reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
Czesc:) dziekuje ,ze odpisalas ,te rzeczy powiedziala mi Pani w urzedzie w Cork SW tam gdzie sie zalatwia pps i child benefit i maternity i zasilek ,bylam z kolezanka ,ktora lepiej zna angielski ,
Moze masz racje co do kłamstwa poniewaz teraz przez ten kryzys maja maly budzet i byc moze chciala sie pozbyc kolejnego obcokrajowca,a jesli chodzi o porod chce urodzic w Polsce w moim miescie w Polsce sa takie same warunki jak w Irlandii moge powiedziec ze nawet lepsze bo bylam juz ogladac tylko musze zaplacic za szkole rodzenia i ewentualne znieczulenie .Tak powiedzial moj polski lekarz w Polsce.
Moje dziecko tez buszuje w nocy hihi jest swietny puszczam mu uspakajajaca muzyczke lub glaskam brzuch i zasypia ;) pozdrawiam

dodam ze po urodzeniu dziecka złóż wniosek o One Parent Family Payment bo tez ci sie bedzie należało,dom socjalny o który po
o co z tym chodzi???
pierwsze slysze;-)
gdzie sie sklada jakies wnioski o to??

irl to automatycznie ci przyznaja czyli dostalabys w jakis miesiac od ur.
ja dostalam od razu,wcale nie musialam czekac.
poszlam na macierzynski 2tyg przed wyznaczona data porodu i dwa tygodnie wczesniej urodzilam:-D

wniosek o One Parent Family Payment składa sie w tym samym offisie co pps, jest to zasiłek dla samotnych matek, ja mam na 2 dzieci 166 euro na tydzien :-)ale to zalezy od zarobków, podobno ( mówiła mi koleżanka) ze jak matka nie pracuje to ma na 1 dziecko 245 euro na tydzien

reklama
Do góry