reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Spokojnie tak naprawde to wcale nie musisz czuc dzidzi codziennie ,jeszcze jest malutka :) Ja tez nie czuje codziennie ,tylko do czasu do czasu :) A jestem w drugiej ciazy ( gdzie powinnam wyczuwac ruchy szybciej ) i no jestem w troszke "starszej" ciazy niz ty :) Wiec spokojnie kochana ! Jeszcze bedziesz czuła dzidzie codzinnie :p Az nie raz zaboli hi hi hi :-D

Wiem, wiem, nie rozpaczam, ale dała palec to ja chcę rękę:-) Wiadomo o co chodzi:-)

reklama
A ja wracam do Was po przygodzie ;)) Zlądowałam w szpitalu wczoraj po utracie przytomności ale dziś już ok.. Jedno co dobre z siedzenia z tyłkiem w tym okropnym miejscu to to, że po usg lekarz powiedział że widzi płeć... Dziewczynka.. :-D Dziś zaczynam 17 tydzień i wczroaj też poczułam moje małe kopniaczki ..

Super, że dziewczynka:-):-) Ja kopniaczków nie czułam tylko ruchy, ale jakie to piękne przeżycie!!:-)

A ja wracam do Was po przygodzie ;)) Zlądowałam w szpitalu wczoraj po utracie przytomności ale dziś już ok.. Jedno co dobre z siedzenia z tyłkiem w tym okropnym miejscu to to, że po usg lekarz powiedział że widzi płeć... Dziewczynka.. :-D Dziś zaczynam 17 tydzień i wczroaj też poczułam moje małe kopniaczki ..

No to przygode miałaś kochana nie zaciekawa!!! Ale Dzieki Bogu ze u Was wszystko wporzadku! NO i jak to super ze znasz juz płeć dziecka !!!!!!!!! Jak ja bym chciala juz widziec kto siedzie u mnie w brzuszku !!!

OOO fajnie, że płeć już znana:tak:
ja dzisiaj po wizycie u lekarza i niestety dostałam skierowanie do szpitala, mam złe wyniki badań a poza tym ciąglę jakies plamy na łożysku sa:-( Ale nie muszę się spieszyć, wystarczy, że w poniedziałek lub niedziele się położę.

ja też chorowałam już na ospę, bo półpaśca przechodzą osoby, które już na nią chorowały, ale czy byłam szczepiona :szok: nie wiem

Asia na pewno byłaś, wszyscy kiedyś byli w szkole szczepieni a niektórzy nawet po kilka razy :-).

...
Też od samego początku biorę luteine dopochwowo, ale powiem Ci ,że cena jest tak niska , bo jest to lek refundowany w ciąży ...normalnie kosztuje ok. 30zł.

No właśnie wiem, że dlatego że jest refundowana jest taka tania i dlatego też się cieszę :tak:. A ile tego bierzesz? Ja mam brać 2 razy dziennie po 2 tabletki.

Mnie coś kochane ostatnio bardzo regularnie boli głowa (jakoś od popołudnia zawsze i długo do wieczora).Nie jest to ból straszliwy ale jest w przedniej części zawsze..No i bardzo często zdarzają mi sie stany przedomdleniowe (gdybym szybko nie reagowała juz 3 razy bym zemdlala...)..Dzisiaj kolejny raz w sklepie..zawsze jest panika, że nie mam gdzie usiąść na chwilę, żeby mi się poprawiło..ale szybko się rozebrałam, przechłodziłam i było lepiej...Mam nadzieję, że to wszystko nie oznacza czegoś złego...I zaczęły się..nocne pielgrzymki do toalety na siusiu...jak ja tego nie lubię!:-)

Mnie też wczoraj dość bolała głowa. Musiałam się zdrzemnąć, potem było trochę lepiej, ale i tak wcześniej poszłam spać.
Co do nocnego sikania, to mnie to niestety też dotyczy- a ja tak uwielbiam spać :wściekła/y:. Zdarza się, że i ze 3 razy idę w nocy, a pierwszy raz obudzę się już z godzinę po zaśnięciu. Masakraaaaa. Na szczęście już w 2 trymsetrze to mija, ale znowu wraca w 3 :baffled:.

Heh jeszcze niziutko są nasze dzidzie:tak:
.

Macie rację. U mnie wygląda to tak, jakby dzidzia była wysoko, a tak na prawdę póki co ten odstający brzuszek to są wypchnięte jelita a dzidzia siedzi duuuuuuużo niżej. Aż się zdziwiłam, że taaaak nisko, jak mi wczoraj lekarz robił usg :szok:.

Ja też chciałabym przenosić do stycznia, ale nie wypali, bo mam termin na 2 grudzień :p

A ja mam bardzo realną szansę na styczeń- bo termin mam m-dzy 28.12. a 3.01. Ale ja bym z kolei wolała chyba grudzień. :-)

z jednej strony fajnie by było zobaczyć dzidzię jak najszybciej, ale z drugiej, jak np pójdzie do przedszkola, to będzie miało już 3 latka rocznikowo, a rozwojem będzie jak dwulatki z początku następnego roku, zresztą zawsze koleżanki w szkole narzekały, że muszą aż do listopada, czy grudnia czekać na urodziny :D hehehe

arabella trochę daleko od mojego Portsmouth, ale też blisko morza :D Milo wspominam to piękne miasteczko :) A jak pogoda? no i jak opieka ginekologiczna?
wiejeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja tu tylko na dwutygodniowe wakacje. Za tydzien niestety wracam.

grudnioweczko, gratuluje coreczki! A ja nie chce wiedziec kto siedzi u mnie w brzuszku. Chcialabym niespodzianke przy porodzie. Ale czy wytrzymam...?

Witajcie kobietki:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Mam nadzieje, ze mnie jeszcze pamietacie, przepraszam ze nie pisze czesto, ale powiem szczerze, ze nie mam czasu na neta:-DMoj maz sie tez troszczy o nas, wiec pilnuje mi czasu:-D. Nie pisalam rowniez dlatego, bo plamilam. Bylam w szpitalu, zrobili mi usg i okazalo sie, ze wszystko jest oki i nic wiecej ( Przypominam mieszkam w UK). Pozniej bylam na zwolnieniu tydzien, brzuszek mnie pobolewal, wiec duzo sie martwilam i nie chcialam o tym pisac.:-(No ale we wtorek 16 czerwca bylam na tym pierwszym glownym USG:tak::biggrin2:Widzialam dzidzie, ktora tak ladnie sie ruszala podczas badania - niesamowity widok, ma ok 8cm, wszystko jest oki, no i brzuszek zaczyna byc bardziej widoczny. Wg USG wlasnie zaczal mi sie 13 tydz, termin mam na 25 grudnia:-D:-D Wstawilam zdjecie do mojej galerii, wiec tam mozecie ja podgladnac:-D. W koncu uwierzylam, ze wszystko jest oki i staram sie juz niczym nie przejmowac:tak:
Pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie:tak::tak::tak:.

reklama
a ja dzis bylam na tym usg genetycznym :) z naszym malenstwem wszystko w najlepszym porzadku !! NT wyszlo 1.16 slicznie widoczna kosc nosowa i nawet maluch pomachal nareszcie do tatusia :)

Do góry