reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Czy mogłybyście tego mniej produkować? Wyszłam z domu, wracam a tu 20 nowych stron!!! Jak to nadrabiać?

Hmmmm........."a wiec" ...tu blask fleszy i moje wyuczone gesty do kamery:-D
"na poczatek chcialabym podziękowac moim drogim kolezankom z bb za to, ze we mnie wierzyly i zawsze mnie wspieraly...kochane jestescie....Chce tez podziękowac mojemu mezowi i drogim rodzicom........":-D:tak::-D:tak: ale fajnie dostac medal:-)
należy Ci się medal, należy:-):tak::-) najlepiej złoty

Kochane moje ja tak mam czasem ale szybko mi to mija za zwyczaj i składam raport:
właśnie dzwoniłam do nowego gina (tego co mi luteine kazał brac na wywołanie @) i dziś wieczorem jestem umówiona na wizytę do niego ma mnie zbadać i wypisać leki jak będa potrzebne. tylko jak to badanie będzie wygladało w czasie @????????:confused::confused::baffled::baffled:

ja bym się nie martwiła, lekarz wie, jego problem:-p, ja zawsze uprzedzałam jeżeli mi się zdarzyło być wtedy u gina - i nigdy się żaden nie zdziwił czy skrzywił, to dla niech noramalka
rób listę pytań i ruszaj do boju!

Zabije za "pączka", zatluke gołymi rekami, usmaże w buraczkach....i zjem:-)

No to teraz prosze bardzo:oglaszam konkurs na najlepszy temat na dzis z serii: o dupie Marynie:-)
jakies pomysly???

Moze kto poleci kropci fajną maskare bo sie strara konczy a tak bez rzęs chodzic to troche łyso????

ja lubię Clinique High Definition, trochę droga, ale nie uczula... a rzęsy mam jak stąd do minitora;-)

Dziewczyny czy myslicie , że sa jakieś przeciwskazania do tego żeby pójść dziś na koncert Andrzeja Piasecznego ?

Kurdę kusi mnie żeby iść szczególnie ze względu na Piaska.

ja bym poszła, jakbyś się źle poczuła to zawsze można wyjść:tak:
Piasek zmienił mocno repertuar więc raczej to będą ballady a dzidzie lubią się kołysać:tak::-D:tak:

nie kropeczko, przeciez moja malz nie ma czasu nigdy:dry: jak wroci obiecal ze pojdziemy na te badania..... ten cykl z gory mam skreslony bo ja owulke bede prawdopodobnie miala wlasnie jakos w piatek.....no ale nic ...

a może natura sprawi figla? ja bym się poprzytulała przed wyjazdem i po wyjeździe...

5, 6 miesiąc mówisz? :-)
Trzeba będzie uważać.
Ja się cały czas ważę i jem najpoźniej o 19 00 i to staram się jeść lekką kolację.
W nocy absolutnie nie wstaję jeść, za to siku chyba z 5 razy :-)
przy 1szej ciąży mnie lekarz mi kazał jeść często, niedużo (jak każdy) mówił natomiast, żeby zjeść coś przed pójściem spać i zaraz po obudzeniu, fasolki nie lubią przerwy w dostawie energii, ważne, zeby te przerwy były jak najkrótsze, nawet jabłko wystarczy zjeść, byle przed snem

właśnie mnie szlag trafił...
wlasnie zadzwonilam do mojego meza i mu powiedzialam ze jak kupi kotu jeszcze jedna pilke, to mu ja ( wybaczcie! ) w odbyt wepchne..

ja bymnie ryzykowała, a jak mu się spodoba?:-D:rofl2::-D

Ja mam plamienie brązowe na 2,3 dni przed @. Wszyscy raczej obarczają za tą winą hormony.

. W czwartek idę do jeszcze innego lekarza :)szok::szok::szok::szok:) i zamierzam wypytać o wszystko.

Bo tu na forum dziewczynki mi doradzały progesteron i prolaktynę i nigdy nikt nie wspomniał o estradiolu. A lekarz powiedział,że właśnie estradiol jest najwazniejszy jeśli chodzi o plamienia.

Loree to masz tak jak ja...czyli stricte plamienia.
Zbadaj estradiol w 3 dc i sie wyjasni. Z tego co mi mowil gin to za to jest jednak bardziej progesteron odpowiedzialny...o estradiolu nie mowil nic...ja go badalam bo robilam komplet hormonow...a nie z zalecenia gina.

