Robot pójdzie do serwisu... raczej reklamacji nie uwzględnią, co?


No, ale może go odratują.
CAPPUCCINO Z BISZKOPTAMI
Biszkopt:
5 jajek
3/4 szkl. cukru
1 łyzka wody
1 szkl. mąki tortowej
2 łyzki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
No, jak to biszkopt - białka z cukrem bijemy na sztywno, dodajemy żółtka i resztę. Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach C.
Masa:
50dag masła (zawsze daję masło 82% tłuszczu)
3/4 szkl. cukru pudru
4 serki homogenizowane waniliowe (po 15dag słownie: 150g x 4)
1 i 1/3 szkl. mleka w proszku
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodawać stopniowo serki i mleko w proszku.
Ponadto:
1 opakowanie cappuccino (niby obojętne jaki smak, ale proponuję klasyczne, waniliowe opcjonalnie czekoladowe, eksperymenty z cappuccino smakowymi jakies były mniej udane)
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
Biszkopt przekroić po wystudzeniu na pół. Cappuccino rozpuścić w 2,5szkl wody gorącej i ostudzić. Masę podzielić na 3 części. Spodnią część biszkopta nasączyć cappuccino, na to wyłożyć 1 część masy. Teraz maczamy biszkopciki w reszcie cappuccino i układamy na masie, przykrywamy 2gą częścią masy, na to układamy wierzch biszkoptu (jak nam zostało cappuccino to nasączmy i ten wierzch) i ostanią część masy. Dekorujemy - startą czekoladą, czy coś... Schłodzić.