reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Hania - ja już sama nie wiem czy lepiej myśleć pozytywnie czy nie myśleć wcale:no:
nie przemęczaj się w pracy:tak:

A sytuacja Justyny - to jest to czego boję się najbardziej - tak już sobie myślałam ostatnio, że chyba stąd u mnie blokada psychiczna - wiem, ze w ciążę zajść mogę bo byłam, ale boję się, że znowu fasolka obumrze pzrez tą tarczycę i może dlatego się nie udaje:sorry:

reklama
juz jestem dziewczynki nie miałam prądu do tej pory
:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no:mam wiesci od Zajaczka...płakac mi sie chce dziewczyny...Justynka napisała rano smsa, że wczoraj wieczorem zbadali jej krew....i dzis lekarz rzucił przechodząc, że test ciążowy (chyba miał na mysli ta nowa betka z krwi) negatywny:no::-:)-:)-:)no:
Nie udało sie Fasolce......................................................bo Fasolka napewno była...betka przeciez nie kłamie ....a Justynka miała betke przed weekendem = 25......
I Zajączek pozdrawia i dziękuje wszystkim "lachonon"...czyli chyba Wam;-)i napisala, ze chce jak najszybciej isc z tego szpitala do domu, ale maja jej jakies badania jeszcze dzis zrobic.

A tak bardzo chcialam Wam moc przekazac dobre wiesci.............:-:)-(
jak mi bardzo smutno nie wiem co napisac :-:)-(
Bernadko-a nie dostalas tego uczulenia po wczorajszym farbowaniu wlosow??? moim zdaniem moze byc to albo reakcja na antybioytyk...ale bierzesz juz go kilka dni i wczesniej nic nie mialas, tak??? albo na farbe - bo wieczorem sie farbowalas....i rano dostalas uczulenie...
jedno z dwoch.
jak po wapnie Ci to nie przejdzie to idx do lek. ogolnego, da ci tabletke lub zastrzyk z hydrocortizonem odczulajacy i powie co dalej...nie musisz od razu biec do dermatologa.
nie na pewno nie po farbie bo ja to już tak ze 3 dni temu zauważyłam ale myślałam że zejdzie samo ale dziś dalej sie pojawiało i dlatego myśle ze to od antybiotyka i zadzwoniłam do tej pani dermatolog i kazała mi odstawic ten antybiotyk
oj chyba nie jest mi dane wyleczyć sie z tego trądzika

A nie powiedziała Ci ta pani dermatolog,że przy atybiotyku należy pić wapno :szok:.
A odpowiedając na pytanie to TAK mogłaś dostać uczulenia od antybiotyku albo jest to jeden z jego skutków ubocznych, przeczytaj co piszą na ulotce
na godzinę,dwie przed lub po zażyciu antybiotyku.I powinnaś jeść jogurty i brac coś osłonowego na żołądek np LACIDOFIL lub LAKCID

Możesz iść do lekarza pierwszego kontaktu i sie skonsultować
nic mi takiego nie mówiła :szok::szok::szok: pierwsze słyszę a dlaczego powinno sie brać wto wapno? a osłone na żołądek biorę i jogórciki też zajadam
A to kilka fotek:
Przesyłam wszystkim moc buziaczków i pozytywne fluidki:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
śliczny maluszek :tak::-)

no tos dowalila...:-d:laugh2::-d ale co prawda to prawda! Oficjalnie oglaszam, ze od dzis sa 4 prawdy na tym swiecie:
1-tyz prowda,
2-swieto prowda,
3-***** prowda
i 4!!!!!:-d hańcyno prowda:-)

o widzę że nie tylko ja muszę walnąć drzemkę w dzień:-d:-d:-d
nic się hanka nie martw! W drugim trymestrze już jest lepiej:laugh2:

dowcipaski

Hania - ja już sama nie wiem czy lepiej myśleć pozytywnie czy nie myśleć wcale:no:
nie przemęczaj się w pracy:tak:

A sytuacja Justyny - to jest to czego boję się najbardziej - tak już sobie myślałam ostatnio, że chyba stąd u mnie blokada psychiczna - wiem, ze w ciążę zajść mogę bo byłam, ale boję się, że znowu fasolka obumrze pzrez tą tarczycę i może dlatego się nie udaje:sorry:

No wlaśnie, jak nie przejmujesz się losem innych to boisz się że to samo tobie się przydaży.
Królik zwalił mnie z nóg i chyba nie zrobie bety, nie chce wiedzieć czy coś było czy nie. Będę czekać na @.