Daj znac po czwartku...az sama jestem ciekawa co ci powie inny lekarz.
Bo w sumie u Ciebie tylko to teraz Cie trapi-te plamienia...? czy jest cos jeszcze?

kobiałki, a gdzie Hannisko??? Ona już poszła do tej roboty????????:szok:

Pewnie tak:-)))

a płukać gardło można roztworem wody ciepłej z rozpuszczoną solą albo wodą z wodą utlenioną..

Ja tak robie-woda plus wopda utleniona-łyzka 3% wody utlenionej na pol szklanki letniej przegotowanej wody i plukam. Tylko nie wypij....tak zrobilam przez pomylke ostatnio jak bylam chora-wiecie co-rzygalam potem pol dnia ...ju nie mialam czym a dalej mnie szarpalo...wstretnie bylo....okropne uczucie...pomylilam szklanki, w jednej mialam wode do picia a w drugiej roztwor do plukania....bylo okropnie!

należy Ci się medal, należy:-):tak::-) najlepiej złoty

ja lubię Clinique High Definition, trochę droga, ale nie uczula... a rzęsy mam jak stąd do minitora;-)

ja bymnie ryzykowała, a jak mu się spodoba?:-D:rofl2::-D

od Was się uczę - kulki gejszy, wibratorki, kajdanki a ostatnio pół wieczoru o zwierzątkach było:-):-D

Kankagan...widze, ze humorek Ci dzisiaj dopisuje:-) Super!

dzieki z amedal:-)
Mascare oczywiscie tea sprawdze...mam teraz na liscie 3 do sprawdzenie, i pewnie cos wybiore:-)

jak sie uczyc to od najlepszych:-) te zmnie tu podszkolily....ale z tymi kulkami to zaraz na googlach sprawdze o co biega., bo ja nadal nie wiem co to:zawstydzona/y:

PM OLU-moze wlasnie to co Twoj mąz kupil to nie sa pilki dla psa ale wlasnie te kulki gejszy dla Ciebie???? ale by bylo:szok::-D:szok:

OLICA-zawialo chyba cos mi tu od Wroclawia, bo sie zrobilo szaro i grzmi....ech ta pogoda jak baba....zmienną jest:-)

Ostatnia edycja:
Kochana z tego co wyczytałam to gorzej jest jak są krwawienia a nie plamienia. Ja mam plamienie brązowe na 2,3 dni przed @. Wszyscy raczej obarczają za tą winą hormony. Krwawienia też są różne, bo mogą np. występować przed @ i w środku cyklu . Czy ty badałaś wszystkie hormony? Bo tu na forum dziewczynki mi doradzały progesteron i prolaktynę i nigdy nikt nie wspomniał o estradiolu.
No ja mam dokladnie tydzien przed @ te krwawienia i trwaja do 4 dni potem nic za 3 dni przychodzi @ z bolem brzucha itd.:wściekła/y:
W POlsce robilam wszystkie badania hormonalne estradiol tez i jest ok 75,29 w fazie folik.( norma to 20-155)
w.kropeczka pisze:
Kochanie-wiem ze pewnie starsz sie co miesiac, ale jak dlugo? to mam na mysli...masz juz jakies dzieciaczki> Ile masz lat?
Nie nie mamy jeszcze dzieci ,mam 27 lat (jeszcze ;-)) ,maz 32 .Staramy sie od 5 lat mialam przerwe 3-miesiezna 3lata temu ,w ktorej bralam antyki na wchloniecie torbielki ,po za tym caly czas sie staramy.

w.kropeczka pisze:
Nie wiem jak Ciebie potraktuja w UK...zalezy gdzie jestes...na kogo trafisz...ja czekam w Londynie od listopada na zaproszenie na badania hormonalne-bylam w XI u GP powiedzial ze wysla zaproszenie i polecenia kiedy, gdzie>>>? i jak na razie nikt jeszcze sie nie odezwal...hehehe...wszystkie wiec zrobilam prywatnie w Polsce.
No to mnie nie pocieszylas bo ja tez w Londku:szok:.
I bedzie jakies poltora miesiaca jak czekam na jakis odzew :baffled:.
To wyglada na to ,ze jeszcze sobie poczekam:-(.
No na prywatnych lekarzy tutaj to mnie nie stac niestety:no:.

reklama
Do góry