Morka, a jak długo się staraliście?Dla mnie po tylu latach czekania to płeć jest bez znaczenia:-). Chociaż wszyscy nie wiedzieć czemu stawiają na dziewczynkę![]()
reklama
A
Asiowo
Gość
To nie ja stawiamtylko rodzinka
Ja nie wiem dlaczego jak już byłam w ciąży a nie wiedziałam że jestem to się śmiałam do mamy że wnuk idzie
:-) Ale przeczuć nie mam zupełnie żadnych. Chociaż w mojej rodzince same baby
![]()
U mnie w rodzinie sami faceci, ja jedyna babka i jest córeczka wiec to roznie bywa

Asiu, podziwiam Cię, że nie chcesz znać płci, mnie by ciekawość zerzarła, oczywiście życzę Ci córci, tak samo słodkiej, jak Paulinka!!Ja doczekałam wymarzonej córeczki wiec 2 juz moze byc chłopczykMałz chce syna, ja 2 córe
i stwierdzilismy, ze nie chcemy znac płci az do porodu i mamy nadzieje, ze lekarz sie nie wygada
Ja do konca nie wierzyłam, ze bede miec córe i kupowałam uniwersalne rzeczy...
Duzo ciuszków dostałam, dla córci mam mnóstwo ubranek, a jak bedzie synek to ciotka po 2 synach odkłada dla nas ubrankaa np. posciel znów kupie zółtą jak przy córce, bo bardzo lubie ten kolor i ziolony:-)Nie lubie rózowego
![]()
A
Asiowo
Gość
Asiu, podziwiam Cię, że nie chcesz znać płci, mnie by ciekawość zerzarła, oczywiście życzę Ci córci, tak samo słodkiej, jak Paulinka!!
Dzieki;-)Chociaz jak patrze na męża i wiem jak bardzo chce syna to chyba tez bym go chciała i cos czuje, ze bedzie synus

Mój brat z zona nie znali płci do konca, tez ich podziwiałam, ale jakie to musi byc super uczucie jak po tych bólach ktos Ci mowi, ze macie synka albo córcie:-) to musi byc słodkie

Mój mąż też tylko syna chce... Na pewno wiadomość o płci po porodzie ma swój urok, chociaż to nie dla mnie niestety...Dzieki;-)Chociaz jak patrze na męża i wiem jak bardzo chce syna to chyba tez bym go chciała i cos czuje, ze bedzie synus
Mój brat z zona nie znali płci do konca, tez ich podziwiałam, ale jakie to musi byc super uczucie jak po tych bólach ktos Ci mowi, ze macie synka albo córcie:-) to musi byc słodkiei my chcemy sie przekonac jakie to uczucie... Byle by było zdrowe
![]()
DoDo
mama po raz drugi :)
Nie chodzi mi o to, że rozczarowałaś się płcią... Tylko chodzi mi o rozczarowanie błędnym rozpoznaniem płci, bo idąc do lekarza masz prawo, żeby był fachowcem i jego słowa były zgodne ze stanem rzeczywistym. Nie musisz krzyczeć, bez caps locka też przeczytam... A poza tym jak jest dobre usg, to ułożenie dziecka jest bez znaczenia.
widzę że nadal się nie rozumiemy w tej kwestii, mam tu zupełnie inne podejście tzn. nie oczekuję 100% nieomylności od lekarza (ja też swojego mogę z czystym sercem nazwać specjalistą ale nie o to chodzi) w sytuacji gdzie jednak jest spory margines pomyłki (nie mam problemu z tym że ty masz inne zdanie w tej sprawie)
nie nastawiałam się na żadną konkretną płeć więc w ogóle słowo rozczarowanie jest tu mocno nie na miejscu w moim odczuciu, dlatego się troszkę oburzyłam bo to zabrzmiało jak sugerowanie czegoś czego nigdy nie było
no dobra, z mojej strony koniec tematu, com chciała tom wyjaśniła, jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, nie miałam takiego zamiaru
don_pedro
Fan(ka)
To jest niemożliwe, bo przecież jest bariera łożyska i krew matki nie przechodzi do krwioobiegu dziecka i odwrotnie, dopiero np przy porodzie się odrobinę krwi dziecka przedostać do matki. Jedynie komórki z płynu owodniowego, czyli komórki dziecka mają w przypadku chłopca chromosom Y, także miałaś może płyn owodniowy pobierany? Bo to co napisałaś jest niemożliwe....
Jest mozliwe.Miedzy 10 a 14 tygodniem ciazy,mozna zrobic badanie krwi zwane testem Papp-a. W wyniku podawany jest kariotyp plodu.Czyli mozemy przeczytac np. prawidlowy kariotyp meski....
W badaniu potrojnym wykonywanym pozniej bo chyba od ok,15 tygodnia ciazy rowniez.
don_pedro
Fan(ka)
Dziewczynki, a wiecie cos na temat lezenia na brzuch w mniej wiecej takiej ciązy jak nasze? Sa jakies przeciwwskazania?![]()
na tak wczesnym etapie nie ma
reklama
Ja tak własnie sobie poleguje na brzuszkuna tak wczesnym etapie nie maA jak mawiaja madrzy lekarze,jak ci sie zrobi niewygodnie na brzuchu to znak,ze nie powinno sie na nim lezec
![]()