reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Loree-zakrecpna chyba jestes dzisiaj....uroki ciazy:-) ale wybaczamy...Kingus ma miec corcie, wiemy to juz od dawna przeciez, a usg miala miec wczoraj Katarzynka79!;-)
A Ty z tym przeziebieniem biegniesz do lekarza czy juz na wizyte do gina tez??? Mam nadzijee, ze to nic powaznego i szybko sie wyleczysz, zeby "nie sialo" na maluszka mowiac kolokwialnie:-)

Co do zapeszen...ja w takie rzeczy nie wierze:-p jak ma sie cos stac to sie stanie....niezaleznie czy sie wozek kupi czy nie. Jesliby kupno wozka mialo byc powiazane z utrzymaniem ciazy, wszyscy chowali by dzieci na rekach:-D bez wozkow:-)
Bardziej chyba chodzi o strone realna i logiczna, ze skoro w 1ym trymestrze jest najwiecej poronien to na chlopski rozum-chocby ze wzgledow finansowych - lepiej poczekac z wiekszymi zakupami przynajmniej to tego 4 mca...

Kropeczko faktycznie pomyliłam dziewczyny, to jak tam po usg u Katarzynki?
Ja dostałam syrop i antybiotyk do psikania gardła. Bez antybiotyku byłoby ciężko, ale jest bezpieczny w ciąży. Mam nadzieję,że szybko mi przejdzie.
Mamy z mężem konflikt serologiczny, więc po porodzie musiałam dostac zastrzyk z immunoglobuliny żeby z następną ciążą było wszystko ok. I wczoraj próbowałam ustalić czy faktycznie go dostałam, bo nie pamiętam. Miałam cc i co chwile miałam jakies zastrzyki. Pół dnia wisiałam na komórce i w końcu ktoś się dogrzebał do moich papierów. Na szczęście zastrzyk miałam.

Co do zakupów- ja potrzebuję tylko nowy wózek i łóżeczko.

Cześć Kropeczko i Loree:)

Cześć Zajączku.

Hej Zajączku, Loree i Kropeczko :)

Kropeczko jest ok..następna kontrolna wizyta we wrzesniu a to tego czasu nadal mam byc na tej diecie i cwiczyc..Dostalam pozwolenie na raz w tygodniu mieso z piersi kurczaka - gotowane albo z grilla. To dobrze bo juz mam dosc ryby z pary.
Ogolnie lekarz zadowolony jest ze spadku wagi i znikania cm - kazal mi tylko baaaaardzo duzo ruchu stosowac - bieganie i spacer i cwiczenia, bo dzieki temu spada ten poziom tych TGD - i całe szczeście..

Trzymam kciuki ! Teraz jak jest ciepło to też możesz na rower wskoczyć ? Ja lubię jeździć.

Dziewczynki.. tak sie zastanwiam czemu mowi sie, ze kobiety nie lubia seksu i go unikaja? Z naszych rozmow wynikaloby cos wrecz przeciwnego, a w wielu przypadkach moznaby powiedziec, ze to faceci unikaja seksu... A moze tyczy sie to czasow kiedy juz uda nam sie zafasolkowac i urodzic dzieci? Moze wtedy chetka na seks spadnie? Jak sadzicie?

Ja mogę tylko napisać jak jest u mnie. Mój M może i chce zawsze i wszędzie. Gdybym mu powiedziała przez telefon że za 5 minut ma być w domu na szybki numerek, to byłby za 4. Na pewno nie czułby się urażony takim tekstem. Nie musze go zmuszać. Kiedyś sex był u nas co dzień. Dziecko dużo Zmienia. Bo jak się wstaje co godzinę w nocy, to na sex nie ma już się ochoty. Potem jak dziecko podrośnie nie zawsze są warunki.

Ja mogę tylko napisać jak jest u mnie. Mój M może i chce zawsze i wszędzie. Gdybym mu powiedziała przez telefon że za 5 minut ma być w domu na szybki numerek, to byłby za 4. Na pewno nie czułby się urażony takim tekstem. Nie musze go zmuszać. Kiedyś sex był u nas co dzień. Dziecko dużo Zmienia. Bo jak się wstaje co godzinę w nocy, to na sex nie ma już się ochoty. Potem jak dziecko podrośnie nie zawsze są warunki.

Eh... kurcze to moze cos ze mna jest nie tak, ze moj M nie ma ochoty na seks na zawolanie? :baffled::zawstydzona/y: Ja mu moge powiedziec, ze go wieczorem zgwalce to on robi wystraszona mine i ucieka... Wiem, ze to po czesci w zartach, ale jak przychodzi wieczor wcale nie jest mi latwo go zachecic... Wybacz pytanie, ale jak wyglada Wasz seks? Dzieje sie cos szczegolnego? Duzo urozmaicacie? My kiedys troche urozmaicalismy, ale teraz to glownie w lozku w przerwie miedzy odcinkami kreskowki... :baffled::-:)-( az ja sama przestaje miec ochote na taki seks, bo tylko mam poczucie, ze trzeba szybciej i szybciej, bo 'ciekawe co bedzie w nastepnym odcinku'...:dry: I wkurza mnie, ze to ja sie ciagle musze jakos przebierac dla M, tak jakbym w zwyklym stroju albo naga nie byla atrakcyjna :sorry2:... a on dla mnie nigdy sie nie przebierze i mysli ze jak pokaze mi swojego to ja juz bede taka mokra, ze az mi do kostek bedzie splywac... caly zdziwiony, ze trzeba mnie troche popiescic...
:baffled::-:)-:)-:)-(

kurcze..olapolap a moze potrzebujecie kilku dni POSTU i sie mezus ogarnie i nabierze ochoty??

Jak nie bylo staranek to sie kochalismy raz na 1-2 tygodnie... Przychodzi dzien kiedy on ma chcice, wtedy jest seks, a potem dalej nic nie ma z jego strony przynajmniej do nastepnego weekendu... Czuje sie przez to taka nieatrakcyjna... :baffled: I dziwic sie, ze mam problemy z chorobliwa zazdroscia :baffled: Ale jak ja mam sie czuc dobrze w swoim ciele skoro M mnie nie posuwa, nie zauwaza, nie komplementuje, a na innych dziewczynach zawiesza wzrok :baffled::zawstydzona/y::-( Gdyby nie koledzy, to nigdy bym nie uwierzyla, ze mam ladne cialo.... :baffled: Ale to przeciez nie tak powinno byc... Eh pracuje nad tym, zeby moje poczucie wlasnej wartosci wyplywalo ode mnie samej, a nie opieralo sie na reakcjach M na mnie - ale to troche trudne, w koncu to opinie innych najszybciej nas ksztaltuja...

reklama
w pon 15tego byłam u gin i mi zapisał i od tamtego dnia zaczełam brac
czyli jak dobrze rozumiem po suwaczku to byl 15 dzien cyklu? wiec w zasadzie nie wiesz czy bylas juz po owu... :confused: a miezysz temp? moze to by ci pomoglo w okresleniu jak dlugi cykl bedzie ja wlasnie dlatego zaczelam mierzyc bo tez mialam nieregularne :sorry2: i owu mam w zasadzie ok 18dc a mam cykle teraz 29dniowe bo fl mam tylko 11 dni :dry: a mi zdarzaja sie i owu w 22 dniu cyklu:sorry2: wiec to roznie bywa ;-)

Do góry