reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ola - dzisiaj to ja siędzę narazie w piżamie i kawę piję, około 12 jadę z bratem na zakupy bo zaprosiłam go dzisiaj na obiad do nas a później siadam do zakuwania do obrony.
Niestety jestem z tych osób które uczą się po nocach bo w dzień nie potrafie..

Gratuluję zaparcia - mi by sie nie chciało robić dwóch lat w 1 rok..

Hej Eva i Gosia :)

reklama
Ola - dzisiaj to ja siędzę narazie w piżamie i kawę piję, około 12 jadę z bratem na zakupy bo zaprosiłam go dzisiaj na obiad do nas a później siadam do zakuwania do obrony.
Niestety jestem z tych osób które uczą się po nocach bo w dzień nie potrafie..

Gratuluję zaparcia - mi by sie nie chciało robić dwóch lat w 1 rok..

Fajny plan na dzisiaj :tak: Twoj M nie ma nic przeciwko, ze zakuwasz zamiast lezec z nim w lozku?

Powiem szczerze, ze mnie te moje studia niezle wkurzaja - z semestru na semestr coraz bardziej i dlatego uznalam, ze trzeba jak najszybciej odejsc z uczelni. Jestem zmeczona ta ciagla nauka i tym, ze ile bym sie nie uczyla, to zawsze na egz czy kolokwium pytaja o rzeczy, ktore maja sie nijak do tego czego uczono. Wsciec sie mozna... a poza tym kazdy chyba potrzebuje satysfakcji zeby moc byc zadowolona z zycia - a mnie jej brakuje, bo czym tu sie cieszyc jak jade na 3, 3.5 chociaz ucze sie pilnie caly semestr?... masakra...
:dry:

Niby owu powinnam mieć jutro, dzisiaj tepm już spadła, szyjka za twarda i w ogóle nie otwarta, śluz dopiero się rozwija i najwcześniej będzie za 2 dno.
Wszystko mam w innym momencie.
I jak tu trafić w dni płodne...?
Molestować męża codziennie?!
Tylko ja nie mam na to ochoty:-(

Beznadziejny ten Twoj promotor, strasznie sie z nim bujasz :wściekła/y: I pomyslec, ze mu jeszcze za to placa :wściekła/y::wściekła/y: U Ciebie obrona inzynierki jest obowiazkowa?
tez tam mysle! ja jestem na studiach wieczorowych inżynierskich i narazie mam w dooopie dalsza nauke! :wściekła/y: studiuje juz 6 lat gdzie jest to raptem srednia trwania studiow na tym kierunku :no: (studia trwaja 4 lata) i to w zasadzie nie z mojej winy! bo po smierci taty nie poszlam na sesje ale we wrzesniu pozaliczalam ile sie dalo i chcialam isc na dziekanke ale mi odmowiono! a poza tym okazalo sie ze nie bedzie mojej specjalizacji no to wzielam sobie powtarzanie 3 roku zeby wsio wyczyscic tzn 3 egz (z calego roku) i 1 cwiczenia (musialam placic za caly rok) co sie okazalo po tym roku ze znowu nie bedzie mojej spcjelizacji :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: (tzn wodociągi i kanalizacja) wiec poszlam do dzikana ze chce isc na indywidaulny tok stidiow jeszcze kolezanka sie podlaczyla i tak we dwie bujamy sie miedzy studiami wieczorowymi zaocznymi i dziennymi ..... jak nam nareszcie udalo sie zrobic absolutorium to promotor okazal sie ..... pip .... pip .... pip ..... tylko przypomne ze od lutego mam absolutorium! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Powiem szczerze, ze mnie te moje studia niezle wkurzaja - z semestru na semestr coraz bardziej i dlatego uznalam, ze trzeba jak najszybciej odejsc z uczelni. Jestem zmeczona ta ciagla nauka i tym, ze ile bym sie nie uczyla, to zawsze na egz czy kolokwium pytaja o rzeczy, ktore maja sie nijak do tego czego uczono. Wsciec sie mozna... a poza tym kazdy chyba potrzebuje satysfakcji zeby moc byc zadowolona z zycia - a mnie jej brakuje, bo czym tu sie cieszyc jak jade na 3, 3.5 chociaz ucze sie pilnie caly semestr?... masakra... :dry:
skad ja to znam! chyba techniczne studia maja to do siebie! :no:

