reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
nie nabijam sie bo to sa powazne tematy dla mnie. nawet nie wiem kiedy mam dni płodne
myslałam ze ktos mi podpowie jak sie to oblicza:(
skoro mowisz ze masz nieregularne cykle to trudno jest obliczyc.w przypadku regularnych cykli jest latwiej.w twoim wypadku stosowalabym testy owulacyjne od 11dc i kiedy wyjdzie pozytywny(dwie kreski rownie mocne lub testowa mocniejsza) oznacza to wzrost hormonu lh i to ze owulacje bedziesz miala najprawdopodobniej w przeciagu 24-48 godz.Od pozytywnego testu nalezy sie szczegolnie starac:)a o tym ze owulacja juz byla moze ci powiedziec temperatura jesli bedziesz ja mierzyc przez caly cykl.wiesz jak?

tez o tym pomyslalam a to wcale nie jest smieszne bo sa tu dziewczyny ktorym strasznie zalezy.no ale jesli to nie zart to o dniach plodnych mozesz dowiedziec sie obserwujac sluz czy temperature ale do tego trzeba wiecej cykli.jesli chcesz "szybko" to stosowalabym testy owulacyjne.

a czy mozesz mi cos wiecej napisac na ten temat?? tzn jaka temperatura powinna byc i jaki sluz??:-(

skoro mowisz ze masz nieregularne cykle to trudno jest obliczyc.w przypadku regularnych cykli jest latwiej.w twoim wypadku stosowalabym testy owulacyjne od 11dc i kiedy wyjdzie pozytywny(dwie kreski rownie mocne lub testowa mocniejsza) oznacza to wzrost hormonu lh i to ze owulacje bedziesz miala najprawdopodobniej w przeciagu 24-48 godz.Od pozytywnego testu nalezy sie szczegolnie starac:)a o tym ze owulacja juz byla moze ci powiedziec temperatura jesli bedziesz ja mierzyc przez caly cykl.wiesz jak?

szczerze niestety nie wiem ale to długa historia nie miał kto mnie uswiadomic o takich sprawach-moja mama zmarła gdy ja miałam 13 lat :-(

a czy mozesz mi cos wiecej napisac na ten temat?? tzn jaka temperatura powinna byc i jaki sluz??:-(
Tak w skrocie.W cyklu masz dwie fazy;ta przed owulacja i ta po.W pierwszej fazie temperatury sa nizsze a po owulacji wzrastaja(to tez jest sposob by dowiedziec sie kiedy mniej wiecej masz owulacje i czy byla).Ta roznica musi wynosic przynajmniej 0,2 stopnia(jest wyzsza) ale zazwyczaj wiecej.ja np.w I fazie przed owulacja mam ok.36,3 a po niej 36,7 lub wiecej.temperature mierzysz rano po przebudzeniu,o tej samej godzinie i w tym samym miejscu (w ustach lub pochwie.chyba latwiej elekrtonicznym).wszystko zapisujesz i potem widzisz kiedy mialas skok i nastapily temperatury wyzsze.te wysokie temperatury utrzymuja sie az do czasu gdy masz dostac kolejny okres.jesli nie jestes w ciazy to temperatura spadnie na dzien lub dwa a jesli jestes w ciazy to powinna sie wtedy utrzymac ta wysoka.
ale powtarzam sprobowalabym tez testow owulacyjnych

szczerze niestety nie wiem ale to długa historia nie miał kto mnie uswiadomic o takich sprawach-moja mama zmarła gdy ja miałam 13 lat :-(
wiesz ja naprawde nie wiem co myslec na twoj temat.ile ty masz lat w ogole?
nie wnikam juz w to czy to zarty czy nie i czy marnuje czas(bo moze informacje ktore pisze komus innemu sie jeszcze przydadza0.jesli piszesz prawde to bardzo mi przykro.mnie tez mam nie uswiadamiala ale przeciez nie zylam w grocie.Te informacje sa wszedzie

wiesz ja naprawde nie wiem co myslec na twoj temat.ile ty masz lat w ogole?
nie wnikam juz w to czy to zarty czy nie i czy marnuje czas(bo moze informacje ktore pisze komus innemu sie jeszcze przydadza0.jesli piszesz prawde to bardzo mi przykro.mnie tez mam nie uswiadamiala ale przeciez nie zylam w grocie.Te informacje sa wszedzie

:happy:

reklama
mam 18 lat, i nie zartuje przepatrzyłam google ale tam bardzo mało o tym pisało. naprawde ciesze sie ze napisałas mi o tym teraz juz reszta nalezy do mnie:)

Do góry