reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

Bedac teraz na weekend nad morzem dowiedzialam sie od kuzynki, ze moja cala rodzinka az gotuje sie na mysl o imieniu Alan ;)
a jedna ciotka mnie wkurzyla, bo napisala mi w smsie: "nie jestem zachwycowna, dla mnie to bedzie Jasko". Wiec ja nie myslac dlugo opisalam jej: "Kazdy z Was mial juz mozliwosc wyboru imienia dla swojego dziecka i wybieral jakie chcial. Teraz nasza kolej i trzeba to uszanowac tak jak i my nie zmieniamy imion Waszych dzieci." Uwazam, ze dobrze jej napisalam, i tak naprawde nie powinna sie obrazac, ale coz, sa ludzie i ludziska...Przykro mi, bo lubie ja...I im bardziej slysze od rodziny negatywy, tym bardziej to imie mi sie podoba;)

oj wiem cos o tym ja jak chcialam dac Emil na imie to zaczely sie wielkie protesty ze komus sie to imie kojarzy z jakims dupkiem z pracy itp masakra poprostu!!
Royanka to drugi synek bedzie Alan??mi sie to imie bardzo podoba:-)

reklama
oj wiem cos o tym ja jak chcialam dac Emil na imie to zaczely sie wielkie protesty ze komus sie to imie kojarzy z jakims dupkiem z pracy itp masakra poprostu!!
Royanka to drugi synek bedzie Alan??mi sie to imie bardzo podoba:-)

Dzis na 99% Alan a na 1% Michas, zobaczymy pozniej;-)
Ale ALAN podoba mi sie, z tym, ze sama musze sie przyzwyczaic:-D:-D:-D bo przez 4.5miesiaca wolalam Michas;-):-)

A ja słyszałam, że najlepiej to mieć kilka imion wybranych, i dopiero jak się dziecko zobaczy "na żywo", to nadać to najwłaściwsze i najbardziej pasujące ;-)

A my z mężem jak tylko dowiedzielismy się, że chłopak od razu zaczelismy mówić o nim i do niego Miki (Mikołaj) i teraz nie wypbrażam sobie, że miałoby być inne imię. Chyba, że w środę na USG zniknie siusiak - zmienimy na Mikołajkę :-D

Royanna mi tam sie bardzo ALAN podoba. I jest to jedna z propozycji imion dla mojego synka- jezeli bede miec chlopca.
Ogolnie mam to gleboko w tylku czy sie komus podoba czy nie. :) To Twoj synek i masz prawo dac mu jakie imie ci sie podoba. A nie jest przeciez jakies wiesniacze czy wymyslne :-):tak:

Jak to dobrze, ze moge z Wami podyskutowac...Mi tez nie wydaje sie dziwaczne. Moze mniej spotykane, ale mile w brzmieniu:)

roaynna
Chyba musimy oswoić się z myślą, że nie wszystkim nasze wybory będą się podobać i musimy nauczyć się mieć to w nosie.. :-p
Ja np słyszałam że:
a) Sonia to obciach bo z ruska brzmi oraz dlatego że ludzie tak na psa wołają :shocked2:
b) Leon to jakiś dziwoląg i czy jestem pewna że chcę dziecku coś takiego zrobić...:szok:

no a ja z nadine przechodze na chlopiece imie:tak:olivier chyba...bedzie..ale jeszcze tak do konca niewiem..wkoncu musze sie zastanowic i wybrac cos z moim M..no i jeszcze ta wielka niewiadoma co bedzie...:dry:moj M chcial dla dziewczynki olivia...ale jest juz w rodzinie..takze moge przystac mu na oliviera...jesli to chlopiec..podoba mi sie marcel..ale moj Mma przyjaciela o tym imieniu..no i juz jestem glupia i niewiem...ah..juz mam dosc tego wybierania..jak mi sie podoba to mojemu M nie..jak jemu cos pasuje to mi nie..i tak wkolo macieju...hihihi...to moze ten maciej??hihi;-)

no a ja z nadine przechodze na chlopiece imie:tak:olivier chyba...bedzie..ale jeszcze tak do konca niewiem..wkoncu musze sie zastanowic i wybrac cos z moim M..no i jeszcze ta wielka niewiadoma co bedzie...:dry:moj M chcial dla dziewczynki olivia...ale jest juz w rodzinie..takze moge przystac mu na oliviera...jesli to chlopiec..podoba mi sie marcel..ale moj Mma przyjaciela o tym imieniu..no i juz jestem glupia i niewiem...ah..juz mam dosc tego wybierania..jak mi sie podoba to mojemu M nie..jak jemu cos pasuje to mi nie..i tak wkolo macieju...hihihi...to moze ten maciej??hihi;-)

Widze ze mamy nie tylko te same wozeczki ale i propozycje imion :-) ja dla chlopczyka tez chce Oliviera, a dla dziewczynki Nadine ale w Polskiej wersji Nadia bo wszyscy sie burzyli ze nikt nie bedzie wiedzial jak pisac Nadine ale ja i tak bede sobie wolac Nadine jak bedzie dziewczynka hehhe

reklama
Widze ze mamy nie tylko te same wozeczki ale i propozycje imion :-) ja dla chlopczyka tez chce Oliviera, a dla dziewczynki Nadine ale w Polskiej wersji Nadia bo wszyscy sie burzyli ze nikt nie bedzie wiedzial jak pisac Nadine ale ja i tak bede sobie wolac Nadine jak bedzie dziewczynka hehhe

hihihi...no to faktycznie zesmy sie dobraly:-Dto teraz i ja cie zaskocze..niedosc ze te same imionka mamy..wozki...to do tego ja tez jestem fryzjerka z zawodu:-D:tak:tylko ze meska..bo w moich czasach bylo do wyboru meski albo damski:tak:hehe..tylko nie pisalam tego na forum bo niepracuje w swoim zawodzie..tylko sasiadow strzyge czasami i sasiadki:-)chyba mamy dosc podobne gusty:-Dciekawa jestem czy nam sie uda z tymi malenstwami...az jestem ciekawa kogo masz tam w brzusiu teraz..moze jak i ty masz dziewczynke to i moze ja bede miec tez;-)
ps.jakby tak faktycznie bylo i urodzimy dziewczynki..to zastanowie sie nad tym by cie tam w angli nie odwiedzic ..hehe..ze szczescia...mam brata w angli:tak:

Do góry