reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Kropeczko

Jeszcze cynk do tego dodac, vit C i E i bedzie komplet...
.

Salfazin jest juz preparatem z cynkiem....a selen który kupilam jest z witaminąE, do tego ma tran i je duzo cytrusów i tą sławną czerwoną papryke:-)

w.kropeczko a na co Twój M przyjmuje te tabletki?

Może mojemu się takie przydadzą..:sorry2:

na poprawe nasienia....robilismy badania-nie wyszlo najlepiej....:baffled:

Witaj kropeczko!

hej!

A czy mogłabyś Kochana wymienić po kolei nazwy tych tabletek i dawkowanie?;-) To dziś polecę do apteki i kupię.:tak:

ja kupilam: salfazin-pisze zeby jesc 1 raz na noc
selen+E, tez pic 1 tabletke na pudelku podaja
Lkarnityne 3 active -3 razy na dzien...ale to przy odchudzaniu, ana meskosc nie wiem...wczorauj dalam mu tylko 1 na poczatek-bo to strasznie wieeelka tableta:-)
tran z dorsza-2 razy na dzien po 2 kapsulki...ja tez ten tran pije plus magnez z B6

witaj kropeczko, ze zdrowkiem duzo lepiej...

wydaje mi sie wystarczy jeden raz dziennie, ja bym jeszcze do tego dorzuciła tran, żen szen lub mace, oczywiscie duzo witaminy C
przyzwyczailam troszke...

kobietki dzis od rana znow sie uzeram z mdlosciami ! i kurde kaszel mi sie właczyl ehhh

Biedacwto jeste s tymi mdlosciami....ale przynajmniej teraz czujesz, ze jeste s wciąży....kochanie-trzymaj sie dzielnie!

No wlasnie chyba po 1 sztuce bede mu dawala....

Tabletki to juz zalezy od Ciebie jakie chcesz kupic. Wazne zeby zawieraly:

Cynk: 30 mg
Selen: 100 mcg
vit E: 300-400 iu
vit C: 1000mg
L-arginina: 1000mg
L-karnityna: 100mg
OMEGA 6 (GLA) - 150 mg; OMEGA 3 (EPA) - 300mg

Powyzej to wymagania dzienne...

A na tych pudelkach akie ja mam normy dzienne sa nizsze niz Ty piszesz lolitko...wielenizsze i pisze zeby nie przekraczac tych norm na dzien...kurcze...sama juz nie wiem....:baffled:

KTO JESZCZE FASZEROWAL M. WITAMINAMI?
ILE RAZY NA DZIEN I JAKIE NORMY?

Witajcie kochane:-):-):-)

Od razu przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale naprawde nie mialam ostatnio wiele czasu na neta:-(. Razem z mezem zaliczylismy nawet przeprowadzke do kolezanki, prawie ciagle pracuje na popoludnie i zanim wroce do domu, zjem cos, wykapie sie to juz zmeczona jestem i uciekam do lozeczka. Od ponad tyg zaczely mnie meczyc mdlosci i czuje sie starsznie zmeczona i ciagle chce mi sie spac a nie mam za bardzo gdzie - no bo w pracy sie nie da :-D. Ostatnio powiedzialam o ciazy w pracy i od razu wiecej mi pomagaja:tak:. A tak pozatym czekam na list ze szpitala ze skierowaniem na USG, ktore tu niestety robi sie w12-14tyg ciazy:-(. Razem z mezem chcemy zrobic go prywatnie za tydz jak on wroci z Polski(mial pewne sprawy do zalatwienia:tak:)chcemy zrobic w 10 tyg:tak:, bo juz nie moge sie doczekac az zobacze moje malenstwo.:-) Brzuszek juz widac, ale wieczorami, szczegolnie jak po pracy jestem zmeczona i pojem sobie na noc hehe ale na slodkie mnie juz tak bardzo nie ciagnie:-Da ja uwielbialam slodycze i czekalodowe batony:-D.
Kurde dziewczyny strescie mi co tutaj u was sie dzieje, bo po tylach jestem. Z tego co pamietam Pysi i Elfie sie udalo - WIELKIE GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!, czy ktos jeszcze??? Kropeczko licze na ciebie sloneczko:tak::tak::tak:Ty to tak zawsze wszystko pamietasz :tak:;-):-)

Pozdrawiam was wszytskie kochanie!!!:tak:;-):tak::-)I trzymam kciuki za was wszystkie!!!

Ostatnia edycja:
A na tych pudelkach akie ja mam normy dzienne sa nizsze niz Ty piszesz lolitko...wielenizsze i pisze zeby nie przekraczac tych norm na dzien...kurcze...sama juz nie wiem....:baffled:

KTO JESZCZE FASZEROWAL M. WITAMINAMI?
ILE RAZY NA DZIEN I JAKIE NORMY?

Lolitka prawde Ci powie:)
Rob Kochanie jak chcesz...Ja Ci mowie ze takie normy sa zalecane dla starajacych.
Pamietaj tez zeby te wsie jednostki dobrze odczytywac.

ano udało sie :DD

dzieki Andziu za troske , to ze choróbsko minelo najbardziej widac po tym ze jestem tutaj :)
tylko jeszcze kaszel mnie nie pokoi, mam nadzieje ze szybko minie..
dziewczyny dobrze ze myslicie o mezulkach i dajecie im witaminy , to naprawde pomaga, dokladnie wiem na własnych i mojego meza przykładzie - troche biedulek narzekal ze tyle witamin lyka a nawet go brzuszek czasem bolał, ale naprawde było warto, parametry jego smermy o wiele sie poprawily po takiej kuracji witamonowej, pierwsze efekty widac po paru miesiacach, ale naprawdę są !

