reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Ja dostaje nerwicy juz przy moim K. U mnie leje caly dzien ;/ Ostatnio upaly a teraz mrozy. A on tylko nazeka i nazeka, ze zmeczony jest, ze go kregoslub boli, ze glodny jest ale nie chce mu sie nic robic do jedzenia ze spac mu sie chce. BOZE ile mozna sluchac tego. Jakby byl chory to bym mu wierzyla ze ma zly humor ale nie dzis. I oczywiscie to on jest pokrzywdzony przez los.
A co do rowerka to moja ciocia cwiczyla wlasnie na rowerku stacjonarnym przez cala ciaze i gdyby nie on to pewnie mojego kuzyna by tu nie bylo. To bylo zalecenie lekarza :) Pozdrawiam tylko nie forsuj sie zabardzo ;-);-);-)
Bo te chłopy to też czasami chyba mają okres, ja to się już za moim stękniłam i to bardzo, ale koło 20 wraca i już się nie mogę doczekać kiedy na niego trochę ponażekam:tak:.
Napisz jak możesz coś więcej o tym rowerku, tzn. że jeżdzenie na rowerku pomogło jej donosić ciążę, czy miała problemy z wagą bo mnie to zaciekawiło

reklama
jak Ty wogóle funkcjonujesz po trzech godzinach spania??? Ja przesypiam w nocy do 9-10 godzin i dzisiaj jeszcze w dzień 1,5 godzinki. Przez pierwsze 3 mieciące ciąży spałam cały czas. Nic się nie da ztym zrobić, przecież ty się wykończysz. A jak się czujesz w ciągu dnia?
W ciagu dnia jestem zmeczona, czesto ziewam, ale za Chiny nie moge zasnac. Chyba, ze po prostu padam z nog to wtedy smieje sie, ze trace swiadomosc na jakies 15-30 minut, czyli jak sie domyslam przysypiam, ale gora raz w ciagu dnia.

No to widzę klaudzia że to Twój K raczej objawy ciążowe ma - humorki, narzekania itd...
Ja dzisiaj na basen wreszcie się wybrałam (pierwszy raz od 3-4tyg). wcześniej jakoś się nie złożyło - to chora byłam, to urlop, później praca... W każdym razie przynajmniej trochę się poruszałam i choć trochę zrelaksowałam - niestety nie na długo to wystarczyło. Od samego rana mam jakiś taki klapnięty humor... wszystko jest takie sobie... zobojętniałe...:baffled:

Bo te chłopy to też czasami chyba mają okres, ja to się już za moim stękniłam i to bardzo, ale koło 20 wraca i już się nie mogę doczekać kiedy na niego trochę ponażekam:tak:.
Napisz jak możesz coś więcej o tym rowerku, tzn. że jeżdzenie na rowerku pomogło jej donosić ciążę, czy miała problemy z wagą bo mnie to zaciekawiło

Nie wiem dokladnie o co chodzilo, jutro zapytam ja zeby nie napisac glupoty tutaj :) Napewno nie chodzilo o wage. Wiem ze wczesniej nie mogla donosic ciazy ale dokladnie ja popytam jutro i napewno napisze :tak:

No to widzę klaudzia że to Twój K raczej objawy ciążowe ma - humorki, narzekania itd...
Ja dzisiaj na basen wreszcie się wybrałam (pierwszy raz od 3-4tyg). wcześniej jakoś się nie złożyło - to chora byłam, to urlop, później praca... W każdym razie przynajmniej trochę się poruszałam i choć trochę zrelaksowałam - niestety nie na długo to wystarczyło. Od samego rana mam jakiś taki klapnięty humor... wszystko jest takie sobie... zobojętniałe...:baffled:

Czasami naprawde zastanawiam sie kto jest w ciąży, ja czy on. Odpryskuje mi na kazde pytanie i jak zwykle wychodzi ze to ja jestem jędza:dry:
Ja ostatnim razem jak bylam na basenie to nie moglam znieść bólu kręgosłupa i teraz nie wiem czy iść czy nie, boje się że znowu bedzie mnie bolal jak pojde. A Ty plywasz na brzuszku czy na plecach? i jakim stylem ? :) ja plywalam tylko żabka i myslalam ze to moze przez to, ze powinnam plywac na pleckach?
Wogole to nie lubie chodzic w Anglii na basen. Mam wprawdzie 3 w swoim miescie, 1 normalny publiczny ale tam same dzieciaczki chodza i strasznie szczypia oczy od chloru. 2- uniwersytecki ( czuje sie tam jak glupek z brzusiem przy samych studentach) i 3 na silowni ale musialabym placic za czlonkostwo miesiecznie 40 funciakow ;/ a wiadomo nie bede cwiczyc na silowni wiec szkoda mi kasy bo to na 12 miesiecy kontrakt. i juz sama nie wiem co robic, a naprawde potrzebuje ruchu bo nogi mam juz jak obrosniete tluszczem i cellulitem nogi slonia! :-(

Klaudzia
My wykupiliśmy kartę członkowską na cały rok takiego fittness klubu już jakiś czas temu i juz po raz drugi bo zadowoleni byliśmy a rocznie to się bardzo opłaca bo wystarczy 4 razy w ciągu m-ca pójść żeby wyjść na swoje;-)
Powiem Ci że dziwne co piszesz - że kręgosłup po pływaniu cię bolał :eek: Ja jak miałam te problemy z plecami to jak już mogłam się jako tako ruszać to pierwsze co to na basen.
ja pływam żabką bo czuję się w niej komfortowo i pewnie choć nie zanurzam głowy tzn nosa i oczu.. a u mojego Ł lekarz stwierdził zbyt prosty kręgosłup tzn brak mu tych naturalnych skolioz czy jak to się tam nazywa - no w każdym razie na te jego plecy to lekarz zalecił mu pływanie głównie na plecach - efekt tego taki że głównie siedzi w jacuzzi a ja sobie pływam w międzyczasie :-)
No i mam nadzieję wrócić do zajęć z pilatesu jak już wreszcie na zwolnienie się zdecyduje bo tak to praca mi koliduje niestety
dopisek:
Aaaaaa, no i oni tam nie używają chloru tylko czegoś innego do wody co podobno jest bezpieczniejsze i tam nawet mamy z maluszkami (nawet pół rocznymi) pochlapać się przychodzą:-)

Ostatnia edycja:
Klaudzia
My wykupiliśmy kartę członkowską na cały rok takiego fittness klubu już jakiś czas temu i juz po raz drugi bo zadowoleni byliśmy a rocznie to się bardzo opłaca bo wystarczy 4 razy w ciągu m-ca pójść żeby wyjść na swoje;-)
Powiem Ci że dziwne co piszesz - że kręgosłup po pływaniu cię bolał :eek: Ja jak miałam te problemy z plecami to jak już mogłam się jako tako ruszać to pierwsze co to na basen.
ja pływam żabką bo czuję się w niej komfortowo i pewnie choć nie zanurzam głowy tzn nosa i oczu.. a u mojego Ł lekarz stwierdził zbyt prosty kręgosłup tzn brak mu tych naturalnych skolioz czy jak to się tam nazywa - no w każdym razie na te jego plecy to lekarz zalecił mu pływanie głównie na plecach - efekt tego taki że głównie siedzi w jacuzzi a ja sobie pływam w międzyczasie :-)
No i mam nadzieję wrócić do zajęć z pilatesu jak już wreszcie na zwolnienie się zdecyduje bo tak to praca mi koliduje niestety
dopisek:
Aaaaaa, no i oni tam nie używają chloru tylko czegoś innego do wody co podobno jest bezpieczniejsze i tam nawet mamy z maluszkami (nawet pół rocznymi) pochlapać się przychodzą:-)

Ehh no to mozecie korzystac :) ja naprawde nie chce tego wykupywac bo znam swoja silna wole i jak dzidzius sie urodzi to i tak nie bedzie czasu chodzic napoczatku a ja zarabiac nie bede, wiec takie dodatkowe niewykorzystane koszty odpadaja. Tez mi sie to dziwne wydawało zeby kregoslup bolal mnie bardziej po basenie, bo wczesniej mi pomagal. Moze mialam taki dzien, musze sie przemoc i przejsc na basen albo poszukac jakis zajec typu fitnes dla ciezarnych :)

