reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"ICH PIERWSZY RAZ"- czyli nowe umiejętnosci naszych pociech

a my zaliczyliśmy pierwszy uśmiech (śmiech)ale ...z wózeczka:tak::tak: podczas spaceru....wcześniej chyba za bardzo zaintrygowany jazdą i otoczeniem był....
ale jego mina jak mnie zobaczył.... :laugh2::laugh2:bezcenne:-D:-D:rofl2::rofl2:.... jakby mnie dłuuuugi czas nie widział tak mu się gębula rozjeśmiała.......

reklama
W niedziele położyłam Ole na macie edukacyjnej, ciągle czekam aż się na niej zacznie bawić a tu ... w ogóle ją to nie interesuje :tak:. Przy okazji wyszła nowa umiejętność - przewrót z brzuszka na plecy. Trzy razy ją ustawiałam i trzy razy się udało a przy tym była wielce zaskoczona :-D:-D:-D. Ale niespodzianka:tak::tak::tak:!!!

U nas Mati też się nie przerwraca, ale chyba przez to, że mu się nie chce:baffled::rofl2::no::-p, bo kiedyś tak robił, wię umie, ale chyba ma muchy w nosie:sorry2:. Nóżek do buzi nie wkłada, niestety, ale starsza też tego długo nie robiła, więc może to rodzinne. Za to już ładnie siedzi oparty o poduchy :tak::-D (bo niestety nie che leżeć na brzuchu ani na plecach) - jak musi leżec, to go właściwie sadzamy w wózku w oknie i podziwia drzewa w ogrodzie:-). No i go postawiłam i też stał i nawet nóżkami machał, jakby chodził - obiecuję, że w weekend wkleję filmik, to same zobaczycie:tak::tak::tak:.
Acha, no i też się super podciąga do siadu :tak::rofl2::-p, wię z tymi poduchami to chyba nie przesada.

Nie wiem czy to nowa umiejętnośc ale moje dziecko po dniu, podczas ktorego miało duzo wrazen (impreza rodzinna) zanim zasnęło (pół godziny) opócz gryzienia szczebelków, obróciło się w łóżeczku o 180 stopni (mimo, że dałbym głowe, ze się w poprzek nie miesci), oraz obrociło się na brzuszek. Po czym przytuliła policzek do przescieradła, główke wtuliła w róg łózeczka i zasneła.:tak:

A moja od wczoraj świadomie się próbuje przekręcać na brzuszek - zrozumiała o co w tym chodzi i ciągle ćwiczy :-D No i odkryła, że na macie edukacyjnej jest lusterko i się w nie wpatruje ;-)

Melody - próbowałam sobie to wyobrazić :-D fajnie ;-) moja dziś też "inaczej" niż zwykle zasnęła, bo położyłam się z nią, dałam cyca, ona po jakimś czasie odwróciła się w druga stronę i wygięła w jakiś dziwny łuk, złożyła rączki i zasnęła :confused2:
a poza tym z dnia na dzień pobija swe rekordy w marudzeniu!!!!! :crazy:

u nas wlasnie tak jest kłade Filipka normalnie, a po chwili on jest juz w poprzek....zalaczam zdjecie co by pokazac ;-)

Załączniki

• fgi.jpg
    fgi.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 59
a u nas dzisiaj stopki powedrowaly do buzi... i wszystkie zabawki wiszace nad nim na macie traca nogami :-)

Ostatnia edycja:
reklama
jakieś tydzień temu taka przygoda.... wyszłam do łazienki, dosłownie 3 minuty mnie nie było... wracam a mały siedzi i memła zabawkę:eek:....jejku jak ja się wystraszyłam... z pozycji półsiedzącej skubany ciągnie zabawkę i siada... i teraz już nie lubi leżec... albo brzuch albo siada....martwie się , że będzie krzywulcem.... nie weim co mam zrobic... przecież go nie przywiążę....:confused2::confused2::confused2:
jakbym wiedziała jak to bym zdjęcie wkleiła...ale nie umiem...:zawstydzona/y:

Do góry