reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Więc tak: te bóle to skurcze macicy, które grożą poronieniem. Dostałam na tydzien zwolnienie z pracy i garść tabletek... Mam leżeć przez cały tydzień, a jak przyjdę na wizytę za tydzień, to zastanowimy się, czy nie przedłużyć zwolnienia. I po weselu znajomych... Bo mieli w tą sobotę... Przecież dzidzia najważniejsza :tak:

Jak któraś ma takie bóle to lepiej się zgłosic do lekarza. I dziękuję tym, które od razu powiedziały, że trzeba jechać :tak: Dziękuję :tak:
NATALKA ale sie wystraszylam :szok::angry: jak ja bylam u lekarza to powiedzialam o tym ze mam koleczki z lewej strony ale doktorka zrobila tylko usg i badanie moczu. bylam u gina 3 razy i jeszcze do tej pory mnie nie badala ''od sirodka'', no coz twierdzi ze jak nie mam niepokojacych objawow to nie potrzeba. :sorry: no i sie teraz wystraszylam po twoim przypadku, siedze i naslu****e czy mnie przypadkiem gdzies nie boli :eek:

a ja sie dzis wybralam na spacerek. ukrop niesamowity. ja termometra przy oknie nie mam wiec nie wiem na bierzaco jaka temperatura na zewnatrz ale jak zobaczylam na miescie ze termometry pokazuja 40 :eek: to mi sie podwojnie goraco zrobilo. ja juz w tym tygodniu nigdzie nie wychodze. wymeczylam sie dzisiaj okropnie :confused2::zawstydzona/y:

reklama
anadri za dwa dni będziesz w 17 tygodniu (16 tyg. 6 dni- to ostatni dzień 16 tygodnia, potem suwaczek przeskakuje na 17 tydzień )

no tak, ale to nie jest tak, że jestem w trakcie 17 tygodnia? bo przecież to 16 tygodni skończonych i 4 dni. z matmy zawsze byłam kiepska i mam problem z rozumieniem takich rzeczy ...

ja tez tak licze mam 16 tygodni i 4 dni to przeciez 16 tygodni juz mam skonczonych i leci mi 17 tydzien co nie? ale widze i tak co kazdy to liczy inaczej:baffled:

ja mam na 15 - tego.

co do liczenia tygodni no to chyba zalezy od tego jak sie mówi:
skończyłam szesnasty tydzień
jestem w siedemnastym ( w trakcie)
czy się mylę?

:-):-DDziewczyny mój dzidziuś już strasznie kopie:-D:-D

Bosastopko powinnaś miec robione regularne badania moczu ponieważ zapalenie nerek mogło być spowodowane bakteriami w moczu które podczas ciąży się szybko namnażają bo nerki mają dużo roboty, wiem bo moje szwankują troszke i zaraz w 6 tygodniu miałam zapalenie z gorączką:szok: a gorączka może spowodować wczesne skurcze. Teraz w ciąży co chwile lekarka kazała badanie moczu robić. W pierwszej ciąży dwa razy byłam w szpitalu z powodu nerek... Sprawdzaj to często. Dziwie się, że przy takich sprawach nie zleca badań. Morfologie sprawdza się żeby sprawdzić czy anemii nie ma itd... Grupe krwi musisz znać ( i mieć potwierdzenie) do szpitala.

a co do porodu to ja tez pojechałam do szpitala 1 listopada hihi (po spacerze po cmentarzu i już tam miałam lekkie skurcze ale zupełnie bezbolesne) koło 21 a o 1.30 urodziła się Zuzia i poród był naturalny z mężem- rodzinny i wspominam go jako największą dawkę pozytywnych emocji jakie można przeżyć!!!:-) Boleć-bolało, ale to było to na co czekałam i wiedziałam, że nareszcie chce wyjść więc jakos nie robiło mi to różnicy. Znowu chcemy rodzinny!
Pozdrawiam was gorąco! Fajnie czytać o dobrych wiadomościach!

12 czerwca badanie połówkowe- nie mogę się doczekać..tym bardziej że nie znam płci:sorry::-D

reklama
ja jak poszlam do gina bylam 7tc i ktorys tam dzien (cos takiego) to on w karcie napisal 8tc pozniej za kazdym razem przykladowo bylam 12tc4 to on zaznaczal 13 tc i ja tak zaczelam liczyc rowniez teraz mam 18tc3 to czyli 19 tc :)

Do góry