No ja mam wizyte 20 maja i zobaczymy czy juz dostane ostateczna decyzje. Klinike juz wybralam. Dzis nas z m. troszke pogielo i zaczelismy wymyslac imiona dla dzieci. Nie smiejcie sie ale wybralismy Laura i Fryderyk Roman (po tacie) :-D:-)

Sorka za spam :(

Jasne kochana. Zdecydowalismy sie na IVF nawet juz przed moimi 2 kreskami. Co z tego, ze jakies niewielkie szanse mam na 2 kreski, skoro prawie zadnych zeby to nie byla ciaza jajowodowa. Kochana z moim jajowodami i z takim dlugimi starnakami juz nie mam zludzen. Na wizycie sie wlasnie dowiem jaki typ IVF bedzie dla nas najbardziej skuteczny. Moj m. zrobil nasienie (poprzedni wynik byl kilka lat temu) a mnie kazali powtorzyc HSG, dla pelnego obrazu. Obym nie musiala czekac zbyt dlugo, bo chyba zwariuje. A u Wy tez juz podjeliscie decyzje ?

No jestes kobito! Opowiadaj co u Ciebie slychac a m. wyslij po jakis procentowy napoj do sklepu. E tam, tu jest wszystko na odwrot i najpierw masz obrone i oddajesz prace a potem masz egzaminy z reszty. Czyli jeszcze studia nie sa za mne :zawstydzona/y: Wlasnie na poniedzialek mam oddac jedna z prac na zaliczenie a napisalam jej 5 procent - super!

kaprycha - 20 to już w środę:szok: teraz to do mnie dotarło:tak:

będę mocno ściskac kciuki:tak:

Mężatko - witaj i gorące buziaki dla Ciebie:-)

reklama
Witajcie kochane:-):-):-)

Kropeczko licze na ciebie sloneczko:tak::tak::tak:Ty to tak zawsze wszystko pamietasz :tak:;-):-)

HEJ MEZATKO!
WLASNIE DZIS O TOBIE MYSLALAM.... A NAWET MOJ M PYTAL CO U CIEBIE:-)))))
Fajnie, ze sie odezwalas! mAM NADZIJE, ZE WKROTCE NA USG ZOBACZYCIE SILNIE BIJACE SERDUSZKO....TRZYMAM KCIUKI I DAJ ZNAC KONIECZNIE PO BADANIU!

Ile jeszcze Ci w Uk zostalo??? 2 miesiace tak...? dobrze pamietam, ze w lipcu przeprowadzka do Pl?

My sie wlasnie teraz przeprowadzamy-za tydzien...ale jeszcze nie do kraju...choc ja od grudnia jestem prawie caly czas w Polsce, tu tylko kilka tygodni bylam-tzn. w kwietniu 2 i teraz bede 2...

Kochanie-mamy na forum nowe fasolki: Pysie, Elfika, Patrysie, Kankagan i....

Poza tym Imagination urodzila synka, duuuuzy chlop 57 cm i chyba 3900 waga...

Tikanis w czwartek ma miec cesarke...jak sie dowiem wiecej dam znac...

Kulaszusza pojechala do kraju z mezem na 2 tygodnie...ma sie dobrze, juz ma 11 tydzien ciazy:-)

Hania dostala robote w hotelu na probe...wiec szykuj sie na wakacje w szklarskiej porebie:-)

Gosia-siedzi nad maturami....ma piekny pecherzyk...trzymamy kciuki by sie udalo w tym cyklu!

Kingus ma sie ok...maluszek zaczal juz dawac sygnaly i sie rusza:-)))

Elfika, Andzie i zaniepokojona zlapaly jakies choroby gardlowe...oby szybko przeszly...

Martynka 222 szykuje sie na kolejne UIU....

Eve wrocila z WAKACJI...szczesciara-byla na Zakynthos:-)

olesia sie martwi wynikami meza...ale w sumie nie wiemy dokladnie jakie sa, robiki w Uk i nie dostala jeszcze kopii....oby bylo dobrze:-)

Kaprysia-uwaga-notuje nas....wiec musimy miec sie na bacznosci, hehe:-)

Marzenixx-zabrala sie za prace na uczelnie i oprocz tego kupuje szpilki, rozwala samochody.... a w miedzyczasie leniu****e z malzem w kinie:-)

Nektarynka-czekamy dalej na dobre wiesci i II kreseczki!

Olica-miala bad.przeziernosci karkowej,-z dzidzią wszystko super!

Zajaczek zneca sie nad małzem...musi wykorzystac moment:-)

Badaicka chudnie nam w oczach-mocno podziwiam!!!!

Loree-ma sie dobrze...prawda Loree??? chyba nic nie przeoczylam na ten temat...?

szafirek wrocil i chyba czyta zaleglosci...
Aga85 meczy dolce gusto....jak fajnie dostawac prezenty...

OlaPM-czeka na @...olu moze idz na wywolanie?

Lilu-nie dostala samoistnej @...a jej tatko musial isc na chemie..niew iem czy byals na forum wtedy jak znaleziono u niego guzki...trzymamy kciuki i modlimy sie za Jego zdrowko!

Makaronka, Elizabeth, Pixelka....zniknely i rzadko nas odwiedzaja.

Ufff jak pomineam kogos-bardzo, bardzo przepraszamm...ale mnie maz rozprasza i zebrac mysli nie moge w kupę;-0:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry