reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Hej Marzenixx....
jak tam wczorajszy wypad nam morze...? Ze tez nie ma mnie w domu teraz...tzn. w kraju:-(.....podpielabym sie do rodzicow, bo jada za tydzien do Kolobrzegu i odwiedzilabym Koszalkowo:-):-)
wczorajszy wypad bardzo sie udal, zjadłam pyszna rybkę i lodzika , pochodziłam po mielnie, normalnie jak wczasowiczka sie czulam hehe, ogolnie super byl dzien, bo jak meza nie widzialam przed 3 dni to przynajmniej wczoraj sie nic nacieszylam troszke:):tak:
o widzisz jaka szkoda ze cie tu nie ma buuuuu:-(

a co do testa to sikaj kochana sikaj!!!!!

eve gratulacje z okazji rocznicy !! :):sorry:

reklama
tutaj sie nie zgodze poniewaz prawidłowy cykl powinien trwac 28dni i moze byc 7dni mniej lub wiecej. wiec 22dniowy cykl jest jeszcze prawdłowy. pytanie kiedy jest owulacja. zeby na nia trafic. bardzo marze o dzidziusiu.

tutaj sie nie zgodze poniewaz prawidłowy cykl powinien trwac 28dni i moze byc 7dni mniej lub wiecej. wiec 22dniowy cykl jest jeszcze prawdłowy. pytanie kiedy jest owulacja. zeby na nia trafic. bardzo marze o dzidziusiu.

Dziewczyny dobrze piszą. Maja sporą wiedzę- uwierz im.

Eve najlepsze życzenia z okazji rocznicy!

Witam. Jestem tutaj nowa. Pisze ponieważ staramy sie z chłopakiem o dziecko od trzech miesięcy i nic Dodam jeszcze ze od momentu w którym przestałam brac pigułki mam tylko 22dniowy cylk.

Witaj Elcia!
Jak na razie staracie sie niedlugo...wiem wydaje sie inaczej, ale to nie bywa tak hop-siup:-)
masz bardzo krotkie cykle...moim zdanie nawet z akrotkie i dobrze byloby gdybys sobie wyznaczyla dni plodne-mierz temperature, kup testy owulacyjne lub idz na monitoring do ginekologa...wtedy latwiej bedzie ci zlapac "te dni". Mozesz miec krociutka faze lutalna...a to nie najlepiej...ale najpierw musisz wyznaczyc dni plodne i owulacje by mozna bylo gdybac... na chybil-trafil przy takich cyklach i jeszcze po pigulkach bedzie ciezko cos powiedziec...
Ale jak podejdziesz do tego z glowa to szybciej sie uda! powodzenia!!!!!:-)

....prawde mowiac ja tego nie rozumiem!!!! moze to zalezy od gina, bo ja od 8 tc bodajze mialam skurcze ale ani krwawien ani nic i od razu gin dal luteine, lezenie a jak nie przejdzie za 2 dni oddzial i szpital na podtrzymanie, tak samo bylo na IP ehhhhhh znieczulica

Kroptusiu-tylko u zajaczka @ spoznila sie kilka dni, byla betka, ale nie zrobli jej nawet usg...i byloby za wczesnie na serduszko...w 8 tyg juz serce bije wiec patrza na to inaczej....
ale masz racje, szpital ten to jakas katastrofa...no wczoraj jej herbate dali...no na boga!!!!!

Proszę o krótkie streszczenie - czy Madzia testowała i co z Justyną!!!!!!!!!!!!

Makaronka zaciazyla:-), Madzia zaciazyla:-), Zajaczek....betka 25 ale fasolka nie dala rady:-:)-:)-(

No nie wytrzymam! Sama zawsze Plamko krzyczysz zeby testowac jak jest tylko jakies podejzrenie fasolki a Ty co tu odstawiasz. Lekarze sa durni ( jest tu jakas lekarka na bb) studiowalam z nimi (tzn. przyszlymi lek) i mieszkalam 5 lat w akademiku , na 20 sztuk moze z 2 sie nadawaly i uczylu naaaaprawde duzo, reszta to balagnowicze co sie fuksem slizgali na egz. co tu od nich wymagac.

Ale ja mam szanse teraz 1/1000 i tylko mi to po glowie chodzi bo ta @ byla inna, ale to pewnie przez te leki i wymioty sie zatrzymala...nie ma prawie wogole szans biorac pod uwage serduszkowanie, cykl itd....
Zreszta ja teraz nie chce, bo nawet nie moge ....

To pewnie te leki...no albo wirus...ale mam kielbie we lbie caly czas.....mam jeszcze 3 te tabletki p/wymiotne i p/zawrotom glowy...na dzis:-) jak jutro dalej bedzie mi sie tak dzialo mam wrocici do lekarza....i tak zrobie, a testa chyba podaruje...
sama juz nie wiem....

Kropeczko pisz jak będziesz miała nowe informacje.

oczywiscie!

dziewczynki czy to możliwe ze po antybiotyku mi wyszło uczulenie na piersiach i całym brzuchu a zwłaszcza po bokach brzucha?? trochę mnie to swędzi ale tylko rano i sa to takie plamki czerwone. Kupiłam sobie wapno na to zobaczę jak będę je pić czy to co da bo jak mi sie to bedzie powiększac to chyba muszę odstawić ten antybiotyk??
miała któraś z Was taki problek kiedyś??
A nie powiedziała Ci ta pani dermatolog,że przy atybiotyku należy pić wapno :szok:.
A odpowiedając na pytanie to TAK mogłaś dostać uczulenia od antybiotyku albo jest to jeden z jego skutków ubocznych, przeczytaj co piszą na ulotce
na godzinę,dwie przed lub po zażyciu antybiotyku.I powinnaś jeść jogurty i brac coś osłonowego na żołądek np LACIDOFIL lub LAKCID

na prawde ale mi to wyszło po jakimś tygodniu stosowania nie zaraz na początku
a żeby sie z lekarzem skontaktować to będę miała problem bo to jest dermatolog który w moim mieście przyjmuje raz w miesiacu :baffled::baffled:
Możesz iść do lekarza pierwszego kontaktu i sie skonsultować

:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no:mam wiesci od Zajaczka...płakac mi sie chce dziewczyny...Justynka napisała rano smsa, że wczoraj wieczorem zbadali jej krew....i dzis lekarz rzucił przechodząc, że test ciążowy (chyba miał na mysli ta nowa betka z krwi) negatywny:no::-:)-:)-:)no:
Nie! dlaczego...........
to niesprawiedliwe :-:)-:)-(
Justynko przytulam mocno

Dziewczyny a nie nadal jest niedobrze i mam lekkie zawroty glowy....ja juz sama nie wiem czy to wirus...no ale mialam @...choc mi sie zatrzymala w ten dzien co wymiotowalam ciagle...no, ale lekarz pwiiedzial ze to wirus...juz glupia jestem...chyba zaraz sama testa sikne....i tylko go zmarnuje:baffled:
Kochana jesli Cie to tak niepokoi to zrób ten test dla własnego spokoju,co?
Tak wogóle to witam sie z rana

Witaj Elcia!
Jak na razie staracie sie niedlugo...wiem wydaje sie inaczej, ale to nie bywa tak hop-siup:-)
masz bardzo krotkie cykle...moim zdanie nawet z akrotkie i dobrze byloby gdybys sobie wyznaczyla dni plodne-mierz temperature, kup testy owulacyjne lub idz na monitoring do ginekologa...wtedy latwiej bedzie ci zlapac "te dni". Mozesz miec krociutka faze lutalna...a to nie najlepiej...ale najpierw musisz wyznaczyc dni plodne i owulacje by mozna bylo gdybac... na chybil-trafil przy takich cyklach i jeszcze po pigulkach bedzie ciezko cos powiedziec...
Ale jak podejdziesz do tego z glowa to szybciej sie uda! powodzenia!!!!!:-)

Ginekolog zgodzi sie na taki monitoring jesli tak krotko sie staram?? na czym polega test owulacyjny??

Makaronka - Ty jesteś w ciąży!!!!!!!!!!

dobrze ze jej przypomnialas:-D:laugh2::-D

wczorajszy wypad bardzo sie udal, zjadłam pyszna rybkę i lodzika , pochodziłam po mielnie, normalnie jak wczasowiczka sie czulam hehe, ogolnie super byl dzien, bo jak meza nie widzialam przed 3 dni to przynajmniej wczoraj sie nic nacieszylam troszke:):tak:

no to fajnie ze tak sie wyluzowaliscie....
ale o badaniach pamietasz???mieliscie isc na badania chyba......:rofl2:

swoja droga-Marzenixx-nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze Twoj m bardzo sie boi zbadac...i tak unika....bo tak zwleka i zwleka....czas na pewno by sie znalazl, bo to zajmuje kilka minut:-p....a tu naprawde nie ma na co czekac...i co powinno go przekonac-powiedz mu, ze to nie boli;-) a nawet wrecz przeciwnie:-)
Zaciagnij go i juz silą!!!!!

. bardzo marze o dzidziusiu.
Elcia...jak marzysz to zacznij dzialac. mierzysz temperature? Robisz testy owulacyjne? Mialas monitoring?

28dni wcale nie jest "prawidlowym" cyklem tak sie tylko mowi ze wzgledu na statystyki nie wazne jest ile cykl trwa (no prawie) ale czy przebiega prawidlowo !
nawet majac 22 dni mozesz miec owu np w 17dc a wtedy masz za krotka faze lutealna i fasola sie nie utrzyma! itp itd jest mnustwo mozliwosci ale ja osobiscie uwazam ze 22 dni cyklu to cosik nie tak to moje zdanie skoro sie z tym nie zgadzasz musisz miec ku temu podstawy ... ja wyrazilam tylko swoje zdanie ... chcialam pomoc :confused2:
ja mam z regoly 29dni a owu mam ok 16-18 dc (skok temp mam 18dc ) a jak chcesz to zerknij na moj poprzedni wykres wtedy mi owu wystapila ok 9 dc i wsio sie pochlastalo! :eek::-(

reklama
HEJKA:-)
:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no:mam wiesci od Zajaczka...płakac mi sie chce dziewczyny...Justynka napisała rano smsa, że wczoraj wieczorem zbadali jej krew....i dzis lekarz rzucił przechodząc, że test ciążowy (chyba miał na mysli ta nowa betka z krwi) negatywny:no::-:)-:)-:)no:
Nie udało sie Fasolce......................................................bo Fasolka napewno była...betka przeciez nie kłamie ....a Justynka miała betke przed weekendem = 25......
I Zajączek pozdrawia i dziękuje wszystkim "lachonon"...czyli chyba Wam;-)i napisala, ze chce jak najszybciej isc z tego szpitala do domu, ale maja jej jakies badania jeszcze dzis zrobic.

A tak bardzo chcialam Wam moc przekazac dobre wiesci.............:-:)-(

tak mi przykro:-(bidulka na pewno wolałaby już być w domku i się wypłakać:-(jest to takie smutne:-(

KROPECZKA kobitko testuj testuj lepiej wiedziec czy to na pewno tylko wirus:tak:jak widzicie różnie bywa co lepiej testować aby wiedzieć kasa rzecz nabyta a fasolka same wiecie co nie czekajcie a tylko testujcie jak sa podejrzenia:tak:

Do góry