reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dorotko, jak pracujesz tylko miesiąc to wypłącą ci 100% z ostatniego miesiąca....nic nie będą dzielic.:tak:

Tylko trzeba byc przygotowanym o pomniejszenie pensji o tą składke zdrowotną.....ale to są jakieś grosze...

kurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:-:)-( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:-:)-(

Oj Rudziara...to rzeczywiście troszkę dziwnie.....a nie robią obowiązkowych badań usg między 12-14 tygodniem ciązy??
A jakieś badania krwi?? Czy się ma toxoplazmoze, czy jakieś inne świństwo...przecież to jest niebezpieczne przy rozwoju płodu.....
Jak oni na to reagują??:confused:

kurcze troche mi smutno jak was tak czytam... i wiekszosc z was miala juz np podstawowe badania... jak krem czy USG... ja na pierwsze USG musze czekac do 20 tygodnia:-:)-( do tego czasu chodze sobie poprostu na wizyty do poloznej - bo tu sie do gina nie chodzi - i opowiadam jej jak to ja sie dzis czuje....:-:)-(
Do 20 tygodnia aż? To już jest przegięcie :szok:

ciazadorotki dostaniesz 100 %. Ja miałam podobną sytuację, po dwóch miesiącach od zatrudnienia poszłam na zwolnienie, zus oczywiście musiał się czepiać, było im podejrzane, że zatrudniłam się po to aby otrzymywać kasę, musiałam opisać co i jak i tyle, oni zawsze się muszą przyczepić :)

Dokładnie co kazali ci opisywac??

Oj Rudziara...to rzeczywiście troszkę dziwnie.....a nie robią obowiązkowych badań usg między 12-14 tygodniem ciązy??
A jakieś badania krwi?? Czy się ma toxoplazmoze, czy jakieś inne świństwo...przecież to jest niebezpieczne przy rozwoju płodu.....
Jak oni na to reagują??:confused:

ciezko mi bylo to wszytsko zrozumiec kiedy bylam w pierwszej ciazy... teraz staram sie o tym nie myslec....
to prawda pierwszy scan jest w 20 tygodniu drugi w 34 i to wszytsko... nawet jak raz wyladowalam na ostrym dyzurze ze skurczami w 25 tygodniu to nie zrobili USG tylko badali tetno dziecka....
pierwsze badanie krwi o ile pamietam jest w 14 albo 15 tygodniu:-:)-( i nic nie mozna z tym zrobic ...:-:)-(

Mirosia...dzisiaj jest chyba taki dzień...ja też od rana mam czarne myśli co do ciązy......:baffled:Strasznie się martwie...

A co do tego uczucia zimna w ciąży to własnmie wyczytałam w necie, ze może to być spowodowane niedoczynnością tarczycy co jest niebezpieczne dla rozwoju dziecka..np jego mózgu....:-(Normalnie się dzisiaj nakręcam!

Igi nie strasz mnie.

Ja badań też jeszcze nie robiłam, wizytę mam 18.08. To będzie 10 tydzień. To Usg to trochę przesada. W każdym kraju robi się pomiędzy 11 a 14 tygodniem. Nawet w książkach tak pisze. A badania też masz dopiero w 20 tygodniu:confused:

reklama

To rzeczywiście musisz długo czekać, eh ja jeszcze USG również nie miałam, dopiero za 3 tygodnie,doczekać się nie mogę. Ale tutaj z tego co wiem większość lekarzy robi badanie między 12-14 tc, wtedy mierzy się dokładnie dzidziusia czy jest wszystko w porządku.

dziękuje bardzo za wszystkie rady. Mam jeszcze pytanie co musiałaś opisywać w ZUS-ie ??

Nie pamiętam dokładnie, ale np czy są świadkowie, którzy widzieli, że byłam w pracy, czy nie jestem spokrewniona z pracodawcą i takie tam głupoty :)

Do góry