Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

ja sie zapytam ginekolog na nastepnej wizycie co i jak. ja mam BRh+ a moj maz ARh+ jak z twojego przykladu az mnie wystraszylas.Nie koniecznie dziewczyny. Dzisiaj byłam u ginekolog i też pytała mnie o grupę krwi ojca. Tłumaczyła to w ten sposób - jeśli nie ma konfliktu serologicznego i tak może być jakieś zagrożenie dla dziecka już po urodzeniu (chyba przewlekła żółtaczka i coś jeszcze). Jeśli np. matka ma grupę B Rh+ a ojciec ARh+(albo minus), to któraś z tych grup jest słabsza(chyba B ale nie pamiętam-ciąża mi psuje pamięć krótkotrwałą :/), i właśnie jeśli dziecko odziedziczy tą słabszą to może być potem narażone na te choroby po porodzie. Mogłam coś trochę nakręcić, najlepiej zapytać się lekarza...![]()
Milencia nie bierz tego do siebie bo jak już napisałam mogłam coś przekręcić!!!ja sie zapytam ginekolog na nastepnej wizycie co i jak. ja mam BRh+ a moj maz ARh+ jak z twojego przykladu az mnie wystraszylas.
A przykład dałam taki po prostu jaki mi się nasunął, najlepiej zapytaj lekarki ;-)