reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

i muszę Wam powiedzieć, że nie mam zupełnie instynktu macierzyńskiego... Mam nadzieje, że jak urodzę to mi się pojawi. narazie wszystkie małe dzieci są okropne:no:

życzę Ci aby moment w którym podadzą Tobie Twoje dziecko był najwspanialszą chwilą w życiu :tak:

instynkt macierzyński sam przychodzi i wcale nie musisz go teraz mocno czuć
chociaż on już troszeczkę napewno jest w Tobie
mimo że go nie czujesz

reklama
czas na poród będzie :tak: Mam sporą rodzinkę i zaczynają się wesela. W przyszylym roku póki co szykują się 3. No i wśród znajomych mnostwo ślubów! Któregoś roku posypalo się w rodzinie 8 wesel, w tym w czerwcu 3 tydzien po tygodniu :blink: To było dopiero wyzwanie, żeby na każdym się stawić! Jak nie ma to nie ma, a jak się posypią to u każdego. Akurat nasze roczniki się zaczynają w rodzinie, więc troche będzie na pewno :tak:
kiedy ja brałam ślub, tez mieliśmy 6 slubów w rodzinie :-) ale to był jedyny taki rok. Oboje z mężem mamy ogromne rodziny, ale jakoś nikt nie pali się do żeniaczki. Wszyscy wolą na kocią łapę. :-) (mam 2 kuzynki, które wyrabiają normę za wszystkich, bo już mają po 3 mężu, a są w moim wielu :-D do emerytury chyba zamka 10 :-D) a tak to dobrze jak jeden na 2-3 lata ślub się trafi.

a mnie zaczynaja meczyc bole glowy :dry: nie wiem czy to od ciazy czy moze od tego goraca tutaj
Milencia, a ty długo tamm mieszkasz? Zdązyłas porządnie przywyknąć do klimatu?

m nie też męczą potworne bóle głowy:-( podejrzewam, że to dlatego, że teraz nad Polską krążą mega burze, i spadło ciśnienie.
Dzisiaj byłam odwiedzić koleżankę z 3 tygodniowym maluchem, i muszę Wam powiedzieć, że nie mam zupełnie instynktu macierzyńskiego... Mam nadzieje, że jak urodzę to mi się pojawi. narazie wszystkie małe dzieci są okropne:no:
u nnie było na odwrót. Rozpływałam sie nad maleńkimi dziećmi, a z moim własnym nie mogłam sobie dać rady i szczerze miałam go dość po urodzeniu. Wszystko przez depresję poporodową. KOSZMAR!!! Najgorsza rzecz jaką przeżyłam w życiu. Bardzo mi mąz wtedy pomógł, bo przez 2 tygodnie prawie wyłacznie on zajmował się dzieckiem. Ja tylko karmiłam. W ogóle nie mogłam na mojego maluszka patrzeć. Stopniowo zaczęlo przechodzić, ale tak z czystym sumieniem mogłam powiedzieć że kocham mojego synka dopiero jak skończył miesiąc :zawstydzona/y: teraz oddałabym za niego życie i zrobiła nawet najgorszą rzecz dla niego. Bardzo żałuje tego pierwszego straconego miesiąca. Mam nadzieję, ze tym razem tak nie będzie

A propo witamin, ja przed ciaza o do teraz biore zwykly kaws foliowy Folik. Jak bylam 5go na wizycie u gin i pytalam, czy od 4go miesiaca mam brac witaminy(tak mi zalecal inny lekarz podczas pierwszej ciazy)to powiedziala-po co? Wyniki sa dobre, witaminy na talerzu. Troche mnie to zaniepokoilo, ale narazie nie baralam nic innego. Pod konec przyszlego tyg bede robic morfologie, ale i tak od jutra zamierzam brac juz zestaw witamin Falvit. Bralam je w pierwszej ciazy i bylo ok. Wiem, ze sa inne, niby typowo ciazowe, ale polozne na porodowce mowily, ze np po Maternie(chyba taka nazwa)wszyskie kobietki rodzily dzieci ponad 4.5kilowe! Ja dziekuje, wole rodzic mniejsze kruszyny ;). Synek mial 3150g :)

a mnie zaczynaja meczyc bole glowy :dry: nie wiem czy to od ciazy czy moze od tego goraca tutaj

Milencia jak sobie radzisz w tym klimacie?
kurcze ja to bym raczej nie mogła mieszkać w takich gorączkach
mieszkam w dużym mieście i ciągle mi tutaj duszno jak tylko mogę to uciekam na wieś nad morze byle daleko od spalin
a upały to już nie dla mnie:blink:

[B pisze:
Ewelia[/B];3668487]

Julcia - mam pytanie. Czy rozmawiałas z lekarzem na temat porodu? Ja tez mialam cesarke i rozmawialam z lekarzem na temat porodu, powiedzial ze jak minęły dwa lata od cięcia i nie ma żadnych komplikacji typu rozchodzenie sie blizny to taką kobiete traktuje sie normalnie do porodu naturalnego. Szczerze to mnie to zszokowało bo też byłam nastawiona na kolejną cesarkę. Z jednej strony bardzo bym chciala urodzic siłami natury a z drugiej boje sie strasznie zwłaszcza ze rozejdzie mi sie blizna w czasie porodu. Acha, i lekarz jeszcze powiedzial ze nieraz u kobiety ktora miala wczesniej cesarke, skraca sie drugą fazę porodu, moze wiecie o co chodzi, jak to sie robi??

