reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
dzień dobry :-)

Tygrysku, wszystkiego najlepszego z okazji imienin :tak::tak::tak::tak:

a mi się dzisiaj śniła Cyprysiowa, że brała udział w jakimś konkursie tanecznym i trenowała sobie w takiej bluzce z mnóstwem cekinów :cool2:

ja niestety muszę wracać początek września czyli zaraz po urlopie w PL, ale żeby śmiesznie było to muszę sobie znaleźc nową pracę
A to wszystko przez to że nas piep...szef wystawił, strasznie byli z nas zadowoleni(razem tam pracowaliśmy)wiec dali nam 5tygodni urlopu bezpłatnego na nasze wesele inaczej nie dalibyśmy rady, no ale co przeciez papieru zadnego nie mamy na słowo było, a jak sie dowiedzieli, że ja w ciaży to zmienili zdanie, chamy, doskonale wiedzieli, że my tego potrzebujemy, a ze prawo takie, że w ciazy mnie zwolnic nie mogli to sie wzieli na sposob, bo my przez ten slub sami sie zwolnic musieliśmy, moj Amo zmienił pracę, a że go polubili to i mnie załatwił ale nie na stałe tylko tak do porodu i 2 przed porodem skończyłam, w sumie chcą zebym wróciła, ale nie mam zamiar robić po 12godzin i dzieka nie widziec, więc szukam czegos innego, dobrze, że chociaz swoje tu przepracowałam i wypracowałam sobie macierzyński, który mimo zmiany pracy w ciązy dostaje
Ehhh ja tez mialam przejscia ze swoim szefem jak sie dowiedzial ze w ciazy nagle dal mi umowe do podpisania, konczaca sie w grudniu (tak jak mialam odejsc na macierzynskie) i jak poszlam do niego przed samym urlopem jak bedzie mi placil i wogole on mowi ale Ty tu pracujesz tylko do grudnia, potem konczy ci sie umowa i ja nic nie bede placil:no: Ale nie popuscilam zadzwonilam do citizen & advice, i za rada prawnika oskarzylam go o dyskryminacje na tle seksualnym i pare innych rzeczy taks ie przesttraszyl, ze za wszystko prseprosil, placi z pocalowaniem reki a teraz tylko czekaja az wrpce:tak::tak:
Ja tez bym tak chciala...
Ale jak chcemy wrocic do Pol,wybudowac dom...to niestety,cos za cos:-(...
Plusem calej sytuacji jest,ze zanim wroce na sto procent,z Mary bedzie jej chrzestna..
I ze mam taka prace ze w kazdej chwili moge sie wyrwac.A Mary bedzie w zlobku,150 m od mojej pracy i niedaleko domku:tak:
A nie boisz sie jej dac na caly etat? Jak wygladaja u Was zlobki?? Bo ja tu sie bylam dowiadywac i jest 1 pani na 3 dzieci:dry: I w sumie spkko, ladne wszystko i mam go dac tylko na 4 godziny, ale ja sie bojeee, jak 1 babka poradzi sobie z trojka takich, przy moim trzeba byc caly czas.

no rzeczywiście super rozwiązanie, dacie rade na pewno, w tak sprzyjających warunkach, gorzej u mnie, dziś się dowiedziałam, że jeśli moja mama nie przyjedzie to będę musiała płacić 400funtów za miesiąc za opieke:szok::szok::szok:i to tylko za pół dnia, masakra
Ale Ci dofinansuja do 80%, a nieraz i 100%, to nic, ze bierzecie minimum :tak:benefitow, ale wazne, ze bierzecie i napewno cos dofinansuja, musisz sie dowiedziec ile:tak:

Dzwoneczka napisz jak mozesz cos wiecej o tych Au pier gdzie sie o taka starac, tylko zeby byla stara gruba i brzydka bo mezowy na obiad do domku przychodzi:-D:-D:-DA tak serio to nie wiem czy to nie lepsze rozwiazanie, bo chociaz sama jedna sie zajmuje dzieckiem

No a teraz dziendobry sobotnio ( bo to byly odpowiedzi na Wasz wczorajsze wypociny:-D:-D:-D)
U nas nocka fajowa, mezowy poszedl na chwilke do pracy, a zaraz jedziemy zrobic sobie portret rodzinny u fotografa. Mam nadzieje, ze zmieszcze sie w kadrze:dry::dry::dry:. Agacia, nie przejmuj sie, te nasze gamo maja to do siebie, ze lubia nas wkurzac:baffled:

:-D:-D:-D:-D:-D
Ale za to jaki superasny kolorek;-)
To ja sie szybko do czegos przyznam...
Pozazdroscilam Olence tego kolorku i wymyslilam sobie pasemka...Bo blondyka,zbyt radykalna zmiana...Ale poki co pasemka..Refleksy,balejaz,czy jak to tam nazwac:-D
I ide w pon 20go do fryca:tak:
juz sie ni moge doczekac twojego nowego kolorku
A moj do tego wszystkiego jesdzcze gryzie mnie w nos, a pozniej przekreca sie do taty i tarmosi go za suty albo ciagnie za wlosy na klacie hehehe obydwoje mamy z nim przeboje:-D
i my lubimy nosek grysc
Tak,bedzie braz,czekoladka i blond....:-)Juz sie nie moge doczekac:-D
wow:-D:-D:-D
to oczywiste że będziesz wyglądać zabójczo :tak:

fajniusi
no i to sklep w wawie, w ktorym ja zawsze kupuje
jestem trzecia :szok: o ludu !!! :szok::szok::szok:
łoooo matko, Agacie trzecia:szok::szok::szok:

Tygrysku, wszystkiego najlepszego z okazji imienin :tak::tak::tak::tak:

a mi się dzisiaj śniła Cyprysiowa, że brała udział w jakimś konkursie tanecznym i trenowała sobie w takiej bluzce z mnóstwem cekinów :cool2:
tygrysku 100 latek:tak::tak::tak::tak:
cyprysiowa w konkursie super,:tak::tak::tak::tak:

a tak w ogule dzień dobry
ja wczoraj zasnęłam prawie przy kompie na klawiaturze, a wy widzę produkowalyscie i produkowalyscie
dzięki kokusia za sałatkę, to ja zaraz bede robic dla ciebie salatke, no i szykowac sie na wyjazd
milego dzionka kochane:tak::tak::tak:

helołłł :-)

czy warszawianki planują jakieś spotkanie w plenerze?

No właśnie mogłybyśmy się skrzyknąc kiedyś. Wiem że Myszqa deklarowała też chęc spotkania.

tygrysku spokojnie, spróbuj sama zbic. Moze sie naraze ale ja nie jestem zwolenniczka latania od razu do lekarza, ale z drugiej strony jutro sobota:-( Zdrówka wiez życze:tak:
Anoli ja też tak mam i do lekarza idę dopiero jak widzę że ja już nic nie potrafię pomóc

Ej laski, a jak Wy robicie same te deserki coooo??:confused: Bo mnie moj mis tak zmotywowal tym, ze zjadl MOJ obiadek, ze chce mu jeszcze deserek przyrzadzic, moge mu juz dac arbuza?? Bo tak sobie pomyslalam, zeby zmiksowac arbuza, banana, moze truskawki ze dwie i biszkopciki, zeby nie bylo takie mokre??
ja wrzucam wszystkie owoce jakie mi się pod rękę napatoczą i miksuję. Czasem dodaję biszkopty a czasem danonka

ale wam dobrze, ja też chce, a kiedy ten zjazd?
to zróbcie tak na koniec sierpnia, początek wrześna to i ja się załapię:tak:
hmmm...no to sobie tak jeździć będę od jednej do drugiej:-D
chyba, że wy nie macie nic przeciwko przyjechać Ty do Olsztyna na przykład, a Ola(jak wróci zapytamy) do Warszawy, ale jak nie to spoko luz, ja dam radę:tak::-D
Hm to może jak warszawianki mają się spotkac to byśmy coś pokombinowały tak żeby nasz Baciaczek mógł się też wtedy załapac?

Ja się np obawiam ze z małym coś nie tak. Nie chce lezec na brzuszku, jak go połoze na brzuchu to zaraz ryk i rozkraczony jak zaba ... a juz nie mówie o pozycji do raczkowania ... on nie wie co to znaczy :no:.

Zobaczysz że ani się obejrzysz jak polubi. Moja też za bardzo nie lubiła a teraz to już fika jak jej się tylko podoba. O właśnie mi się do komputera podpięła
Słuchajcie tak sie wczoraj nasmiałam z mari.....lexała na brzuskzu patrze myk na czwoarakach i sie buja buju buju....za chwile zrobiła taki myk,ze przechyliła sie na jedna strone i wystarczyło,zeby przełozyła race i siedzi,a ona zdzwiona z bezruchu i patrzy nam nie, co zrobiła i ,ze nie wie jak wrócic do poprzedniej pozycji.....Ale jaki miala dziewczyny wzrok błagalny.....jak kot w butach:p hahaha
:cool2:
Gratulecje dla zdolnej Mariczki

Tygrysku, wszystkiego najlepszego z okazji imienin :tak::tak::tak::tak::cool2:
To ja też się dolączę:tak:

A no i witam Dzwoneczkę po długiej nieobecności.
Jak jakąś istotną wypowiedz przeoczyłam to sorki ale niestety czytąłam tylko po łebkach:zawstydzona/y:

reklama
tak tak kochana Beciaczek:tak:nie odrobiłaś pracy domowej z naszych kontaktów, o Ty łobuzico:tak::-D

Dzień Dobry,
ach już myślałam, że pierwsza będę, a Tu Kanusia mnie ubiegła,a Kajaczek?no znów się bidula nie załapała:-D

ja wczoraj do 1 w nocy porządki robiłam:szok:a dziś w końcu mamy kupca na samochód, i niby się cieszę, a z drugiej strony wściekła, bo w środę Gin, i jak ja pojadę bez auta?a na wariata nie mam zamiaru nowego kupować, bo się wkopać można, no i na małża wściekła, bo on to przecież w :szok:gorącej wodzie kąpany:angry:
idę z młeczkiem do Wiktorka, do później
miłego dzionka mamusie

Ja to juz sie ciesze ze jestem w pierwszej osiemnastce:-D:-D

Ehhh ja tez mialam przejscia ze swoim szefem jak sie dowiedzial ze w ciazy nagle dal mi umowe do podpisania, konczaca sie w grudniu (tak jak mialam odejsc na macierzynskie) i jak poszlam do niego przed samym urlopem jak bedzie mi placil i wogole on mowi ale Ty tu pracujesz tylko do grudnia, potem konczy ci sie umowa i ja nic nie bede placil:no: Ale nie popuscilam zadzwonilam do citizen & advice, i za rada prawnika oskarzylam go o dyskryminacje na tle seksualnym i pare innych rzeczy taks ie przesttraszyl, ze za wszystko prseprosil, placi z pocalowaniem reki a teraz tylko czekaja az wrpce:tak::tak:
A nie boisz sie jej dac na caly etat? Jak wygladaja u Was zlobki?? Bo ja tu sie bylam dowiadywac i jest 1 pani na 3 dzieci:dry: I w sumie spkko, ladne wszystko i mam go dac tylko na 4 godziny, ale ja sie bojeee, jak 1 babka poradzi sobie z trojka takich, przy moim trzeba byc caly czas.

Ale Ci dofinansuja do 80%, a nieraz i 100%, to nic, ze bierzecie minimum :tak:benefitow, ale wazne, ze bierzecie i napewno cos dofinansuja, musisz sie dowiedziec ile:tak:

Dzwoneczka napisz jak mozesz cos wiecej o tych Au pier gdzie sie o taka starac, tylko zeby byla stara gruba i brzydka bo mezowy na obiad do domku przychodzi:-D:-D:-DA tak serio to nie wiem czy to nie lepsze rozwiazanie, bo chociaz sama jedna sie zajmuje dzieckiem

No a teraz dziendobry sobotnio ( bo to byly odpowiedzi na Wasz wczorajsze wypociny:-D:-D:-D)
U nas nocka fajowa, mezowy poszedl na chwilke do pracy, a zaraz jedziemy zrobic sobie portret rodzinny u fotografa. Mam nadzieje, ze zmieszcze sie w kadrze:dry::dry::dry:. Agacia, nie przejmuj sie, te nasze gamo maja to do siebie, ze lubia nas wkurzac:baffled:

Ja Ci dam wypociny:angry::-D:-D
Tu jest jedna pani na 3 takich maluchow..I nie,nie boje sie,czego amm sie bac...
Bardziej sie boje ze to ja sobie nie bede radzic z tym rozstaniem:szok:

Dziendobry lasencje!!My juz po sniadanku,dziecko dokazuje,przed chwila wlazla pod szafke i nie wiedziala jak wyjsc...ale wyszla,sama,wypelzla..:tak:
No i mamy sobote,znow caly tydzien zlecial jak z bicza...
Czy ktos juz widzial Mopinke,ta w ciazy:-D:-D??

Do góry