reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

DZiewczyny ale ja wam tej pogody zazdroszcze u mnie dzisiaj 13 stopni ponuro i do tego cosik wiać zaczyna:wściekła/y::wściekła/y:
adam poszedł do szkoły na szczęście spojrzałam na zegarek ja w toku sprzątania on grania i nagle luk na zegarek a to 12.05 a on o 12.30 zaczyna lekcje:szok:wyżebrał u mnie 2 zł na chipsy:wściekła/y:a tak nie lubie jak je to świństwo i pobiegł do szkoły:tak:
a ja zaraz wywiesze pranko sosik z żołądków się robi skończe pożądki i będe miała luzik:tak:

reklama
Dobrze ze dasz wolne tepo do 20 bo bym mogla oczepin nie doczekac:-D
David nie pijacy aha juz mu pozwole uwazaj:-D
Ja bede miala kierowce wiec wszyscy beda pijacy:tak::-D

No tez tak moze byc ze odczepin nie doczekasz:tak::tak::-D
A co to Davida to sama wiesz jak on pije :baffled::baffled:
Wypije z dwa trzy kieliszki i jeszcze musi sie do nich zmusic i juz ma dosc:tak::tak:
On jakos nie przepada za alkoholem:tak::tak:
za to ja nadrabiam za nas dwoch jak jestesmy na imprezie:tak::-):-)
On napewno cosik na weselu wypije tylko jak go znam beda to minimalne ilosci:tak::tak:
No chyba ze ja go bede trzymac a ty mu bedziesz do buzi lac

Ostatnia edycja:
Jestem i ja :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Przyszlismy z zakupów i spacerku i Oliwka leży w łóżeczku.Ale duszno i parno jest,teraz słońce zaszło ale jest tak duszno że wytrzymac nie mozna.
Jak zwykle przed snem Oliwka zaczyna swoje spiewanie :-D:-D:-D:-D:-D

Wzięłam Oliwkę na sposób.
Kupiłam dziś truskawki,staniały już,w piątek były po 10zł za kg, a dzis kupiłam już za 6zł.i takie słodziutkie,że aż rozpływają sie w ustach.
Oliwka oczywiście nie chciała tknąć truskawek.
Więc pomyslaąłm ze zrobię inaczej.Mm w domu blender,zrobiłam jej koktajl ze śmietaną i cukrem.smietany dałam mało żeby było gęste i dawałam jej łyżeczką :tak::tak::tak::tak::tak:
na początku się krzywiła i ją trzepało ze niby kwasne ale było słodkie a później sama już otwierała buzie.tak się najadła że aż jej sie pożądnie odbiło :-D:-D:-D:-D:-D
jednak moje dziecko to uparciuch,boi sie spróbować a jak spróbuje to wszamia jak oszalałe.za jakiś czas jak przekona się do smaku to myślę że powinna jeść je w całośći.

Przyszlismy z zakupów i spacerku i Oliwka leży w łóżeczku.Ale duszno i parno jest,teraz słońce zaszło ale jest tak duszno że wytrzymac nie mozna.

Kupiłam dziś truskawki,staniały już,w piątek były po 10zł za kg, a dzis kupiłam już za 6zł.i takie słodziutkie,że aż rozpływają sie w ustach.
Więc pomyslaąłm ze zrobię inaczej.Mm w domu blender,zrobiłam jej koktajl ze śmietaną i cukrem.smietany dałam mało żeby było gęste i dawałam jej łyżeczką :tak::tak::tak::tak::tak:
na początku się krzywiła i ją trzepało ze niby kwasne ale było słodkie a później sama już otwierała buzie.tak się najadła że aż jej sie pożądnie odbiło :-D:-D:-D:-D:-D
jednak moje dziecko to uparciuch,boi sie spróbować a jak spróbuje to wszamia jak oszalałe.za jakiś czas jak przekona się do smaku to myślę że powinna jeść je w całośći.

Jak ja daje Emily cos nowego skosztowac to za kazdym razem trzepie sie jak by bylo to nie wiadomo jak kwasne nawet jak jest slodkie i do tego robi takie miny jak bym jej nie wiadomo co nie dobrego dawala:tak::tak: a potem jak juz posmakuje wiecej to je az jej sie uszy trzesa;-);-)
:-):-):-):-):-)

Jak ja daje Emily cos nowego skosztowac to za kazdym razem trzepie sie jak by bylo to nie wiadomo jak kwasne nawet jak jest slodkie i do tego robi takie miny jak bym jej nie wiadomo co nie dobrego dawala:tak::tak: a potem jak juz posmakuje wiecej to je az jej sie uszy trzesa;-);-)
:-):-):-):-):-)
Oliwka robi identycznie,bardzo ciężko ja przekonać do nowości.kiedys nie zjadła żadnego owocu,bardzo długo się z tym męczylismy.a teraz wcina duże ilości jabłek,gruszki,banany.i to na razie koniec listy owoców które je.moze i dołącza do niej truskawki?zobaczymy na rzie tylko w koktajlu.

Upalnie nie, dokładnie 24*w cieniu. Ale prania od grona, pościele, ciuchy i ciuszki....

Coś mało nas tu siedzi dzisiaj.
No i mała spac nie chce. Ale musi!
Wczoraj skubana poszł aspać o 22. Gdzie zawsze kładę ja bez problemu o 20.00. Dlatego albo zaśnie teraz ( poki wczesnie ) albo nie bedzie spac w cale, bo wieczorem da mi do wiwatu. W nocy wstawałam do niej 4 razy a przypominam, śpimy już w drugim pokoju, kurcze, przelecieć cał mieszkanie do niej po ciemku, to jest coś. Tylko nie wyobrazajcie sobie willi, po prostu pokoje na dwóch krańcach mieszkania ( małego)
no to tez macie cieplo.Nocne latanie po domu to nic milego:baffled:
DZiewczyny ale ja wam tej pogody zazdroszcze u mnie dzisiaj 13 stopni ponuro i do tego cosik wiać zaczyna:wściekła/y::wściekła/y:
adam poszedł do szkoły na szczęście spojrzałam na zegarek ja w toku sprzątania on grania i nagle luk na zegarek a to 12.05 a on o 12.30 zaczyna lekcje:szok:wyżebrał u mnie 2 zł na chipsy:wściekła/y:a tak nie lubie jak je to świństwo i pobiegł do szkoły:tak:
a ja zaraz wywiesze pranko sosik z żołądków się robi skończe pożądki i będe miała luzik:tak:
dalabym Ci troszke tego upalu bo co za duzo to nie zdrowo;-)
No tez tak moze byc ze odczepin nie doczekasz:tak::tak::-D
A co to Davida to sama wiesz jak on pije :baffled::baffled:
Wypije z dwa trzy kieliszki i jeszcze musi sie do nich zmusic i juz ma dosc:tak::tak:
On jakos nie przepada za alkoholem:tak::tak:
za to ja nadrabiam za nas dwoch jak jestesmy na imprezie:tak::-):-)
On napewno cosik na weselu wypije tylko jak go znam beda to minimalne ilosci:tak::tak:
No chyba ze ja go bede trzymac a ty mu bedziesz do buzi lac
damy ciocia rade

super ze Oliwcia taka najedzona tymi truskawkami:-)Laura jeszcze nie jadla truskawek w tym roku:sorry2:
Emily mi juz tez spi:tak::tak: pranie bylam zrobic ogarnelam salon:tak::tak: tak wiec mam teraz czas :tak::tak: jeszcze tylko obiadek ale robie dzis pomidorowa na wczorajszym rosolku tak wiec obiad raz dwa bedzie gotowy:tak::tak:

ciocia ja tez chyba pomidorowa na rosole zrobie:-D

Lali lata z lalkami do basenu a mi sie nie che ruszac bo trzeba zupke zrobic moj wroci a tu obiadu nie ma:-D

reklama
Do góry