reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Dzieki za odp:-D

Co do ruchow dzidzi, to ja je czuje najczesciej jak siedze lub leze, tez nieregularnie, ale na wysokosci lona...:baffled:A Wy piszecie, ze juz wyzej:eek:. Moze ja nie czuje ruchow niuni, tylko co innego?

Wczoraj pol dnia segregowalam ciuszki po synku i na wieczor bylam tak zmeczona jakbym wagon wegla przerzucila! Najwiecej ciuszkow mam na chlopca na 74-80cm(bo dostalam od znajomej) i 80-86cm. Najmniej na 56 i 62:baffled:-dokupie jak juz bede wiedziec kto mieszka w moim brzuszku:-). Najbardziej wkurzylam sie, poniewaz duuuzo ciuszkow tych na najmniejsze rozmiary, czyli na 0-3mce dostalo brzdkich przebarwien-zolte plamy:wściekła/y:. Najczesciej ciuszki biale i jasno niebieskie, ale jestem wsciekla:angry:. Martwie sobie, czy to zejdzie. Juz kupilam 2 vanisze-do koloru i bialego, i od jutra zaczynam systematyczne pranie ciuszkow-oby zeszlo...Bo szkoda ich, naprawde sliczne. A wydawalo sie, ze dobrze je zabezpieczylam. Moral? Ciuszki nie moga lezec. Musza byc w uzyciu lub odswiezane. Madry Polak po szkodzie.:-(
ja wszystkie ciuszki prałam w Bobasie, a sporo miałam używanych i w nie najlepszym stanie. I wszystko mi się pięknie doprało, bez wybielaczy. Do dziś nie używam żadnych odplamiaczy tylko tego bobasa.
No a ja swoich ciuszków jeszcze ze strychu nie zdjęłam. Sama nie dam rady, a mój M. jakoś zebrać się nie może. Miejsce już zrobiłam... :-)

reklama
Witam kobitki!
ja mam dziś na 17.00 wizytę i mam nadzieję, że zostaną rozwiane moje wątpliwości. troszkę się martwię bólami brzucha i tym, że nie czuję dzidzi :( prawie każda z Was już coś tam czuje, a ja absolutnie nic! niby jest jeszcze wcześnie, ale same wiecie jak to z nami jest ;)

Pozdrawiam
niw przejmuj się ja też nic nie czuje :)) czekam na relacje z wizyty :))
Ja mam wizytę w środę i nie mogę się doczekać :)))
Zauważyłam u siebie ze im bliżej wizyty u lekarza tym bardziej się boje i mam obawy czy wszystko ok. A później wogole nie martwie się o maluszka. Nie wiem czemu tak mam.

Zauważyłam u siebie ze im bliżej wizyty u lekarza tym bardziej się boje i mam obawy czy wszystko ok. A później wogole nie martwie się o maluszka. Nie wiem czemu tak mam.

Ja mam identycznie, a noc przed wizytą nie mogę spać wcale. Jak kończę wizytę u mojego gin. to mówię, że się w końcu dzisiaj wyśpię, a on się śmieje i mówi że tak nie które kobiety mają i mam się tak nie denerwować.

Co do ruchów to kopniaków jeszcze nie czuje, ale wczoraj kuło mnie coś w brzuchu tak popołudniu i pod wieczór pod palcami z lewej strony brzuszka na samym dole czułam jak się coś przemieszcza. Powiem Wam, że na początku to się wystraszyłam, uczucie niesamowite i późno poszłam spać. Rano już brzuszek był inny w tym miejscu. Pierwszy raz coś takiego, ale jeszcze delikatniej poczułam 1 czerwca też wieczorkiem, ale tym razem było dłużej. Teraz czekam na kopniaki. Mam nadzieję, że znowu nie będę musiała czekać tygodnia na jakikolwiek odzew.

xxxklaudziaxxx dzięki wielkie że fachowe podejście do sprawy ;-).
Zawróciłam ci głowę i czas, ale jeszcze raz dziękuję. Ja mam w domu tylko rowerek (stacjonarny) i tak spokojnie 15 minutek pedałuje, myślę że nie zaszkodzi. Gdzie czytam to pozytywnie się wypowiadają o rowerku. Ćwiczyłam dzisiaj też rozgrzewkę z płytą "m jak mama" dla kobiet w ciąży też spokojnie na siedząco ćwiczenia rozciągające, bez żadnych szaleństw. Dzwoniłam dzisiaj też do dwóch klubów aktywne 9 miesięcy i chyba się wybiorę na zajęcia. Tak na próbę może w czwartek do Gdańsk-Morena. Zobaczymy jak to będzie.

xxxklaudziaxxx dzięki wielkie że fachowe podejście do sprawy ;-).
Zawróciłam ci głowę i czas, ale jeszcze raz dziękuję. Ja mam w domu tylko rowerek (stacjonarny) i tak spokojnie 15 minutek pedałuje, myślę że nie zaszkodzi. Gdzie czytam to pozytywnie się wypowiadają o rowerku. Ćwiczyłam dzisiaj też rozgrzewkę z płytą "m jak mama" dla kobiet w ciąży też spokojnie na siedząco ćwiczenia rozciągające, bez żadnych szaleństw. Dzwoniłam dzisiaj też do dwóch klubów aktywne 9 miesięcy i chyba się wybiorę na zajęcia. Tak na próbę może w czwartek do Gdańsk-Morena. Zobaczymy jak to będzie.

