reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Karincia nie do golej gondolki tylko wylozyc dno kocykiem albo np. rozlozonym rozkiem. Dziecko wtedy przykryjesz albo kocykiem drugim albo pieluszka w zaleznosci od pogody. Ja tez zadnej poscieli do wozka nie kupuje:tak:

reklama
Ja właśnie zrobiłam listę rzeczy, które jeszcze potrzebuję do "zamknięcia" wyprawki i jak nic jeszcze z 550 zł pójdzie.... studnia bez dna :baffled: a to juz takie pierdułki w stylu cążki do paznokci, pieluszki tetrowe i takie tam....

A te pielucho-ceratki tez kupuję - napewno się przydadzą do przewijania w plenerze albo np. na wizycie u lekarza - bo taka zwykła pieluszka to się z przewijaków ześlizguje a ta będzie miała opór w postaci ceratki

ehhh... ja juz chyba wszystko mam.... musze tylko lozeczko, wanienke i laktator od rodzicow przywiezc, zgnebic malza zeby przemeblowal pokoj to sobie sama skrece lozeczko i gitara ;-)

nie wiem tylko kiedy ubierac posciel - chyba przed samym wyjazdem do szpitala ;-)

A pokażcie jakie macie śpiworki albo jakie chcecie mieć bo ja myslałam że trzeba pościel kupić ale skoro mówicie że śpiworek będzie lepszy... :-)
A jeśli kocyk, to tak do pustej gondoli dziecko włożyc i przykryć tylko kocykiem??
Czy może jeszcze jakąś małą podusię? Czy jak?? :confused:

6600822842.jpg

To śpiworek jaki kupiłam do wózka. Wewnątrz wyścielony milutkim polarkiem. Dobry na zimę. Do tego mam również mega płaską podusię w komplecie z kołderką i to będe miała zanim śpiworek się przyda. Na dno gondolki położe kocyk.
https://www.babyboom.pl/forum/[url=...ageshack.us/img221/6971/6600822842.jpg][/url]

Kobietki a wanienke macie ze stelarzem??? Czy jednak nie potrzebuje stelarza, bo nie wiem, czy dokupic...:baffled:

Ja planuje na stole kąpać małą...

hehe.. a juz myslalam, ze z drugim brzdacem jest latwiej i bez paniki... widac, ze mylilam sie ;-)
A i napiszcie mi jakie kosmetyki potrzebuje. Na razie mam kremik do pupy, oliwke do cialka i olejek migdalowy do kapieli poza tym husteczki nawilzajace. Cos jeszcze potrzebuje?????? A i jak tam z waszymi brzuszkami???? Wytrzymala wam skora na brzuszkach??? Ja na poczatku sierpnia rodze i do tej pory nie mam rozstepow, ale znajoma mi powiedzialam, ze ona dostala je 2 tygodnie przed porodem, a druga, ze po porodzie, czy to mozliwe. Ja codziennie chyba z godzine smaruje brzuch olejkiem dla kobiet w ciazy, zeby skora byla elastyczna. Mozecie mi tez cos w tej kwestji poradzic????? rosze o pomoc i rady:happy2:

O rozstępach jest osobny w całości poświęcony temat. Sama za kompletowanie wyprawki wezmę się dopiero w lipcu, kiedy pójde już na L4. Ale już przeraża mnie ogrom potrzebnych rzeczy...

Moja gondola ma wyjmowany materac tylko jest czarny i z szorstkiego materiału,więc musze poszukac coś w co obłożę ten materac.Tylko nie takie pstrokate ja wolę cos jednokolorowego ,myślałam ,że może z froty takie coś co się przewijak obwija
POKROWIEC NA PRZEWIJAK GUMKĄ Art-Nika (655120935) - Aukcje internetowe Allegro
o coś takiego

Ja też mam wyjmowany materacyk dlatego albo kocyk rozłożę, albo podpatrzę Twój pomysł.

nie wiem tylko kiedy ubierac posciel - chyba przed samym wyjazdem do szpitala ;-)

Tez o tym myślałam. Jak wypiore i założe na początku lipca to zdąży się pościel zakurzyć. Więc myśle, że optymalnym czasem będzie dwa tygodnie przed planowanym terminem.

ja mojemu tylko wspomnialam a on mnie zapedzil do sklepu:-D
to ona turkusowa....:-D:-D:-D
a z kuli tych wiatkow kupilam:-D
jest prekladana i bedzie mi wygodniej:-D

Załączniki

• Moje foty-0068.jpg
    Moje foty-0068.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 51
  • Moje foty-0069.jpg
    Moje foty-0069.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 46
no ja mam praktycznie wszystko:-D
a jak dzidziusiowi nie zdaze czegos kupic to moj bedzie latal po sklepach:-D
takze do szpitala pelna gotowosc:-D

ja chce jeszcze na ramiaczkach...bo moze byc goraco to sie prazyc nie bede:-D
i z karmieniem nie ma klopotu:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ale masz fajnie.:-)
Ja się coś zebrać nie mogę, żeby torbę spakować. Wszystko leży poprasowane, poukładane w szafie i w szufladach;-)
A ten czas leci...
A dla dzidziusia brakuje mi różnych rzecz, ale zrobiłam listę i napisałam gdzie co kupić, więc w razie czego to mąż kupi:-)

Do góry