Dokladnie te testy dzisiaj zrobilam. Wszystkie trzy, bo sie przestraszylam. A chyba nie ma czego, bo test TSH norma jest 0,400-4,670 a ja mam 1,859, test FT3 norma 1,45-3,48 ja mam 1,49, test FT4 norma 0,71-1,85 ja mam 0,69. Troszke ten trzeci test za nisko, ale mysle sobie, ze skoro ten TSH jest ok, to nie mam czym sie martwic:eek:. Jak myslisz ninians?
Kilolku, za te 2 dodotkowe zaplacilam razem 39zl(moja ciocia placila ok 47zl), wiec koszty nie najwieksze:tak:
Poniewaz wychodzi na to, ze z tarczyca nie mam problemow, czyli moje zle samopoczucie,sennosc itd biora sie z anemii:-(. A moja dr gin zamiast przepisac mi zelazo to kazala powtorzyc morfologie...W takim razie mam pytanko do Was kobietki z BB;-), czy orientujecie sie, czy zelazo mozna kupic bez recepty? W pierwszej ciazy mialam na recepte i wcale nie bylo tanie...Ok 30zl chyba...
wyniki masz rewelecyjne :))) dopiero teraz odpisuje bo nadrabiam :))
przy tarczycy te wyniki są pare razy większe od normy. Co do żelaza ja biorę Biofer bo jest to żelazo bardzo dobrze przyswajalne. Jest bez recepty. Nie jest drogie bo póki co kończe dopiero 1 opakowanie. Jest tam chyba 60 albo 90 tabletek.

wyniki masz rewelecyjne :))) dopiero teraz odpisuje bo nadrabiam :))
(...) Co do żelaza ja biorę Biofer bo jest to żelazo bardzo dobrze przyswajalne. Jest bez recepty. Nie jest drogie bo póki co kończe dopiero 1 opakowanie. Jest tam chyba 60 albo 90 tabletek.

Dzieki za odp:-D

Co do ruchow dzidzi, to ja je czuje najczesciej jak siedze lub leze, tez nieregularnie, ale na wysokosci lona...:baffled:A Wy piszecie, ze juz wyzej:eek:. Moze ja nie czuje ruchow niuni, tylko co innego?

Wczoraj pol dnia segregowalam ciuszki po synku i na wieczor bylam tak zmeczona jakbym wagon wegla przerzucila! Najwiecej ciuszkow mam na chlopca na 74-80cm(bo dostalam od znajomej) i 80-86cm. Najmniej na 56 i 62:baffled:-dokupie jak juz bede wiedziec kto mieszka w moim brzuszku:-). Najbardziej wkurzylam sie, poniewaz duuuzo ciuszkow tych na najmniejsze rozmiary, czyli na 0-3mce dostalo brzdkich przebarwien-zolte plamy:wściekła/y:. Najczesciej ciuszki biale i jasno niebieskie, ale jestem wsciekla:angry:. Martwie sobie, czy to zejdzie. Juz kupilam 2 vanisze-do koloru i bialego, i od jutra zaczynam systematyczne pranie ciuszkow-oby zeszlo...Bo szkoda ich, naprawde sliczne. A wydawalo sie, ze dobrze je zabezpieczylam. Moral? Ciuszki nie moga lezec. Musza byc w uzyciu lub odswiezane. Madry Polak po szkodzie.:-(

reklama
hej dziewczyny!!