Cześć Dziewczyny
Mam pilne pytanie!!! później spróbuje nadrobić to co pisałyście, ale pomóżcie mi.:)
Wczoraj przyszła @. Ale dopiero wieczorem można powiedziec że zaczęło się krwawienie. muszę zadzwonic dzisiaj i się umówić na HSG ale nie wiem co powiedzieć, który dzień cyklu mam dzisiaj. POza tym między 2-4 d.c muszę zrobic jeszcze FSH i LH i co najważniejsze CRP. Dzisiaj już jie zrobię, a 3,4 dc to sobota i niedziela:(:(
k* jak nie urok to srebrne wesele.....
Buziaki:)

tez tam mysle! ja jestem na studiach wieczorowych inżynierskich i narazie mam w dooopie dalsza nauke! :wściekła/y:

Od lutego masz absolutorium??? :szok::szok::szok: No co za chamstwo, ze tak Ciebie i te kolezanke traktuja! :wściekła/y:
Strasznie dlugo tak 6 lat na samego inzyniera, po tym czasie moglas miec magistra gdyby nie te wszystkie problemy :-(Zupelnie sie nie dziwie, ze juz nie chcesz dalej studiowac, kto by chcial po takich przejsciach :baffled: Prace juz masz zlozona?

skad ja to znam! chyba techniczne studia maja to do siebie! :no:

Niestety... Czasem chcialabym byc na jakis humanistycznych studiach... Napisalabym wypracowanie i od razu 5 :tak: A tak kurna czlowiek sie zazyna i nic z tego nie ma
:-(

Wybaczcie dziewczynki, ja mam wybitnie zly humor dzisiaj. Naprawde... Probowalam siasc do nauki, to prawie sie poplakalam... @ sie zbliza, po tych humorach to widze. Jeszcze ta pogoda mnie dobija - pochmurnie, bedzie padac. Strasznie cicho w mieszkaniu, wylaczylam radio, bo mi przeszkadza sie skupic, chomik spi... chcialabym miec psa, ktory by przy mnie byl podczas tych dlugich, ponurych i samotnych dni... Jejku tak mi smutno, ze zaraz zaczne plakac
:baffled::baffled::baffled: Brakuje mi przytulenia, usmiechu. Czuje sie strasznie opuszczona :baffled::blink:

Cześć Dziewczyny
Mam pilne pytanie!!! później spróbuje nadrobić to co pisałyście, ale pomóżcie mi.:)
Wczoraj przyszła @. Ale dopiero wieczorem można powiedziec że zaczęło się krwawienie. muszę zadzwonic dzisiaj i się umówić na HSG ale nie wiem co powiedzieć, który dzień cyklu mam dzisiaj. POza tym między 2-4 d.c muszę zrobic jeszcze FSH i LH i co najważniejsze CRP. Dzisiaj już jie zrobię, a 3,4 dc to sobota i niedziela:(:(
k* jak nie urok to srebrne wesele.....
Buziaki:)

Pierwszy dzien cyklu = pierwszy dzien krwawienia. Nawet jesli przypada dopiero wieczorem ;-) HSG sie robi tuz po @, jak ma sie pewnosc, ze juz sie nie krwawi. Przy Twoich 28 dniowych cyklach nie powinno byc problemu z dogodnym terminem, gorzej jakbys miala krotkie cykle. Nie dasz rady zrobic FSH i LH jutro? Niektore prywatne przychodnie pobieraja krew w sobote.

Ola ja powiem tylko tak, ja jestem na studiach typowo humanistycznych, kończę pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą ( coś szerszego niż resocjalizacja ) i wcale nie jest tak że wypracowanie i jest 5. Ja naprawdę musiałam dużo czasu poświęcić na naukę i wcale nie prostych rzeczy, np. przepisy prawne. I w ciągu tych 5 lat ani razu nie było do napisania żadnego "wypracowania". To taki błędny stereotyp że studia humanistyczne są łatwe - nie wiem jak jest jeśli chodzi np. o filologie polską ale u mnie łatwo nie było.

reklama
Do góry