reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

hej dziewczyny..ja tez mam dzis jakies takie kiepskie samopoczucie pewnie przez ta pogode..u mnie wlasnie leje:-(

Dziewczyny myslalyscie o tym czy po maciezynskim chcecie zostac nadal ze swoimi bobaskami w domu czy do pracy bedziecie wracac??Bo w sumie kase dostaje sie na maciezynskim a potem radz sobie sam jak masz dochod wiekszy niz 504zl!!Ja chyba nie zostawie dziecka 20tyg w zlobku!!Myslalam zeby siedziec z nim min 1.5roku tak jak z moja Maja..a jakie jest wasze zdanie??

Troche zasmucilo mnie to ze panstwo daje matce kase przez 20tyg:-(

ja to chetnie bym tez zostala z dzieckiem conajmniej rok .... jednak nie wiem jak wyjdzie u nas z pieniazkami... czy bedzie nas stac na to abym siedziala w domku.... zobaczymy co czas pokaze

reklama
natalunia Tobie to sie biedna ciagle cos przytrafia :(
mam nadzieje ze ta Twoja kostka jednak do wesela sie zagoi a tym krwawieniem to sie nie przejmuj skoro lekarz powiedzial ze to nci zle tak tak wlasnie jest ale wierze Ci ze nie jest Ci ostatnio latwo,jeszcze do tego tak sprzeczka :(
ale pamietaj ze po tych zlych dniach zawsze przychodza dobre :)
pozdrawiam

kasiiula ja tez czekam do 20 tyg,to dla nas polmetek a tak poza tym to mam nastepne usg 20maja i tez sie oczywiscie nie moge go doczekac :)

gie-oska ja bede chciala z moim dzidziusiem jak najdluzej siedziec w domu ale wszystko zalezy od sytuacji finansowej itd
jezeli chodzi o serduszko to mozna je slyszec przez sluchawki ale od 17 tygodnia,wlasnie przeczytalam ze ruchy dziecka mozna poczuc juz miedzy 16-20tyg o kurcze juz sie ciesze :)

kasiiula ja z poznaniem plci poczekam az do rozwiazania,chce aby to byla niespodzianka :)
moja siostra tez tak zrobila i musze szczerze przyznac ze jest roznica jak sie oczekuje dziecka i sie wie lub nie no ale to oczywiscie indywidualna sprawa :)

Oliwka to w takim razie jak wizyta jest przed 17tyg ciazy bez usg to jak lekarz sprawdza czy z dzieckiem wszytsko ok??

Oliwka podziwiam Cie ze masz tyle silnej woli aby nie wiedziec kogo urodzisz:-)Ja wole wiedziec chodz to tak naprawde bez znaczenia bo zarowno z chlopca jak i z dziewcyznki bede sie cieszyc tak samo..wazne zeby byl zdrowe:-)Ale wole wiedziec hehe

Witajcie:)
Ja mam rowniez wachania nastrojow. szybko sie wzruszam i reaguje lzami. Zawsze bylam "boberkiem" jak mowi moj maz, ale teraz to wystarczy sekunda i juz leca mi lzy jak grochy-zwlaszcza jak slysze w tv przykre wiadomosci...
Ale ogolnie jakos sobie z tym radze-majac malego synka w domu nie mam dosc czasu by sie zamartwiac:-D

to tak jak ja wczoraj byłam na komunii i płakałam jak dzieciaczki śpiewały pieśń dla rodziców:-D

Wiam kobitki

Byłam na usg ale jednak zrobiłam zwykłe a w 20 tyg pójde na 3D dzidzia zdrowa, fika koziołki i ma 60,6mm co odpowiada 12t4d jestem szczęśliwa :-):-):-)
ściskam wszystkie mamuśki papa

ej dobry pomysl zeby sobie smemu zrobic tylko ja tu nie widzialam takiego gotowego mieska do hamburgerow :confused: a wiem ze u nas w Polsce sa. Ewelina a ty potem lekko zapiekasz zeby sie ser rozpuscil?
ja też bardzo często robię sama. A ser wkładam już na koniec w gorącego i od bułki i kotleta sam się rozpuszcza. A jak nie mam gotowych hamburgerów to robię cienkie kotlety mielone.

No dziewczyny o 15:00 idę do szefowej powiedzieć, że jestem w ciąży i ide na zwolnienie... Ale mam stresa... Dobrze, że koleżanka która wszystko wie mnie na duchu podtrzymuje... Stwierdziłam, że powiem jej o 15 bo do 16:00 pracuje, więc nie bedzie miała zbytnio czasu się na mnie wyżyć itp. ani zadzwonić po swojego super "kadrowca", który zaraz zaczął by mi sypać jakimiś pewnie paragrafami że mi się nic nie należy... Trzymajcie kciuki:nerd:

reklama
No dziewczyny o 15:00 idę do szefowej powiedzieć, że jestem w ciąży i ide na zwolnienie... Ale mam stresa... Dobrze, że koleżanka która wszystko wie mnie na duchu podtrzymuje... Stwierdziłam, że powiem jej o 15 bo do 16:00 pracuje, więc nie bedzie miała zbytnio czasu się na mnie wyżyć itp. ani zadzwonić po swojego super "kadrowca", który zaraz zaczął by mi sypać jakimiś pewnie paragrafami że mi się nic nie należy... Trzymajcie kciuki:nerd:

Będzie dobrze :tak: Ale kciuki zawsze się przydadzą. Będę trzymać!

Co do hamburgerów. Są przepisy na kotleciki do burgerów. I są pycha! nie pamiętam na jakiej stronie je znalazłam, ale mam gdzieś. Jak znajdę, to zamieszczę ;-) Też wolę sama zrobić, bo wiem co jem. Dobre są kebaby robione samemu. Pitę łatwo zrobić i wkladasz do środka co tylko zechcesz :-) W sobote sobie robiłam :-)

Do góry