Ja myślę podobnie z jednej strony chciałabym naturalnie urodzić ale boje się że przy skurczach pęknie macica ( jak to brzmi drastycznie) tzn że szwy sie rozejdaa o skracaniu nic nie słyszałam. Mi lekarz od razu powiedział że bede mieć cesarke. Jak będzie zobaczymy bo przecież może sie zdarzyć że mojego gina nie bedzie w szpitalu jak bym zaczęła rodzic i ktoś inny zadecyduje że urodze SN. bo przeciez zdaża sie że przed terminem wody odejdą czy zaczna sie skurcze. Jeszcze z nim porozmawiam o tym na nast wizycie.

o kochane ja to szczesliwa jestem wczoraj zdalam wreszcie prawko ktore rozpoczelam kurs 5 lat temu heheh :) ciaza mnie zmobilizowala :) jestem szczesliwa ze szok :)
buziaczki

No to super zdaliście we dwójke:-D

A mnie nareszcie przestala glowa bolec:)
Jak zaczela wieczorem to skonczyla dzis popoludniu, ale do poludnia wzielam w koncu paracetamol, bo ie dawalam juz rady. A mnie zadko glowa boli, najczesciej w nocy podczas snu przechodzi, a tu lipa. Ale jest dobrze!
Mysle, ze przez pogode, wczoraj byla u nas wielka burza!

dla mnie niepokojące jest w tych wózkach to że dziecko przy dłuższych nóżkach nie ma na czym ich oprzeć

dziewczyny wybierając wózki najpierw sprawdzajcie czy dziecku będzie wygodnie czy będzie miało dosyć miejsca na swobodne proste leżenie
dmuchane cztery koła w głębokich o wiele lepsze mniej wytrząsą dzidzie i Wam będzie się lepiej prowadziło
trzy-kołowe są bardzo niestabilne
teraz jest ogromny wybór firmy wymyslają różne gadżety i są naprawdę śliczne

tylko aż mi serce ściska jak widzę miesięczne dzieci ściśnięte i krzywo ułożone w super nowoczesnych wózkach
albo zwisające nóżki uwierzcie że to niewygodne
i niezdrowe dla rozwoju dziecka

Ja tez miałam wózek na dużych pompowanych kołach i jest super zwykły wózio na pasach duża gondolka.JUż chyba pisałam że moja znajoma kupiła wypasiony wózek ładny był ale jej mały jak miał 3 mce już sie nie miesił a na spacerówke było za wczesnie i musiała kupic drugi głęboki także zgadzam się z Tobą ze trzeba zwracac uwage na wielkośc gondoli. Urodzimy w listopadzie dzieciaczki bedą jeżdziły w kombinezonach pookrywane i musza do wózia sie jakos w tych betach zmieścić.

Zapomniałam sie przywitac więc witajcie kobitki

ja miałam mieć cesarkę ale w ostatniej chwili usłyszałam że już za późno
urodziłam wcześniaka zostałam nacięta i urodziłam bez żadnego znieczulenia

teraz na nic się nie nastawiam
zawsze może sie wszystko zmienić na sam koniec rozwiązania:tak:

naturalnego porodu bardzo się bałam i byłam szczęśliwa że miałam mieć cesarkę
ale wszystko potoczyło się zupełnie inaczej
w nocy dostałam skurcze i tyle

mimo komplikacji przy porodzie wiem że dla dziecka lepiej jest kiedy rodzi się siłami natury dla mamy też
no chyba że są wskazania na cesarkę

Ostatnia edycja:
Natalunia to mój bukiet
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1165483646687f84.htmlURL=http://www.fotosik.pl]
1165483646687f84.jpg
[/URL]

(mam nadzieje, że fotka się wklei)

Na drugi trymestr też biorę Prenatal Classic a na niska hemoglobinę Biofer (żelazo o zwiększonym wchłanianiu, 2 tabl. dziennie)

reklama
Witajcie widze ze zaczynacie sie juz rozgladac za rzeczami dla maluszkow :-)ja jeszcze poczekam chyba do sierpnia (mam troche kuponow na rzeczy dla niemowlakow sa wazne tylko do konca sierpnia wiec warto je uzyc) wszyscy na mnie strasznie krzycza ze chcialabym juz cos kupic mam tylko bialusie buciki z materialu bo nie moglam sie powstrzymac:-p
W piatek mialam rozmowe z menadzerem zrobilismy zestawienie co moge a czego nie moge robic z moich zyczen tylko 1 odrzucono (chcialam zmienic zmiane od 6-2 lub 2-22 co dwa tygodnie zmiana na od 8 -16 codziennie) ale za to juz nie wysla mnie autem jak nie bedzie pracy do innego miasta i dostalam krzeselko to moj najwiekszy sukces:happy2: sama musialam sie upomniec ale czego sie nie zrobi dla malenstwa;-)

Do góry