reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

yyy.. pewnie wstyd że nie wiem, ale co to ten kaftanik batystowy? w sensie kaftanik wiem... ale batystowy??? w sumie znalazłam jeden na allegro ale czy sie różni od zwykłego bawełnianego? (na batystowym tez pisze ze 100% bawełny hmm)
Batyst to bardzo delikatna, cienka tkanina, która nie drażni skóry. Mama mi powiedziała żebym koniecznie kupiła kilka sztuk, więc idę za jej doświadczeniem. :blink:

Ostatnia edycja:
reklama
RENIDER_24 dzięki

ALEX wiesz co.. to ja może za waszym przykładmem pójdę.. na razie mam tylko 4 kaftaniki (2 w rozmiarze 62 i dwa 68 to może dokupię kilka batystowych...

iwonka u nas też fundusz bardzo ograniczony, bo od roku na jednej wypłacie jedziemy... Zastanawiam się nad używanym, ale ostateczną decyzję podejmiemy w lipcu ;-)
A jeśli chodzi o wózek w tej cenie to myślę, że ten który wybrałaś ma wszystko co potrzebne, więc jeśli podoba się Tobie to nie masz co się zastanawiać :tak:
Faktycznie zastanowiłabym się tylko nad zmianą kół na pompowane, wszystko zalezy od tego jak często wózek będzie używany i na jakim terenie. Choć koleżanka jeździła przez zimę na piankowych i mówi, że żaden problem, bo w mieście chodniki odśnieżone.

jagoodka nie rozumiem Twojego pytania. Czy chodzi Ci o to, że będziesz ciągnąć wózek tyłem? Jest to strasznie niewygodne.

A co do odśnieżonych chodników. Śmiem wątpić. Przy śnieżnych zimach niestety chodniki są po części nieprzejezdne ( zależy gdzie) , poza tym robią się bruzdy i niestety ciężko jest prowadzić wózek.

Ostatnia edycja:
Batyst to bardzo delikatna, cienka tkanina, która nie drażni skóry. Mama mi powiedziała żebym koniecznie kupiła kilka sztuk, więc idę za jej doświadczeniem. :blink:

Moja mama też poleca mi właśnie koszuli z batystu :-) ale obeszłam kilka sklepów i nigdzie ich nie mogę dostac

Mam pytanko. Czy wy idąc na zakupy kierujecie się jakąś listą ? Ja zupełnie (poza ciuszkami) nie wiem od czego zacząć :zawstydzona/y: co jest priorytetem, co można ewentualnie później dokupić :zawstydzona/y:. Aż wstyd, no ale nie wiem :zawstydzona/y:.

Moja mama też poleca mi właśnie koszuli z batystu :-) ale obeszłam kilka sklepów i nigdzie ich nie mogę dostac
Ja narazie odpuszczam sobie kupowanie ubranek-mam ich stosy po dziewczynkach.A co do batystowych to pamietam że to były te najbarziej denerwujące bo z wiązaniem po boku na troczki-niewygodne w ''obsłudze''.Też mama mi je kupowała -jako sprawdzone i delikatne'' ale wolałam bawełniane na tradycyjne na zatrzaski.Batystowe nie dość że niewygodnie się wiązało to jeszcze całe się marszczyły bo nie są jak te bawełniane bodziaki zapinane w kroku.To było kilka lat temu i nie wiem ,może teraz są bardziej komfortowe wersje.

inka -zaden wstyd
ja zrobilam sobie liste i po kolei lecialam
art.higieniczne no i wymyslalam co potrzeba
a to termometr do wanienki, to nozyczki do pazurków, to szczoteczka do wosków, kazdą pierdołke po kolei
potem co do łóżeczka , jakie iuszki i wszytsko sobie zapisywalam ale i tak pewnie po porodzie okarze sie ze tego nei ma i tamtego tez;-0 więc spoko
wystarczy ze wejdziesz do jakiegos typowo dziecieego sklepu z róznymi akcesoriami i juz bdziesz wiedziala co chcesz.ale ja proponuje rozeznac sei w róznych miejscach.

Inka: Znalazłam taką listę w internecie: Wyprawka dla malucha Ť maluchy.pl
Bardzo fajna, ja sobie część rzeczy wykreśliłam, cześć dopisałam i tak mi powstała lista rzeczy do kupienia. :tak:
Na tej samej stronie jest też lista "co zabrać ze sobą do szpitala", jeszcze mamy trochę czasu do tego ale też podaje link dla ciekawych :
Torba do szpitala Ť maluchy.pl
;-);-)

reklama
Przekładana rączka jest bardzo przydatna. Chodzi o to, że jak zawiewa z jednej strony wiatrem, deszczem czy śniegiem to nie musimy jechać wózkiem tyłem do przodu tylko myk przekładamy rączkę i już jedziemy dalej.;-);-)

Do góry