reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Powiem Ci że normalnie mamy tak samo:-) Jak bliźniaczki normalnie. Mężowie wyjeżdżają, cykl prawie identyczny, chyba tyle samo latek:-) Tyle że mnie rodzice więcej dokarmiali:-D
no tez to zauwazylam heheh, ja tez mam dzis 11dc no i sama przez tydzien bede, chyba naprawde sie tam przejade do ciebie heheh:-D
mnie tez dokarmiali za mlodu hehehe ja poprostu z wiekiem chudne, jak meza nie ma to obiadow nie robie bo dla kogo? siedze o suchym chlebie jak dla konia:-D

reklama
Najwięcej przytyłam na przełomie 5 i 6 miesiąca. W każdej książce piszą,żeby wtedy uważać, ale ja to olałam. W ciągu 3 tygodni przytyłam wtedy 5 kg:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Wcześniej tak 1,5 - 2 kg na miesiąc. Podstawowym błędem u mnie był brak wagi w domu. Nie widziałam sama że tak grubnę. Ciuchy ciążowe są luźne, więc nie widziałam żadnej różnicy. A potem szok!

5, 6 miesiąc mówisz? :-)
Trzeba będzie uważać.
Ja się cały czas ważę i jem najpoźniej o 19 00 i to staram się jeść lekką kolację.
W nocy absolutnie nie wstaję jeść, za to siku chyba z 5 razy :-)

Spadam zrobic żarełko małżowi i młodej
i polatam na odkurzaczu
Musze sie wam pochwalić: tydzień temu w piatek ważyłam 79 kg a dzis rano waga wskazała 74 :-D ale się cieszę dieta i ćwiczenia daja efekty moze wcześniej uda mi się zacząć staranka :tak:

ja tez spadam robic obiadek;-)
co do wagi to moja siostra jest teraz w 20tc i przytyla 7 kg i sie cieszy jak nie wiem heheh ona zawsze chciala przytyc i je ile wlezie i dopiero w ciąży rośnie heheh mowi ze juz wazy 60 kg i sie cieszy jak glupia ze w stringi nie wchodzi hahah:-D

BADAICKA to super:-)oby tak dalej:tak:
Moim atutem jest to że ja robie dłuuuuuugie spacery wogóle latem to co dziennie tak potrafie :tak:

5, 6 miesiąc mówisz? :-)
Trzeba będzie uważać.
Ja się cały czas ważę i jem najpoźniej o 19 00 i to staram się jeść lekką kolację.
W nocy absolutnie nie wstaję jeść, za to siku chyba z 5 razy :-)
Ja sie nie ważyłam i tak jak najpierw przez wymioty schudłam 6 kg to potem przytyłam 20 kg ale ja wymiotowałam nawet po suchej bułce lub chlebie jedyne co mogłam jeść to.......
hot-dogi,hamburgery itp po tym było ok :szok::szok::szok:

ja tez spadam robic obiadek;-)
co do wagi to moja siostra jest teraz w 20tc i przytyla 7 kg i sie cieszy jak nie wiem heheh ona zawsze chciala przytyc i je ile wlezie i dopiero w ciąży rośnie heheh mowi ze juz wazy 60 kg i sie cieszy jak glupia ze w stringi nie wchodzi hahah:-D
Hi,hi a my tu wszystkie o odchudzani :rofl: a tu proszę sa takie babeczki co z tycia sie cieszą

A ja jem obiadek:-)ps.ja w tamtej ciąży przytyłam 13 kg.;-)co wiecie że to nie tylko tłuszcz ale też woda podczas ciąży w ciele się zbiera dlatego się dużo mocniej pocimy w ciąży bardziej pod koniec i po porodzie:tak:

reklama
Ja wam powiem że ja tak się pociłam że aż M się dziwi co takie łóżko mokre i patrzy na mnie a ja masakra nie kłąmie ja tak się pociłam że jakby ktoś oblał mnie wodą:szok::-Dno ale szło mi to na dobre bo chudłam;-)

Do góry