Muszę się "wygadać", bo mnie zaraz rozniesie!!! Wiem, że nie wolno mi się denerwować, ale...
Pisałam Wam, że moja lekarka nie za bardzo mi się podoba i zamierzam ja zmienić, ale to co zrobiła to... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wizytę u nowego lekarza mam 10 czerwca, wiec z silnym bólem pleców poszłam jeszcze do poprzedniej lekarki. Jak pisałam zdiagnozowała mi zapalenie nerek (bez badan!!!) i dostałam antybiotyk. Pierwsze co robię u każdego lekarza to podaje informacje, ze jestem uczulona na penicylinę. To już nawyk, gdyż miałam zapaść (bardzo silna!!!!) po tym leku. Ledwo mi się udalo z tego wyjsc. U pani doktor zrobilam to samo. Ona pieknie zapisala to w karcie ciazy i w swojej kartotece (na czerwono!!!!). Dzis rano obudzilam sie spuchnieta, z twarza w czerwonych plamach, przeszly one na rece, brzuch i zaczely ropiec. Maz zawiozl mnie na ostry dyzur i .... okazalo sie, ze cudowny antybiotyk, ktory dostalam od mojej ukochanej lekarki to penicylina!!!!!!!!!!!!!!!! Prawie zabila mnie i moje dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem juz w domu, ale nie moge do siebie dojsc!!! Nie wiem czy wogole usne. Lekarz na dyrekcyjnej stwierdzil ze z malenstwem wszystko w porzadku, badania wyszly dobrze, dostalam 2 kroplowki i ma byc teraz juz tylko lepiej. Twarz dalej wyglada zle, ale plamy zeszly z reszty ciala. Sama nie wiem czy placze, ze szczescia czy zlosci!!!!!!!!!!!!!!!! Nie chce tej kobiety juz nidgy wiecej na oczy widziec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mogla z premedytacja dac taki lek osobie, ktora na kazdej wizycie powtarza, ze jest na to uczulona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jeszcze mi i mezowi (byl ze mna) powiedziala wypisujac recepte, ze to nie penicylina ani jej pochodne!!!!!!!!!!!! Boze, czy doszlo juz do tego, ze trzeba sprawdzac lekarza???????????????? Teraz to juz wogole nie wiem do kogo isc i jak zaufac kolejnemu "lekarzowi" :-(
Jedno jest pewne - kazdy kto chce isc do lekarza we Wroclawiu, Pania doktor Hirowska-Tracz powinien omijac z daleka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedyna dobra rzecz to, ze widzialam znowu Kropeczke :-) Jest cudowna i tak sie wierci :-) :-)!!! Wedlug miesiaczki to 15tc i 4 dni,a USG wskazuje 17 tc i 2 dni :-) Rosnie Kropeczka pieknie :-)

Przepraszam za zale, ale musialam to z siebie wyrzucic.

Dobranoc
ja bym na Twoim miejscu zalozyla sprawe w sadzie bo zeby tak potraktowac osobe to jest skandal...ja bym nie miala skrupolow co do niej...zloz jakas skarge albo cos bo to sie w golowie nie miesci co ona zrobila!!
bosastopka, Ka...M brakuje mi słów, jestem w szoku i cieszę się że jesteście całe i zdro9we. Wy już będziecie wiedziały co z tym zrobić.

Dlaczego w ciąży warto spać na lewym boku? Dlaczego w ciąży warto spać na lewym boku? | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie

(myślę, że to dotyczy zaawansowanej ciąży, a ja po prostu chciałam się już teraz przyzwyczaić. Na pewno każdy powinien się wyspać, a nie budzić się w nocy i zastanawiać na którym boku śpi, więc nie dajmy się zwarjować.)
tez uwazam ze nie ma co przesadzac ze spaniem na lewym boku..ja cala pierwsza ciaze przespalam na prawym boku i nic nie bylo malej!!
matko jedyna widzę że nie tylko ja mam nieprzyjemne przygody z ciążą
również trafiłam na brak kompetencji i olanie mnie przez lekarza
w poniedziałek idę do przychodni już nie pójdę prywatnie do ginekologa bez końca wydaję kasę na już co tygodniowe wizyty:-(a ja cały czas źle sie czuję mam problemy z nawrotem choroby związanym z jelitami i nikt nie ma zamiaru zrobić mi badań:no: do tego takie cuda mi nawymyślali że o mało z nerwów nie straciłam dzidziusia
na kontroli dowiedziałam się że ma bliźniaki ale jedno jest martwe
lub mam jedno dziecko ale jest chore bo rączka którą widać nie jest tego dziecka
dziecko nie rusza się serduszko bije za słabo
i wylądowałam w szpitalu
płacz i nerwy które zakończyły się tym że
mam jedno dziecko rusza się i serduszko bije prawidłowo
tylko teraz cały czas czuje niepokój co się stało i czy coś naprawdę złego sie działo
narazie będę niespokojna a w poniedziałek idę do innego lekarza
chociaż idę tam powołując się na koleżankę to i tak w rejestracji pani nie była zachwycona że w połowie ciąży zmieniam lekarza
ale chyba mamy do tego prawo w każdym momencie jeśli wiem że nie jestem dobrze prowadzona i czuje sie naciągana finansowo:-(
Kasia idz do innego lekarza i daj znac co z malenstwem bo juz sie pogobilam co z tym twoim maluszkiem jest??

Do góry