reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

No to GRATULACJE, to naprawdę sukces. Teraz będziesz mogła sama wozić maleństwo. Ja zdałam egzamin 8 lat temu i cały czas jestem w samochodzie, wiem jak to ułatwia życie. Więc tym bardziej cieszę się, że Ci się udało. Egzaminator widział brzuszek? czy go schowałaś? Jeszcze raz gratuluje!:-)

nie zakryłam i albo mysla ze taka gruba albo ze wciazy albo wcale nie zauwazyl ;) u nas ciezko jest zdac ale mialam fajnego "pana" hehe ;-)

Wlasnie mi odradzali biale kwiaty... Sama juz nie wiem...

Natala a ty mowilas ze storczyki cie interesuja a moze takie biało np z rózem storczyki i wiszacy np ;d z zielenia bedzie slicznie wyeksponowane na jasnej sukni :)
cos takiego znalazlam

Załączniki

• W006.jpg
    W006.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Madziek, śliczny bukiecik :tak: nie była zbyt ciężka?

Kasiiula, cudo! naprawdę piękny bukiet. Może coś takiego? Wiecie co jest najgorsze? Zawsze chciałam kalie różowe, ale mama powiedziała, że jak wezmę kalie to nie przyjdzie na slub:baffled: powiedziała, że to są kwiaty pogrzebowe (mimo, że są bardzo modne i dużo kobiet ma je na slubie) i nie mam prawa :)confused:) mieć takich kwiatów. I stąd mój problem z doborem wiązanki.

Jestem właśnie po wieczorze panieńskim mojej koleżanki, która ma slub tydzien przed naszym. Nie poszłam do klubu, bo strasznie na mnie działa dym papierosowy. Ale za to w domu było świetnie! Torcik miała z ... PANTOFELKIEM jadalnym! Jak będę miała zdjęcia to wkleję, bo takiego cuda wcześniej nie widzialam...

Kasiiula poprostu, żeby zdać trzeba umieć prowadzić samochód i tyle. Gratuluje Wam obojgu już chyba trzeci raz

Laseczki odnośnie wózków to już was więcej nie czytam :-D. Bo już wogóle zgupiałam i chyba muszę to odłożyć na później. Nie żartuje, ale chyba trzeba będzie wybrać się do hurtowni i zobaczyć je na żywo. Zdjęcie pewnie wszystkiego nie odda i tyle.

natalunia Zawsze chciałam kalie różowe, ale mama powiedziała, że jak wezmę kalie to nie przyjdzie na slub:baffled: powiedziała, że to są kwiaty pogrzebowe (mimo, że są bardzo modne i dużo kobiet ma je na slubie) i nie mam prawa :)confused:) mieć takich kwiatów. I stąd mój problem z doborem wiązanki

No to trzeba było jej nic nie mówić, ale mleko się już rozlało i bądź tu mądra. Jest tyle kwiatów pogrzebowych, ja tam bym się zapytała mamy czy ona kiedyś gdzieś na jakimś pogrzebie widziała różowe kalie? Jeśli powie, że nie to myślę że problem z głowy. Ja jeszcze nie widziałam żadnych różowych kwiatów na cmentarzu. Białe róże owszem - sama takie kupowałam, czerwone goździki, lilie białe ALE NIE RÓŻOWE KALIE. Weź tak po męsku pogadaj z mamą i miej na swoim ślubie swoją wymarzoną wiązankę. Ja Cię bardzo proszę!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kod:
  [B] natalunia [/B] Zawsze chciałam kalie różowe, ale mama powiedziała, że jak wezmę kalie to nie przyjdzie na slub:baffled: powiedziała, że to są kwiaty pogrzebowe (mimo, że są bardzo modne i dużo kobiet ma je na slubie) i nie mam prawa (:confused:) mieć takich kwiatów. I stąd mój problem z doborem wiązanki.
No to trzeba było jej nic nie mówić, ale mleko się już rozlało i bądź tu mądra. Jest tyle kwiatów pogrzebowych, ja tam bym się zapytała mamy czy ona kiedyś gdzieś na jakimś pogrzebie widziała różowe kalie? Jeśli powie, że nie to myślę że problem z głowy. Ja jeszcze nie widziałam żadnych różowych kwiatów na cmentarzu. Białe róże owszem - sama takie kupowałam, czerwone goździki, lilie białe ALE NIE RÓŻOWE KALIE. Weź tak po męsku pogadaj z mamą i miej na swoim ślubie swoją wymarzoną wiązankę. Ja Cię bardzo proszę!!!

