reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

hello wrocilam z pracy
Julcias szczerze gratuluje,super ze wszystko ok

gie-oska ja od poczatku ciazy mam za kazdym razem usg takze za kazdym razem widzialam bicie serca nie ma innych metod na jego sprawdzenie przed 17 tyg
jeszcze raz wracajac do plci to powiem Wam szczerze ze nie jestem jakos szczegolnie ciekawa.Bedzie to moje pierwsze dziecko i czy dziewczynka czy chlopiec bede sie tak samo cieszyla i kochala najwazniejsze aby bylo zdrowe,natomiast moj maz nie moze sie doczekac aby poznac plec,wybiera sie ze mna na duze 3d i zapowiada ze bedzie ostro wypatrywal ;)

a co do macierzynskiego nie wiem jak dlugo ani tez ile bede dostawala tu w Niemczech,wiem ze mezowi przysluguje sie 2miechy urlopu i napewno to wykorzystamy

reklama
Ja jestem strasznie ciekawa :tak: A czy to będzie chłopak czy dziewczynka to już bez różnicy, chociaż marzę o chłopczyku :tak: Ale tak naprawdę to oby zdrowe było :-)
Należę do osób bardzo niecierpliwych, więc jak najszybciej chciałabym wiedzieć kto mi w brzuszku koziołki fika ;-)

Gosia ma rację. Szefowa nie ma nic do tego i już.

Gosiu, ja też jeszcze w pracy i nie mogę się doczekać obiadku... Sama zgłodniałam i wysłalam swojego Ł po bułeczkę z jogurtem, żebym zaraz nie padla... :-p

gie-oska ja bede chciala z moim dzidziusiem jak najdluzej siedziec w domu ale wszystko zalezy od sytuacji finansowej itd
jezeli chodzi o serduszko to mozna je slyszec przez sluchawki ale od 17 tygodnia,wlasnie przeczytalam ze ruchy dziecka mozna poczuc juz miedzy 16-20tyg o kurcze juz sie ciesze :)

No ja jestem właśnie na tym etapie, niczego innego się nie mogę tak doczekać. Chciałabym już poznać to uczucie, tyle kobiet je zna, a ja jestem już tak blisko, a jednak daleko. Piszę też, że ok 18 tygodnia wyczuwają ruchy kobiety, które mają już dzieci. Zobaczymy, która z nas będzie pierwsza listopadóweczki ;-)

kasiiula ja z poznaniem plci poczekam az do rozwiazania,chce aby to byla niespodzianka :)
moja siostra tez tak zrobila i musze szczerze przyznac ze jest roznica jak sie oczekuje dziecka i sie wie lub nie no ale to oczywiscie indywidualna sprawa :)

Ja myślała, że też będę znała płeć dziecka przed narodzinami, ale mój małżonek mnie zaskoczył jak powiedział, że chciałby żeby to była niespodzianka.

;-)

Co do Twojej stłuczki i wypadku na schodach mam nadzieje, że miałaś robione usg? Myślę, że w takiej sytuacji zrobili by ci na poczekaniu w szpitalu. Z dzidzią na pewno jest ok., ale trzeba zobaczyć czy przy takich uderzeniach łożysko jest na swoim miejscu i wszystko inne. Nie chcę Cię broń Boże straszyć, to nie mój zamiar, ale ja należę do ludzi którzy dmuchają na zimne. I nie przejmuj się, aż tak tym ślubem to teraz nie jest najważniejsze. Teraz na pierwszym miejscu jesteś Ty i Twoja (Wasza) dzidzia. przypomnij to narzeczonemu przy następnej próbie kłótni, ta fasolka już dosyć przeszła w ostatnich dniach, a jeszcze ją czeka ślub mamusi i tatusia, to też nie lada wyzwanie dla takiego małego człowieczka

milencia - kotlety podsmarzam na patelni bez tłuszczu wkladam do bułeczek a potem na kilka minut do piekarnika, wlasnie zeby wszystko bylo cieplutkie i ser sie troche rozpuscił, zreszta jak Kikolek sam sie rozpuszcza od gorącego kotleta

Natalunia - zamieśc koniecznie ten przepis na hamburgery bo ja to kupne robie a chcialabym sama bo wiadomo ze zdrowsze. A i jak możesz to napisz przepis na kebaby,chyba ze są objęte tajemnicą kulinarną;-):-p

cześć, a ja do 15 maja jestem na chorobowym, byłam u internisty, bo myślałam, że załapałam jakąś infekcję (katar, suchy kaszel, ból gardła),a lekarz zajrzał w kartę i powiedział, że jest pewny, że to alergia, bo od 2005 roku przychodzę do niego zawsze w maju z tymi samymi dolegliwościami. Kazał mi brać dwa razy dziennie calcium i do nosa na katar Sterimar-fizjologiczny roztwór wody morskiej. Mam nadzieję, ze to pomorze, bo jak tylko się kładę to kaszel mnie dusi i spać spokojnie przez to nie mogę:-(.
Też nie mogę się doczekać tego jak poczuję dziecko:-), wczoraj czytałam, że kobiety bardzo szczupłe mogą to odczuwać już w 16 tygodniu i przypomina to trzepotanie:-) a już na pewno od 20 tygodnia ciąży można to poczuć:-) odliczam tygodnie:tak:
po macierzyńskim muszę wrócić do pracy:-( bo kupujemy teraz mieszkanie i musimy z czegoś kredyt spłacać, a dziecko będzie pilnować nam moja mama lub siostra, ale z tym nie powinien być duży problem, bo mój mąż pracuje na zmiany, więc on też trochę przy dzidzi posiedzi:-)
Pozdrawiam, miłego wieczoru!

reklama
Ehhh a ja z pracą problemu nie mam, ale dziekankę muszę wziąć niestety...i rok w plecy już na samym początku studiów. Ale nie łamię się...zresztą ten mój kierunek w ogóle mi się nie widzi i może pójdę na inny jak mi czas i dzidzia pozwoli:-D

Do góry