reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

niecały 1000kcal dziennie, godzina cwiczen - po pol godziny rano i wieczorem, wszystko pod kontrola lekarza :)...a i jeszcze czerwona herbate pije..3 razy dziennie
Ola napisz swój dzienny jadłospis,co konkretnie jesz:sniadanie,drugie sniadanie,obiad,deser i kolacja
ja już moje wykończyłam co ja poprosze:-)ps.oj tak ja juz tak tyle razy wymyłam z cztery razy i myśle że dokładnie a zawsze jakiś piasek się znajdzie:dry:
A ja nigdy jak jem to nie myje żadnych owoców :baffled: wiem wiem zlinczujecie mnie ale tak juz mam że nigdy żadnych owoców dla siebie nie myję

Ostatnia edycja:
reklama
Od wczoraj nie pije ziolek, bo biore luteine, ale powiem Wam, ze mnie dzisiaj znowu brzuch na dole boli i laskocze...

ja sciele bo kalorie w trakcie scielenia lozka spadaja..nie wiele ale zawsze cos...

Ola...wybacz ale sprawdzilam jakie masz BMI przy takim wzroscie i wadze - idealne! wiec co ta baba mowi o niedowadze...ona chyba niedowage ma we łbie..

Naprawde scielisz dla kalorii? :-D Myslalam, ze to zart :-D

Kazala mi BMI policzyc i podac jej na nastepnej wizycie :-D
Nawet blizej gornej granicy normy jestem niz dolnej :-D

A ja nigdy jak jem to nie myje żadnych owoców :baffled: wiem wiem zlinczujecie mnie ale tak juz mam że nigdy żadnych owoców dla siebie nie myję

Straszne... Jak kiedys sie powaznie strujesz to bedziesz miala :baffled: Ja bym tak nie mogla, przeciez tyyyyyyyle osob maca owoce, fuuuuuu jak sobie wyobraze co wczesniej Ci ludzie dotykali... niedobrze mi
:baffled:

magda wysłałam ci mój przykładowy dzień na priv ale wpisze tez tutaj:

śniadanie:
2 łyżki stołowe płatków owsianych + z 10 truskawek do tego
kawa z mlekiem i łyzeczką cukru

drugie śniadanie - 3 małe kromeczki chlebka mieszanego ze słonecznikiem z polędwicą wieprzową i plasterkiem ogórka
14.30
jabłko...a w międzyczasie cały czas woda, woda, woda..

obiadek

rybka z pary i warzywka też z pary wszystko z przyprawkami - papryka i oregano,pomidorek i kapustki pekińskiej trochę

podwieczorek
3 małe kromeczki chlebka mieszanego ze słonecznikiem z polędwicą wieprzową i plasterkiem ogórka

kolacja
jabłko

woda, woda, woda...+ czerwona herbata 3x dziennie

Ola napisz swój dzienny jadłospis,co konkretnie jesz:sniadanie,drugie sniadanie,obiad,deser i kolacja
dołanczam sie do poroźby! :-)
a pro po mysia / nie mycia owocow - narażasz sie w ten sposob na toksoplazmoze!!! :dry:

Straszne... Jak kiedys sie powaznie strujesz to bedziesz miala :baffled: Ja bym tak nie mogla, przeciez tyyyyyyyle osob maca owoce, fuuuuuu jak sobie wyobraze co wczesniej Ci ludzie dotykali... niedobrze mi
:baffled:
No dobra,dobra muszę dodac sprostowanie,ze nigdy nie myje owoców z własnych upraw.Te ze sklepu myje zawsze, bo tak jak mówisz przez wiele łap mogły przejść.
A truskawek od teściowej i mojej mamy mam tyle, że nigdy nie kupuję więc wperdzielam takie brudne.

ściele dla kalorii - powaga! :)

Ola...a ile ty masz lat????

bo ja na czuja wpisałam ci 25 i wyszło mi twoje BMI=22 - idealne!

24
:-D

No dobra,dobra muszę dodac sprostowanie,ze nigdy nie myje owoców z własnych upraw.Te ze sklepu myje zawsze, bo tak jak mówisz przez wiele łap mogły przejść.
A truskawek od teściowej i mojej mamy mam tyle, że nigdy nie kupuję więc wperdzielam takie brudne.

Oj takie z wlasnej hodowli to najlepsze sa niemyte, chyba, ze sa pryskane :tak: Nie ma to jak wytrzec jablko w bluzke i schrupac

podwieczorek
3 małe kromeczki chlebka mieszanego ze słonecznikiem z polędwicą wieprzową i plasterkiem ogórka

Jak czytalam, czekalam z wielka niecierpliwoscia co jesz na podwieczorek i sie zdziwilam, ze nic slodkiego tylko znowu kanapki :szok: co to za podwieczorek ;-) powieczorek powinien byc slodki

reklama
magda wysłałam ci mój przykładowy dzień na priv ale wpisze tez tutaj:

śniadanie:
2 łyżki stołowe płatków owsianych + z 10 truskawek do tego
kawa z mlekiem i łyzeczką cukru

drugie śniadanie - 3 małe kromeczki chlebka mieszanego ze słonecznikiem z polędwicą wieprzową i plasterkiem ogórka
14.30
jabłko...a w międzyczasie cały czas woda, woda, woda..

obiadek

rybka z pary i warzywka też z pary wszystko z przyprawkami - papryka i oregano,pomidorek i kapustki pekińskiej trochę

podwieczorek

kolacja
jabłko

woda, woda, woda...+ czerwona herbata 3x dziennie

No ostro, ostro ale brakuje mi troche tłuszczów nasyconych i białka.
Jedz jajka bo sa ich wspaniałym źródłem, dodawaj oilwę z oliwek do posiłków
Na omega3 polecam orzechy włoskie,tran i olej lniany a rybke mozesz jeść na przemian z piersią z indyka
.
Pieczywo jasne zastąp ciemnym ale pełnoziarnistym, ryz biały ciemnym.
Pozatym warzywa mozesz jesć w ilościach dość sporych tak zeby czuc się sytą.

Do góry