reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Witam Was dziewczyny nie było mnie od wczoraj po południu czy jakoś tak i tyle przez ten czas napisałyście że nie dam rade nadrobić. Co tam u was słychać?? jak sobota minęła??
U mnie w sumie nic nowego, cały czas są u mnie bliźniaczki więc zajęcia mam mnóstwo:-)
dziewczynki,najedzcie sie tego sushi poki mozecie :-D:-D bo w ciazy nie wolno surowego miesa,a przeciez wszystkie w tym cyklu zafasolkuja!to musicie sie spieszyc :tak:
racja, wszystkie zafasolkujemy!!
droga koleżanko...cholercia! no chyba masz rację..

DZIEWUCHY! WSZYSTKIE JUTRO ŻREMY SUSHI!

Bernardko u mnie ok..to znaczy bez zmian. W poniedziałek idę do ginka.
Tylko, że ja jutro razem z teściami robie grila i to typowao mięsnego...:baffled: karkóweczka zaprawiona juz czeka w lodówce:-):-)więc raczej ciężko będzie z tym sushi
Sushi mowimy wielkie YES.....Jemy teraz raz w tygodniu, dopoki na fasole nie trafimy. Ryb trza duzo jesc, pomagaja w zafasolkowaniu wiec do roboty :-)
Rybki to ja bardzo lubie i często jadam:tak::tak:

reklama
Dlatego idę w poniedziałek do ginka. Niech mnie przebada, zrobi USG i powie co to za cuda się dzieją.

Kurcze odkąd Kaprycha powiedziała że zwraca uwagę na pisanie, zaczęłam się pilnować z wszelkimi ogonkami i literówkami...masakra
No i tak trzymać, głowa do góry i do poniedziałku:tak:;-)
Ja jeszcze czasem się lapie na kontrolowaniu pisowni.Ale nie popadajmy w paranoje bo moze jej być przykro ze poczułysmy sie zastraszone :cool2: przez władzę:-D
PRZYSZŁA MAMUSIU nie drażniż nas tutaj jesteśmy aby się wspierac pomagac:tak:
OLESIA kochana i tak trzymać wspierać sie z M nawzajem i czekać na kolejne wyniki:tak:tulam:tak:

Kochane wybaczcie ale ja nie lubie surowego mięsa no a teraz tymbardziej bo to pierwsza droga do toksoplazmozy:baffled:wole rybke smażona lub na parze:tak: ps.zajadam sie orzeszkami:-D
Podziel sie nie bądź żyła...:-D:-D:-D

Czesc Dziewczyny,
Przepraszam ze moimi problemami moge wprowadzac zla atmosfere na BB.
Dziekujemy z M za wszystkie wasze posty, dobre rady i wspierajace slowa. Jestescie kochane.
Postanowilismy wrzucic na luz poczakac na opinie specjalisty i powtorzyc wyniki we wrzesniu w Polsce. Jest mi bardzo smutno ale musze trzymac sie dla M. Bardzo go kocham i nie chce zeby widzial ze sie zalamaluje. Mam taka cicha nadzieje ze nastepne wyniki beda troszke lepsze, mielismy z M bardzo stresujace zaszly rok wiec moze dlatego, sama nie wiem czy to moze wplynac na budowe. Wczoraj cos czytalam ze moga byc dwa rodzaje zlej bud. wrodzona i nabyta po jakich trwalmach. Nie wiem czy dobrze ze sie jeszcze ludze.
kochana jestesmy z Tobą.. główka do góry bedzie dobrze.. faszeruj meza witaminkami moze cos z tego wyjdzie po 3 miesiacach powtorz badania bo zazwyczaj po 3 sie powtarza.. zakup mu witaminki ktore dziewczyny polecaly i faszeruj.. i bedzie dobrze.. mój łyka androvit, urolog mu przepisal.. mial tez bakterie w moczu wiem na to jakies leki mu przepisal i jakos w czerwcu ma isc do kontroli..
Wiec wracajac do sushi....

no wlasnie wracajac do sushi.. nie jadlam i nie moge jakos sie przemoc.. ja lubie wszystko jesc co jest dobrze wysmazone lub ugotowane.. nic surowego z miesa.. nic.. jakos nie moge sie przemoc do surowego.. chociaz to dziwne.. bo np jak robie kotlety mielone to potrawie miesko sprobowac czy dobrze doprawione.. dziwna jestem..:baffled:

niunia jak biszkopt?