Czuje się dobrze:tak::tak: chyba zaczyna mi się wicie gniazdka, mam coraz większą pokusę żeby kupować rzeczy;-) na większe zakupy pojadę w połowie sierpnia a dziś choć kupię skarpeteczki bo aż mnie skręca:confused2::confused2:

Dżemik mniam ja dziś miałam kakao i kanapeczki z miodem;-)

1-no to bardzo pozytywny objaw...a mi sie tez tak juz marzy na takie slodkie zakupki chodzic i wic gniazdko maluszkowi....
Super Kinguś, bardzo sie ciesze!!!
PS moze sie jednak nie skonczy tylko na skarpetusiach dzis...co?

A kakao i miod to dla mnie zestaw ulubiony ale nie rano a przed snem...na pozniejsza kolacyjke:-);-)

Czuję się dobrze w sensie jak co dzień. Trochę mnie pobolewa lewy jajnik i mam takie dziwne napięcie na wysokości zaczynającej się pachwiny.
Oczywiście wymyślam sobie objawy ciążowe żeby jakoś przejść terapię pozytywnego myślenia. Wczoraj jak jechałam do roboty to widziałam 3 bociany:-D:-D:-D

Po tym co Królika spotkało to aż się boję.

Hania-wszystko znaczy sie "elegansko" i tak jak ma byc u zaciązonej trojeczkami kobiety:-)...z jednym wyjatkiem...- :crazy:nie mysl teraz o tym co stalo sie Zajaczkowi...nie martw sie na zapas!!!!

A u mnie było jedno bzyknięcie w 13dc i co???
Nie martw się na zapas, będzie dobrze!!! Musi być bo jakoś w tyle zostajesz! Będę musiała zwlekać z porodem:-D

No Loree....to jest naprawde cudenko ten Twoj skarb...choc w sumie....moze to i 1 bzykniecie tylko bylo ale tez nie nasze, polskie, rodzime, tylko tak bardziej jakos "po Turecku".... nie????:-p no widzisz...Hani "prowda" zas sie sprawdzila:laugh2:

Tak już przeczytała.

Mam takiego doła, ze nawet do dentysty nie chce mi się iść pomimo, ze ząb w nocy mi spać nie dał.

Ok
Zmykam.
Przestało padać, może pójdę poszukam jakiegoś dentysty i wyrwę tego skur... ósmego zęba co mnie noc spier*****

Niunia-powodzenia...i w tej kwestii zawiklanej i u dentysty!!!!
Trzymaj sie!!!!

O widzę że nie tylko ja muszę walnąć drzemkę w dzień:-D:-D:-D

A dzis jestes juz po czy dopiero przed ? Po wczorajszej przerwie pewnie bedziesz spala dzis jak niemowlak.....a twoja mala spi z Toba czy co wtedy robi jak ty spisz Loree??? tak mysle....

A u mnie było jedno bzyknięcie w 13dc i co???
Nie martw się na zapas, będzie dobrze!!! Musi być bo jakoś w tyle zostajesz! Będę musiała zwlekać z porodem:-D
Hi,hi,hi nie bój się maleńka mam jeszcze w razie czego sierpień w zapasie co by tak te 3 miesiace różnicy zachować tak jak ze starszymi dzieciaczkami.A jak nie to sciskaj nogi mocno i czekaj na mnie :laugh2::laugh2::laugh2:

- wiem, ze w ciążę zajść mogę bo byłam,

I tylko na tym masz sie skupic Andziu...ze mozesz!!!!!!!!! Bo zajdziesz i bedzie wszyyystko na 100% cycuś-glanciś i tak jak trzeba!

... zadzwoniłam do tej pani dermatolog i kazała mi odstawic ten antybiotyk
oj chyba nie jest mi dane wyleczyć sie z tego trądzika

a nie dala nic w zamian?? jakis inny lek???
Bernadko-idz do lekarza i popros o lek o nazwie :
AKNEMYCIN Plus
solution 25 ml
to jest antybiotyk na twarz-miejscowo stosujesz na tradzik, nie doustnie...ja mam to-zawiera erytromycyne-jesli w skladzie tego, co bralas nie bylo erytromycyny to spokojnie mozesz to brac.
popros lekarza ogolnego o recepte i kup sobie.... jak masz fajnego lek. ogolnego to powinien dac ci recepte bez skierowania do dermatologa. A jakby cos nie chcial to mozesz powiedziec ze mialas to wlasnie przepisane na twarz do smarowania od dermatologa ale sie zbilo, stłukło-bo to szkalan amala buteleczka jest - czy cos...i zeby ci przepisal od razu bo do dermatologa musisz dlugo czekac.

... chyba nie zrobie bety, nie chce wiedzieć czy coś było czy nie. Będę czekać na @.

jak kazda ciezarna tak i ta gada glupoty...Hanka masz bardzo siiilne te objawy, za silne...faktycznie 3-jaczki jak nic.:-p

Po prostu u nas poziom empatii wynosi 10 na 10 i my wierzymy w Twoją ciążę , a co!!!

5ta prowda???? Loree'owa prowda?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry