reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
etna36 dzidzia Ci pupę wypchnęła :)
Nooo dosłownie i był prześliczny
hej dziewczynki :-D wpadam na chwilę :-D
ładna pogoda humor dopisuje i za niedługo jadę do lekarza... o 14 wizyta więc już się cieszę :-D mam nadzieję że będzie wszystko ok....
hiiiii zmykam trochę na słoneczko i jadę....
będę póćniej to napiszę co i jak.....
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści
Jak już piszę to od razu Was poproszę o radę. Od początku ciąży chodzę do jednej lekarki. Przy każdej wizycie robi mi USG. Nigdy nie zleca żadnych badań, mówi, że nic póki jest dobrze nie jest potrzebne. Nie sprawdza mojej wagi, nie mierzy Kropeczki, a nawet przy diagnozowaniu zapalenia nerek nie chciała żadnych badań. Z tego co piszecie macie już za sobą pewne badania, o których ja nawet nie słyszałam. Raz tylko zrobiłam mocz i morfologie, ale to tak sama od siebie - prywatnie. Co o tym myslicie? Wstępnie zapisałam się do innego lekarza na 10 czerwca (polecony na forum :-)) ale nie wiem czy iść i kombinować ze zmianą :-( W sumie to co mu powiem, że przychodze do niego na poczatku 5 miesiąca, bo nie wierze do końca swojej Pani doktor? No sama nie wiem... Poradźcie, proszę!

Dziewczyny mają rację, musisz mieć robione podstawowe badania minimum trzy razy w ciąży, w każdym trymestrze po jednym przynajmniej. Nie wiem jak można diagnozować nerki bez badania moczu, gdybyś miała w moczu dużo bakterii i np infekcję jakąś wirusową z gorączką to uwierz mi na słowo źle mogłoby to się skończyć bo wiem to po sobie. Badania musowo i to cukier i morfologia, grupa krwi???? gdzie???? Nie miej skrupułów ja też zmieniłam lekarza po drugim miesiącu bo pierwszy nie dawał mi karty ciąży żeby nie zapeszyć, tylko mam się normalnie zachowywać jakbym wogóle nie była w ciąży a co będzie to będzie. Twój nowy lekarz na pewno postawi cię na nogi i będziesz się cieszyć, a nie denerwować brakiem badań.

właśnie poczytalam sobie na majowych mamach opisy porodów. dochodzę do wniosku, że może jednak zredyzguję z cc i urodzę normalnie. to się da przeżyć.. chyba ...

a czemu mialoby sie nie przezyc??ja mialam naturalny porod i nie narzekam:-)

Ja się naprawde boję porodu, wiem że nie ja pierwsza i nie ostatnia, ale mam przeczucie, że zemdleje z bólu czy coś w tym stylu albo przestane współpracować z braku siły jak mnie tam będzie rwało i rwało :-)

Ja się naprawde boję porodu, wiem że nie ja pierwsza i nie ostatnia, ale mam przeczucie, że zemdleje z bólu czy coś w tym stylu albo przestane współpracować z braku siły jak mnie tam będzie rwało i rwało :-)

a kto nie boi sie porodu??;-)ja sie staralam o tym nie myslec a jak juz sie zaczelo to jakos poszlo ja o 2w nocy pojechalam do szpitala bo mialam skurcze srednio silne a o 6,20Maja byla z nami:-)a wazyla 4200wiec spory klocuszek z niej byl:-)

Ola dasz rade jak my wszystkie:-)

a kto nie boi sie porodu??;-)ja sie staralam o tym nie myslec a jak juz sie zaczelo to jakos poszlo ja o 2w nocy pojechalam do szpitala bo mialam skurcze srednio silne a o 6,20Maja byla z nami:-)a wazyla 4200wiec spory klocuszek z niej byl:-)

Ola dasz rade jak my wszystkie:-)

Chcesz mi powiedzieć, że pierwsze bóle miałaś ok 2 00 w nocy i już po 6 00 rano urodziłaś ?
Matko !!! Też bym tak chciała !!!:szok::-)

Chcesz mi powiedzieć, że pierwsze bóle miałaś ok 2 00 w nocy i już po 6 00 rano urodziłaś ?
Matko !!! Też bym tak chciała !!!:szok::-)

bole mialam lekkie od rana takie jak ma sie podczas okresu ale one zadko byly dopiero wieczorej ok 21 byly czescije i troche mocniej ale dopiero o 2postanowilam pojechac juz do szpitala gdzie dostalam ochrzan czemu tak pozno przyjechalam..(.a przeciez oprocz lekkich sporadycznych boli nic nie blylo to skad mialam wiedziec ze to juz??)NO I O 6.20Maja juz byla hehe:-)w sumie powinnam miec cesarke po powyzej 4kg robi sie cesarki no ale trodno:-)

Ola moze tez tak bedziesz miec:-)

reklama
Do góry