Loree-dzieki wielkie;-)
Dawaj namiary na tą lekarkę!!!! czy tez z Katowic???? Dala Ci cos na te plamienia?
Wiesz co mnie sie wydawalo ze tamten gin z tym łyzeczkowaniem to za mocno pojechal...jak na poczatek...prawda?
I jaki masz teraz plan? zaczynasz staranka czy czekasz...?
I co z wakacjami? postanowiliscie juz dokad jedziecie?

Ta lekarka tez jest z Katowic, ale zapomniałam jak się nazywa, bo pierwszy raz u niej byłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Na plamienia mi nic nie dała. Zrobiła mi usg dowcipne i powiedziała,że wszystko gra, tylko na prawym jajniku jest mała plamka- prawdopodobnie nie pęknięty pęcherzyk. Mam czekać 2 miesiące, bo może sam sie wchłonąć. Po tym czasie robimy kolejne usg i jeśli ta plamka jest to biorę antybiotyk.
Nie przeszkadza to w starankach- znaczy mogę je zacząć, najwyżej poda mi antybiotyk bezpieczny dla ciąży. 2 lata to według niej wystarczająco długo , abym po cc mogła zajść w ciążę. Ona uważa, że można na każdej wizycie obserwować bliznę przez usg.
Co do plamień- ona twierdzi,że :
jeśli są brązowe i trwają 2-3 dni , zaraz przed @ , czyli są jej jakby początkiem- to nie jest to zły objaw. Nie powinny plamienia razem z @ trwać dłużej niż normalna @, czyli tak do tygodnia jest ok. Plamienia mogą być wynikiem stresu, zmęczenia, braku snu i ogólnie złego trybu zycia. Miesiączka ponoć odzwierciedla nasz styl życia. W slangu lekarzy o plamieniach mówi się,że " macica płacze". Niezłe, nie?
Jest problem jeśli plamienia są w środku cyklu i jest to sama krew.
Ja komplet badań będę miała za 2 miesiące, jak wyjaśni się sprawa tego pęcherzyka. Być może plamienia u mnie mają związek z hormonami, ale nie estradiol, tylko jednak progesteron! A ja mam go w normie. Jeśli plamienia z @ trwają tydzień to faza lutealna jest wystarczająco długa, aby zajść w ciążę. Oj rozpisałam się, ale nie chciałam o niczym zapomnieć. Oczywiście słowa tej pani doktor są przeciwieństwem tego co mówił tamten lekarz, więc mam mieszane uczucia. Ktoś tu nie ma racji...Pani doktor powiedziała,że abrazja to ostateczność i mam się na to nie godzić. Dlaczego? Uważa że każda ingerencja w macicę jest zła i np. dlatego kobietom,które nie mają dzieci odradza się wkładki wewnątrzmaciczne jako formę antykoncepcji. Poza tym abrazję robi się w przypadku podejrzeń raka a w moim przypadku takich podejrzeń nie ma.

Co do wakacji- jutro idę do biura podróży i mam nadzieję,że będzie jakaś fajna oferta.:tak::tak::tak:

Badaicka dziękuję że pamiętasz nawet się dobrze czuje tylko mnie gardło boli od nowa bo się w szkole doprawiłam chyba i nie wiem czy mi przejdzie do jutra żeby znów iść do szkoły nie mam ochoty się drugi dzień tam męczyć.

reklama
Pogadalam sobie z moja Usia, ale mialam cykora ale on jast taka kochana , pomogla mi ta rozmowa. Jedynie moj M jest teraz troche zdolowany, mowi ze nie ma co sie tak nastawiac "ze bedzie" dobrze skoro wyniki sa jakie sa, i co ja mam robic. On jest bardzo racjonalna osoba chyba nie chce sie ludzic by potem az tak nie bolalo.

Do góry