardziej więcej ruchu tylko jak się ruszać jak nie mam siły na wstanie z łóżka
muszę spytać lekarza czy mogę chodzić na basen
ale narazie jeszcze biorę luteinę więc napewno będę musiała poczekać aż odstawię

a ja wlasnie lubie pojesc grilowanego kurczaka i to jedyne miesko ktore mi podchodzi. dzisiaj sobie wlasnie kurczaka ugrilowalismy... na balkonie :-D poza tym smakuje mi leczo z baklazanow zielonej papryki i pomidorkow. no to chociaz tyle. Jeszcze bardzo mi zasmakowal kompocik ktory zrobila tesciowa z szuszonych moreli i rodzynek. pychotka! :tak: no po malutku odnajduje jedzonko po ktorym sie dobrze czuje.

ale mi smaka narobiłaś :tak:

reklama
czy ktoś ma problemy z niskim ciśnieniem
dzisiaj mam 90/50 i na leżąco mam zawroty
strasznie się dzisiaj czuję :-(
nie wiem czy można coś brać na podwyższenie ciśnienia

Ja tak mialam w pierwszej ciazy. Dokladnie tak samo niskie. Radzilam sobie bez lekow. Lekka kawa, czasem troszke czerwonego wina. Ja ogolnie dobrze czuje sie z niskim cisnieniem. Obecnie w ciazy mam 110/65, 105/60 i czuje sie ok.

Do góry