Problem jest tego typu, że mama jest uparta. Wolę wziąć tradycyjną wiązankę, a nie kilka kwiatków dla świętego spokoju. Moja mama jest bardzo przesądna i stąd to podejście. Szlag może człowieka trafić, ale jak zbierze się teściowa i moja mama to nie ma szans nawet. Nie chcę się denerwować, stąd ta decyzja. A w cerkwi trzyma się świeczki na ślubie i w przypadku tradycyjnej wiązanki będę mogła włożyć świeczkę w bukiet, albo zrobić specjalne miejsce na świecę. Ech... no i tak to jest.

Natalunia bukiet nie był ciężki, ale bardzo mi się podoba, znalazłam wzór w necie i powiedziałam mojemu mężowi, że taki chce i taki mi kupił :-)
Co niektórzy to są za bardzo przesądni, ale w zasadzie róż też nie powinno być w bukietach ślubnych, bo mają kolce- a to najpopularniejsze kwiaty do ślubu.
Na pewno wybierzesz sobie śliczne kwiaty:tak:

jojka u mnie znowu odwrotnie mnie malutkie bobaski rozczulaly przed ciaza.

kilolek i kaśka k wczesniej w lato jezdzilam do Fethiye do mojego przyszego meza ale tam najcieplej w lipcu bylo tak jak tu na wschodzie w maju! po slubie przeprowadzilismy sie na wschod do jego rodzinnego miasta gdzie podobno to najcieplejszy region Turcji. I tu jestem 7mies z czego to moje pierwsze lato tutaj choc niektorzy mieszkancy twierdza ze to wiosna bo przciez w lipcu bedzie ok 50 w poludnie :szok:

wczoraj na wizycie u doktor dowiedzilam sie ze po sniadaniu czy po innym posilku mam nie lerzec! zdziwilam sie okropnie bo do tej pory zaraz po jedzeniu lecialam na lozko! i podobno dlatego mnie tak mdlilo. teraz mam siedziec wiec siedze zobaczymy jak sie zmieni moje samopoczucie. :tak:

Dzień Dobry laseczki w niedzielny poranek. Dzisiaj obudzili mnie strasznie wcześnie tak przez przypadek i jeszcze nie mogęoczu otworzyć, chyba lepiej się do mnie dzisiaj nie zbliżać :szok:. Nie mogę się doczekać kiedy za oknem będzie trochę cieplej, bo może słońce trochę mnie pozytywniej nastawi do kolejnych dni. Idę na kawę, pozdrawiam Was wszystkie cieplutko !!!

Witajcie moje drogie. My już po wakacjach. Wszyscy troje odpoczęliśmy, dużo pozwiedzali, troszeczkę słonka złapali i zrelaksowali...:tak:
GosiuLew - trzymam za Ciebie kciuki i cieszę się że się nie poddajesz... to się nazywa duch walki, w końcu musi się udać:happy2:
Co do samopoczucia - póki co żadnych bóli ani dolegliwości nie stwierdzam, tyle tylko że brzuszek trochę urósł i +2kg na wadze, ale to prędzej te wakacje niż ciąża bo nie tylko mnie przybyło... ;-) Swoją drogą chyba muszę naprawdę zacząć się pilnować bo to dopiero 16tydz a ja już 4kg na + a wiem że później to się na dobre pewnie rozkręci
Widzę że Was brzuszki bolą.. czy to jest "normalne"? Czy mam się niepokoić że mnie nie boli..? Hmmm, chyba nie... tylko wierzcie mi że to straszny dyskomfort być tu za granicą zdaną głównie na siebie - bo tu zupełnie inne=gorsze procedury prowadzenia ciąży.
W każdym razie, tak myślę o tym lactovaginalu... bo też często chodzę na basen, no ale to pewnie i tak z pl musiałabym sobie sprowadzić, chociaż z drugiej str nie chcę niczego brać bez konsultacji z moim ginekologiem w Pl, a wizytę mamy dopiero w sierpniu...
Z resztą myślę, że ostrożnym trzeba być ale nie ma sensu przesadnie się nakręcać np biorąc sobie zbyt do serca sytuacje z filmów..;-)

reklama
witam rowniez w ten piekny niedzielny poranek :)
wczoraj z mezem bylismy ogladac pokoiki dzieciece ale ceny sa szokujace,zostane jednak przy ikei,znalazlam juz fajny zestaw i w miare nie drogi,nazywa sie Leksvik,nie ma co szalec wydatkow bedzie nie malo :)
Naszczescie wyleczylam sie z grzybka ale mam zamiar brac cos zapobiegawczo bo zapalenie jest bardzo uciazliwe :( pewnie lactovaginal lub cos w tym rodzaju

KaskaK bylas sliczna panna mloda a Ty etna36 mialas przepiekny ten bukiecik :)

Ostatnia edycja:
Do góry