reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Mam mieszane uczucia dziewczyny. Właśnie wybieram się na betkę. Zrobię ją jutro rano najpewniej, bo dziś już nie zdąrzę. Robiłam test ciążowy domowy i wyszedł negatywny. Zrobiło mi się bardzo przykro i przyznam, że nie chciałabym znowu się rozczarować. Niby piszą na opakowaniach testów, że ich pewność kształtuje się na poziomie 99,9%. Skoro wyszedł mi negatywny to co ja mam sobie myśleć? Czy są kobiety, które mają może bardzo niski poziom hormonu HCG, że im w początkach ciąży nie wykrywa ten teścik aptekowy? Może ja do takich osób należę? Siedzę w pracy a w głowie mam tylko jeden tok myśli..... Jakie to straszne uczucie!!! Wolałabym znać prawdę już.

Wiesz różne rzeczy się tu zdarzały. Może cos ci się poprzesuwało w tym cyklu i na test było po prostu za wcześnie? Beta da Ci 100% pewność, więc jeśli możesz to idź na badanie. Ja robiłam koło 15, więc pewnie gdzies jeszcze uda Ci się zrobić.

reklama
OLESIA33...robisz sama czy Pudliszki:-)))) :-D:-):-D ja sie wczoraj wyjatkowo nie wysililam i fasolka po bretonsku wieczorem byla...z .....Pudliszek:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Nie stresuj sie wizyta...na spokojnie bedziesz miala trzezwiejszy umysl zeby w razie czego dopytac o to i czy tamto...nie denerwuj sie...trzymam kciuki!

wsisko siama!!! :-):-D
dorwalam bardzo dobry przepis z opakowania "przyprawa do bigosu I POTRAW Z KAPUSTY" KAMIS pycha

Nektarynko...nie ma @...jest....no! nie przekreslaj jeszcze tego cyklu....czekamy nadal...i ja nadal 3mam kciuki!;-)

Nie tracimy nadziei ;-);-)
nie no dzieki kochane ale nie ludzmy sie tempka spada i nie ma fasoli.. no chyba ze na dzialce ale ta to kwitnie dopiero:)
w kazdym razie pogodzilam juz sie z tą myslą.. nie chce robic sobie zludzen tym bardziej ze to potem gorzej boli

PS Martynka daj znac

Twarda jestes,no :-:)-:)-(;-)
A uwieżycie mi że ja nie wiem co to sa zachcianki ciążowe?
Ja nie miałam zadnych takich :no:

Ja w pierwszej ciąży też nie miałam. Teraz od tygodnia mam ochotę na rzeczy, których wczesniej nie jadłam, lub jadłam rzadko.
W ogóle przełom nastąpił u mnie w 6 tygodniu. Smaki mam inne i zapachy mnie mocno denerwują.

O zapachach wole nie mówić mój M miał aż dosyć mnie czasami bo wszystko mi smierdziło co nawetm kosz wyrzuciłam i tylko we worek od śmieci kładziemy co odrazu jest wyrzucany i wiele wiele mi śmierdzi co aż czasami do mdłości suerowych doprowadzało az po wymioty:zawstydzona/y:teraz niby lepiej bo tak z tymi mdłościami lepiej no ale jeszcze nos mam czuły:-p

Ja w pierwszej ciąży też nie miałam. Teraz od tygodnia mam ochotę na rzeczy, których wczesniej nie jadłam, lub jadłam rzadko.
W ogóle przełom nastąpił u mnie w 6 tygodniu. Smaki mam inne i zapachy mnie mocno denerwują.
Łoj zapachy :baffled::baffled::baffled: zapach smazonego miesa i dym były dla mnie zabójcze-bbbłłłłeeee.AAAA i jeszcze dezodoranty i perfumy :baffled:

Bigos (z opakowania przyprawy Kamis "do bigosu i potraw z kapusty")

1.2kg kiszonej kapusty, 300g wolowiny, 300g wieprzowiny (ja uzywam boczus), 200g kielbasy, 1 cebyla,3 lyzki powidel sliwkowy(dzem domowej roboty) lub 10 susonych sliwek, sol, piprz, przyprawa KAMIS (1 lyzka), 2 liscie laurowe, 5 ziarek Ziela angielskiego, 5 ziarek pieprzu czarnego.
Mieso podsmazyc razem z cebula, oddzielnie robimy kapuste z przyprawami, ziolami i powidlami(ja robie przez 20 min. w szybkowaze) Gdy kapusta juz miekkawa dodajamy mieso i gotujemy przez 20-30min. Mozna dodac zasmake na zageszczenie sosiku.

Smacznego

Kochane jestem i ja znów ale taka jakaś zmęczona ze kawkę właśnie skończyłam ale najchętniej to bym spać poszła :baffled::baffled:
czekam na wieści od Martynki niecierpliwie i od Joasi!! :tak::-);-)

reklama
Do góry