reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

xxxklaudziaxxx; ja wsumie mialam kolczyk w pepku,tez sciagnelam bedac w ciazy ale nic takiego nierobilo mi sie,po porodzie pepek spowrotem sie wklasl i moglam znow wkladac kolczyk:tak:

Co do plci dzidzi ,niewiem czy znacie ale zobaczcie na ta stronke,dosc ciekawa i wsumie zgadza sie ona w 92% tak jak tam pisze,ja jak z kims sprawdzam to sie przewaznie zgadza ,mi sie z pierwszym dzieckiem zgodzilo.Teraz jes maly problem bo kiedy mialam owulacje i doszlo do zaplodnienia to wielka niewiadoma przelom luty marzec,w lutym bylby chlopczyk w marcu dziewczynka.
to link do tej stronki Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?

Kevinka mam nadzieję, że nic więcej się nie stanie co do mojego pępka :-):-)

A stronka niestety w mojej rodzince się nie zgadza ani u znajomych więc mam nadzieję, że to S pod moją datą urodzi się jako dziewczynka :-) ale co będzie to będzie, kochać przecież bede tak samo :-):-):-)

reklama
Hej

Witam serdecznie klaudzie i Miley!

Natalunia ja dobrze zrozumiałam ze ok. 10.06 masz usg połówkowe? Ale to przecież będziesz miała ok. 18 tyg. ? Bo z tego co wiem to chyba od 20 jest połówkowe

Witam weekendowo ;-)

camelia ja rowniez na antybiotykach, tez drogi moczowe po raz kolejny i nie wiadomo co to za cholerstwo sie ciagle do mnie przyplatuje :-(

i wlasnie przez taka glupia infekcje stracilam dziecko, moj poprzedni gin uwazal comiesieczne wyniki krwi i moczu za niepotrzebne a ja glupia go sluchalam, i tu sie cos przyplatalo, praktycnie bezobjawowo, odeszly wody i koniec :wściekła/y: a gdybym robila te wyniki co miesiac skonczylo by sie na antybiotykach. DLATEGO APELUJE DZIEWCZYNY!!!! CO MIESIAC KONIECZNIE MORFOLOGIA I MOCZ, TO MOZE NAPRAWDE WIELE POMÓC! W szpitalu poznalam duzo dziewczyn, ktore wlasnie rpzez takie zaniedbania lekarzy stracily dziecko w bardzo glupi sposob. Wiec teraz dokladnie co miesiac zmierzam do labolatorium :tak: i pilnuje wszystkich wyników.

madziek poprzednim razem wlasnie stosowalam Gerbera ale i tak mi wyszly niewielkie rozstepy, teraz uzywam rowniez Gerbera ale takze oliwke Johnsona, i jak narazie jest dobrze. to sprawdzony sposob przez znajome, rano Gerber wieczorem oliwka i zadnej nic nie wyskoczylo niespodziewanego ;-)

witam wszytskie mamuśki
mało odzywam sie ale codziennie nadrabiam i czytam co tam nowego u was :)
ja osttanio mam wiecej zapału do wszystkiego wcześniej sie strasznie leniłam a teraz hoho :p bym biegala i robila tylko ;)

witam nowe mamusie co do nas dołączyły nie martwcie sie wsyztsko bedzie dobrze :)
ja na poczatku czerwca mam usg połówkowe :) musze jeszcze zapisac sie do lekarza zobaczymy co bedzie bo do tej pory to nie chcial zgadywac doktorek ;-) mysle ze bedzie syn choc jednak chyba wolałabym córke bo z mezem nie moge dojsc do porozumienia co do imienia bo zadne nam se nie podoba wspolnie ;P hehehhe

pozdrawiam :)

Witajcie w ten pochmurny dzień !!!!

Wczoraj byłam na USG GENETYCZNYM (przezierności karkowej).

Z naszą dzidzią wszystko gra :biggrin2:

Wszystko ma na swoim miejscu, kręgosłupik poprawny, kość nosowa też.
Dzidziuś akurat nie spał na usg tylko fikał, machał rączkami :biggrin2:

Mąż też był na badaniu, wstydził się bardzo wejść, ale lekarz sam go zaprosił hihi.
USG było przez powłoki brzuszne.
Z tego wszystkiego zapomniałam wziąć zdjęcie i zapytać ile cm ma nasz szkrab. Trudno…

27.05 idę znowu na usg to wówczas się dowiem.

AAA lekarz powiedział, że płeć poznamy w 20-22 tygodniu, bo nie ma co wcześniej gdybać :biggrin2:
Mi to na rękę, bo ja wogóle nie chcę wiedzieć :biggrin2: Ale mąż ciekawski.

Ja uważam, że jak już się zna płeć to już nie ma takiej niespodzianki. Czeka się poprostu na poród kobiety i na to czy dzidzia będzie zdrowa.
A tak byłaby kolejna niespodzianka :biggrin2:

Nie moge uwierzyć, że jestem już w 4 miesiącu ciąży !!!!!!!!!!!! :biggrin2:

Dziewczyny a jak to jest z tym usg?Jak na razie u mojego lekarza robiłam dwa w 5 tc i 14tc. Ma on zwykłe usg . Zależałoby mi żeby zrobić takie 3D. Tylko nie wiem od kiedy można i warto-jestem w 15tc.Chciałabym dowiedzieć się czy maleństwo jest zdrowe , zobaczyć je "w kolorze" :-) i jakie to są koszty?

no wlasnie a ja slyszalam historie gdzie byl strajk w szptalu i nie chcieli pomoc dziewczynie przy porodzie bo jak stwierdzila pielegniarka ''rodzila juz raz to sobie sama poradzi'' i w efekcie dzidzius urodzil sie martwy. SZOK! :angry: jak mozna cos takie zrobic! :szok:

a tutaj sie zaczynaja upaly robic. w sloneczku ok 30 stopni C wczoraj jak wyszlam na spacer to myslalam ze sie ugotuje. :zawstydzona/y: ani jednej chmurki na niebie szkoda ze tu gdzie mieszkam nie ma zadnej plazy i rzeczki bo by sie fajnie posiedzialo :tak:

matrolinka - usg 3d kosztuje w granicach 150-200 zł. I moim zdaniem nie jest az tak rewelacyjne jak sie je reklamuje. Ale jesli chcesz je zrobic to najlepiej po 20tc, wtedy zobaczysz wiecej.

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tym usg?Jak na razie u mojego lekarza robiłam dwa w 5 tc i 14tc. Ma on zwykłe usg . Zależałoby mi żeby zrobić takie 3D. Tylko nie wiem od kiedy można i warto-jestem w 15tc.Chciałabym dowiedzieć się czy maleństwo jest zdrowe , zobaczyć je "w kolorze" :-) i jakie to są koszty?
Gdzieś tam wczesniej wspominalysmy o 3D... coś koło 200zł to kosztuje, ale to zalezy od dr. Mój lekarz mi odradzal to badanie traktujac to jako widzi mi sie. A niby dobrze jest zrobic chyba kolo 26 tyg. Ale moge sie mylic, jesli tak jest to poprawcie mnie dziewczyny.

Do góry