Nie ma sprawy, ja tez slyszalam ze rowerek jest bardzo dobry w czasie ciazy. Normalna jazda na rowerze nie bo za duze wstrzasy i ryzyko upadku ale na stacjonarnym jak najbardziej :) tez chcialabym isc na jakis taki fitness dla ciezarnych. musze cos poszukac. :) Pozdrawiam i zycze milych cwiczen :)

hej kobietki :-)
ja dzis tak z rana sie usmialam bo moja dzidzia miala czkawke:-Dale fajne uczucie czulam takie puk puk rewelacja,ciekawe czy bedzie sie zdarzalo czesciej :-)

Gawit trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte i nic sie nie martw ze nie czujesz ruchow bo po pierwsze roznica miedzy nami w tygodniach nieraz jest bardzo duza nawet 4 tygodniowa a poza tym czasami to zalezy od budowy kobiety i ruchliwosci dzidzi ale napewno niedlugo i na Ciebie przyjedzie czas;-)

hej
co do spania na lewym boku od kiedy rpzeczytalam ten artykuł to nei dam rady spac na lewej stronie gehehe nie iwem czemu :p i se spie na prawej :) o :) pozatym ktoras z was napisala ze na prawym nie mozna bo dzieco z prawej strony ma glowe... nie prawda... moje np ma z lewej :p wec jak spie na prawej to normalnej pozycji przynajmniej jest a nie na glowie stoji ;) hihihi

a ja dzis se z rana zadzwonilam do poloznej i przelozylam wizyte dzis :) razem z mezem poszlismy a jaki szczesliwy byl jak widzial jak niunia sie rusza :) slodko :) lekarz badal dlugo dosc serduszko komory patrzyl... patrzyl tez czy krew dobrze przeplywa czy wszystko dobrze i mozg patrzyl i zoladek przepone nerki :) tylko nei dopatrzyl sie płci :[ bo maluszek nogi skulil i nic tak nie widac bylo ale maz mowil ze widzial jak cos tam wisialo hehehe :) wiem juz z ktorej strony ma głowke a z ktorej nozki i pupke :) ja myslalam ze on mnie z reki wali co jakis czas z prawej strony a co do czego to on nogi se prosuje :) i dupke wypina do góry :) cfaniaczek maleńki :)
jestem szczesliwa ze wszytsko dobrze tylko wsyztscy czekali plci ale mi sie wydaje ze moj gin nie chcial za bardzo dawac nadzieji na syna badz corke bo sam pewny nie byl wiec nie powiedzial nic o :)
i termin wedlug rozmarow na 4 listopada wiec lekarz stwierdzil ze zadna prakttycznie roznica (mam termin z @ na 1 listopada)
buziaki i milego popołudnia :)

hej
co do spania na lewym boku od kiedy rpzeczytalam ten artykuł to nei dam rady spac na lewej stronie gehehe nie iwem czemu :p i se spie na prawej :) o :) pozatym ktoras z was napisala ze na prawym nie mozna bo dzieco z prawej strony ma glowe... nie prawda... moje np ma z lewej :p wec jak spie na prawej to normalnej pozycji przynajmniej jest a nie na glowie stoji ;) hihihi

a ja dzis se z rana zadzwonilam do poloznej i przelozylam wizyte dzis :) razem z mezem poszlismy a jaki szczesliwy byl jak widzial jak niunia sie rusza :) slodko :) lekarz badal dlugo dosc serduszko komory patrzyl... patrzyl tez czy krew dobrze przeplywa czy wszystko dobrze i mozg patrzyl i zoladek przepone nerki :) tylko nei dopatrzyl sie płci :[ bo maluszek nogi skulil i nic tak nie widac bylo ale maz mowil ze widzial jak cos tam wisialo hehehe :) wiem juz z ktorej strony ma głowke a z ktorej nozki i pupke :) ja myslalam ze on mnie z reki wali co jakis czas z prawej strony a co do czego to on nogi se prosuje :) i dupke wypina do góry :) cfaniaczek maleńki :)
jestem szczesliwa ze wszytsko dobrze tylko wsyztscy czekali plci ale mi sie wydaje ze moj gin nie chcial za bardzo dawac nadzieji na syna badz corke bo sam pewny nie byl wiec nie powiedzial nic o :)
i termin wedlug rozmarow na 4 listopada wiec lekarz stwierdzil ze zadna prakttycznie roznica (mam termin z @ na 1 listopada)
buziaki i milego popołudnia :)

Ale fajnie ! Ciesze sie bardzo Kasiu ze dzidzius zdrowy i ty sie dobrze czujesz :) Noi dumny tata mogl zobaczyc szkraba :) Ja tez ju nie moge sie doczekac jak poznam plec maluszka. :)
Caluski w brzusio dla rosnacego skarba :-)

Hello Kobietki!!
Zapisałam się dzis do szkoły rodzenia, bo kiepsko juz z miejscami. Zaczynamy pod koniec sierpnia, no i od razu z mężem idę.
Wniosek o wymiane dowodu osobistego tez złozylam no i o bank zachaczylam, żeby limit dziennych wydatkow zwiększyc, bo teraz moze sie przydac. Takze od poludnia po urzedach latalam i w korkach stałam, ale na szczesie najgorsze ominęlam.

reklama
Ja tez juz czekam i czekam na ruchy malenstwa, a tu ciagle nic. Jutro ide z tatuśkiem do lekarza, to jak poprosze lekarza, to zrobi nadprogramowe usg, żeby tatusiek mógl zobaczec swojego synka :):-D

Do góry