• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

Mnie tez tak badali w pierwszej ciazy, jak chodzilam z nia w Polsce ;-) Mam swoja stara karte ciazowa i porownuje wyniki sobie :tak: ale tutaj to jedna wielka porazka.. jak dla mnie , ale naszczescie czuje sie swietnie, wiec chyba wszystko oki jest :-D

reklama
Witam Cie Karinnka:tak:

U mnie badanie wygladaja tak, ze najpierw mam usg przez brzusio, potem badanie ginekologiczne i usg dopochwowe, wlasnie na podstawie tego dopochwowego gin stwierdzil u mnie bardzo nisko lozysko:-(Potem wazenie i wsio:-p

Ja 6 czerwca tez mam weselicho, mimo tego ze nie bede zbytnio szalala na parkiecie, gdyz poprostu nie moge ze wzgledu na to lozysko ale na pewno ide, bede sobie podjadala, spotkam sie z rodzinka i potancuje wolne tance:-p:tak:;-):-)

Witajcie;-) Faktycznie mamy wysyp chłopców i trzeba się będzie na swaty do innych wątków wybrać bo tu nam dziewczynek nie starczy:-D Gratulacje dla wszystkich:tak: U mnie po ostatniej wizycie z maleństwem wszystko ok, choc pomiarów nie miałam bo to była tylko wizyta kontrolna.. Pytałam o te ruchy to mi lekarz powiedział, że możliwe że nie będę ich czuła narazie i kazał się nie porównywać z innymi "normalnymi" ciążami:baffled: Łatwo powiedzieć:sorry2: Tymczasem po wizycie wieczorem zaczęło mi w brzuchu najnormalniej bulgotać:confused: i tak sobie myslę, że to może to:-) Wczoraj miałam taki dzień, że trochę mi macica twardniała, więc trzeba było no-spę zapodać i trochę polegiwać:sorry2:

Witajcie;-) Faktycznie mamy wysyp chłopców i trzeba się będzie na swaty do innych wątków wybrać bo tu nam dziewczynek nie starczy:-D Gratulacje dla wszystkich:tak: U mnie po ostatniej wizycie z maleństwem wszystko ok, choc pomiarów nie miałam bo to była tylko wizyta kontrolna.. Pytałam o te ruchy to mi lekarz powiedział, że możliwe że nie będę ich czuła narazie i kazał się nie porównywać z innymi "normalnymi" ciążami:baffled: Łatwo powiedzieć:sorry2: Tymczasem po wizycie wieczorem zaczęło mi w brzuchu najnormalniej bulgotać:confused: i tak sobie myslę, że to może to:-) Wczoraj miałam taki dzień, że trochę mi macica twardniała, więc trzeba było no-spę zapodać i trochę polegiwać:sorry2:

Nie martw sie moj smyku juz ma wybranke hehe :D.
A co do ruchow to moj juz ostro daje, nawet tate kopie! A jak leze na plecach to przetacza sie na moja lewa strone i wtedy mam taki krzywy brzuch ;).

Dziewczynki poradzccie...jak pisalam w pracy zle i chyba zostane bez niej do tego zamiast slowa otuchy na okolo slysze "a czego sie spodziewalas" kurna jakos mi tak zle :-( nawet M stwierdzil ze jedza ale moze podanie nie powinnam byla tak czy owak pisac...teraz psia psiola "co sie dziwisz.."

ale ja nie o tym chodzi mi o to ze umowe mam do porodu czyli np urodze 3.09 i ta mi kazala jeszcze przyjechac po porodzie i co mam jechac zaraz po czy co????
to jedno pytanko i drugie macierzynski: Olcia z innego dzialu napisala mi ze mi sie nalezy i bedzie placil ZUS a wiecie moze ile?? czy to jest cala pensja czy 80%?? czy co...Ja mam podstawe stale + stala premie co mc 20% i nie wiem...byla ktoras z Was w takiej sytuacji badz slyszla??

Cytat: ale ja nie o tym chodzi mi o to ze umowe mam do porodu czyli np urodze 3.09 i ta mi kazala jeszcze przyjechac po porodzie i co mam jechac zaraz po czy co????
to jedno pytanko i drugie macierzynski: Olcia z innego dzialu napisala mi ze mi sie nalezy i bedzie placil ZUS a wiecie moze ile?? czy to jest cala pensja czy 80%?? czy co...Ja mam podstawe stale + stala premie co mc 20% i nie wiem...byla ktoras z Was w takiej sytuacji badz slyszla??
kroptusia
Z tego co ja wiem to macierzyński się należy 100% płatny bez premi.

reklama
Z tego co ja wiem to macierzyński się należy 100% płatny bez premi.
Ta ? raczej nie chyba... W Anglii jest to 100 proc jesli pracujesz wiecej niz dwa lata, ale te sto proc to przez iles tyg, potem 90 i 50.. a jesli mniej niz dwa lata 90 proc przez pierwsze 6 tyg, przez nast 117f tyg a od 36-52 tyg macierzynskiego juz bezplatne...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry