badaicka
Paulusia i Filipek
A ja polecam dzis obejrzenie JUNO na CANAL+ FILM o 16.50 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pisalam juz na ten temat Elfie :-) Szkliwo sklada sie z krysztalow powiazanych ze soba w sieci krystalicznej,podstawową strukturą kryształów jest hydroksyapatyt (ok.96%).Wybielanie powoduje rozerwanie sieci krystalicznej i "wyplukanie" niektorych krysztalow...Mowiac wprost to dziala na zeby jak wybielacz na tkanine,wybiela ja,ale rownoczesnie oslabia.W zebie tworza sie luki po tych krysztalkach (powstaje struktura tzw."gąbki") i tam po jakims czasie wchodza rozne barwniki np.z kawy,herbaty,czerwonego wina,marchwi itd. i zab po jakims czasie wraca do poprzedniego koloru,a czasem nawet ciemniejszego.
Ja jestem za wybielaniem tylko w przypadku,gdy jeden zab jest np.martwy,a przez to ciemniejszy od pozostalych lub gdy zeby sa wybielane po oszlifowaniu pod korony,zeby uzyskac zadowalajacy efekt kosmetyczny.
Hej!
Szafirku-masz 150% racji z wybielaniem, ja jestem zywym przykladem ze sie nie powinno tego robic!!!
Agniesiak85-a poza tym to w ciazy ja bym w zyciu takich preparatow na zęby nie zalozyla...toż to taki silny strumien zwiazkow chemicznych że szok!!!! a Ty tak poczynasz sobie na poczatku 1 trymestru???? No nie wiem...ja specjalista nie jestem, ale osobiscie bym nigdy nie wybielala zebów żelem bedąc w ciazy... w dodatku taka metoda.... z obawy przed maluszkiem - moze lepiej wypluj to w diably, co?![]()
Czesc dziewczyny
Jestem wiele do tyłu..
Ostatnio byłam bardzo wyczerpana po pracy , spałam wieczorami , musiałam sie przyzwyczaic , ze znow chodze do pracy prawie po 2 m-cznej przerwie, chce wam powiedziec, ze u mnie wszystko dobrze, pozbierałam sie i wszystko jest oki
Teraz czekam na okres , jeden cykl odczekam i potem moge wrocic znow do staranek
Mam nadzieje ze u was wszytko dobrze i ze jest wiele nowych mam
Buziaki
A ja polecam dzis obejrzenie JUNO na CANAL+ FILM o 16.50![]()
oj nie M mówi że już nie chce abym mu serwowała takie kino bo znowu emocje wielkie i płaczwczoraj po tym filmie "16-letnia mama" to tak się poryczeliśmy no i wogóle ach jak pomyślimy jak na koniec ten chłopiec tak ślicznie mówił o swojej mamie biologicznej i adopcyjnej ach łezki same się cisną
![]()
a mnie sie wydaje ze Juno i ta 16 letnia mama to inne filmy. Jeden jest o dziewczynie ktorej mama "zabrala dziecko" i zmienily szkole i tam poznala ta nauczycielke ktora sie starala o dziecko i po perypetiach postanowila go jej oddac na wychowanie a Juno jest o dziewczynie, ktora szuka rodzicow adopcyjnych dla swojego dziecka...Ten film na Canal+ to ten sam co 16letnia mamaIdentyczny
Tylko tytuł jakiś inny
Ah.. Patrysiu przypomniałaś mi tą ostatnią scene z filmu i już mi sie płakac chce na sama myśl..
a mnie sie wydaje ze Juno i ta 16 letnia mama to inne filmy. Jeden jest o dziewczynie ktorej mama "zabrala dziecko" i zmienily szkole i tam poznala ta nauczycielke ktora sie starala o dziecko i po perypetiach postanowila go jej oddac na wychowanie a Juno jest o dziewczynie, ktora szuka rodzicow adopcyjnych dla swojego dziecka...
to dwa rozne filmy...Obydwa ogladalam w TV...
a mnie sie wydaje ze Juno i ta 16 letnia mama to inne filmy. Jeden jest o dziewczynie ktorej mama "zabrala dziecko" i zmienily szkole i tam poznala ta nauczycielke ktora sie starala o dziecko i po perypetiach postanowila go jej oddac na wychowanie a Juno jest o dziewczynie, ktora szuka rodzicow adopcyjnych dla swojego dziecka...
to dwa rozne filmy...Obydwa ogladalam w TV...