reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Dziewczyny - nie pamiętam która z Was pisała, że mierzenie temperatury dodatkowo nakręca??????????
ja uważam coś wręcz odwrotnego - w tym cyklu stwierdziłam, że robimy wakacje, nie mierzę tempki, nie robiłam testów owu, nic nie obserwowałam - nie wiem kiedy miałam owulację
efekt jest taki, że dziś 31 dc, nie czuję nic, @ "ni widu, ni słychu" a ja jestem nakręcona na maksa:szok:
żeby uprzedzić Wasze pytania - jak nie przyjdzie @ to jutro testuję:tak:

Aniu u mnie własnie tak było nakręcałam się przy pomiarach temp a okazywało się, ze miałam bezowulacyjne cykle, temp rosła, ale pęcherzyki nie pękały , skok lh był, ale tylko tyle potem pęcherzyki się wchłaniały i nic z tego nie wynikało. A jak miałam juz długi cykl i myślałam, ze sie udało to temp. nagle spadała do 35 i @. Teraz mierze bo nie mam clo , ale i tak mam monitoring wiec niepotrzebnie moze mierze :) skoro w środę będę wiedziedziała czy owulka była, czy nie ;-) ale za Ciebie trzymam mocno kciuki, zeby jednak była fasoleczka :)

Aniu u mnie własnie tak było nakręcałam się przy pomiarach temp a okazywało się, ze miałam bezowulacyjne cykle, temp rosła, ale pęcherzyki nie pękały , skok lh był, ale tylko tyle potem pęcherzyki się wchłaniały i nic z tego nie wynikało. A jak miałam juz długi cykl i myślałam, ze sie udało to temp. nagle spadała do 35 i @. Teraz mierze bo nie mam clo , ale i tak mam monitoring wiec niepotrzebnie moze mierze :) skoro w środę będę wiedziedziała czy owulka była, czy nie ;-) ale za Ciebie trzymam mocno kciuki, zeby jednak była fasoleczka :)

Pajkaa - czy Ty miałaś skok temperatury, jak był cykl bezowulacyjny?
I dlaczego bez clo - przez tą torbiel?
I dzięki za kciuki, Tobie również życzę powodzenia:-)

Pajkaa - czy Ty miałaś skok temperatury, jak był cykl bezowulacyjny?
I dlaczego bez clo - przez tą torbiel?
I dzięki za kciuki, Tobie również życzę powodzenia:-)

Tak miałam skok temperatury nawet o 0,6 ale lekarz mi to tłumaczył, ze temp wynika ze skoku LH, który niekoniecznie może świadczyć o pękniętym pęcherzyku i owulce. Ja miałam tak, ze pęcherzyki rosły sobie do 30 mm i się wchłaniały a jakbys popatrzyła na wykres to cykl był owulacyjny.

Bez clo bo miałam tą torbiel, która pękła i zastanawiam się czy to czasem nie był normalny pęcherzyk, który tak późno pękł, bo w tym cyklu miałam dwa ;-)No, ale lekarka powiedziała, ze widzi ładne pęcherzyki jest ich kilka wiec stwierdziła, ze moze byc więcej niż jeden bo lek mimo, ze go nie biore nadal działa :)

i musze Ci powiedzieć, że straciłam 6 miesięcy starań bo myślałam, ze mam owulację a potem miałam 5 cykli monitorowanych i okazało się, że w ani jednym nie było owulacji stąd clo :)

reklama
Tak miałam skok temperatury nawet o 0,6 ale lekarz mi to tłumaczył, ze temp wynika ze skoku LH, który niekoniecznie może świadczyć o pękniętym pęcherzyku i owulce. Ja miałam tak, ze pęcherzyki rosły sobie do 30 mm i się wchłaniały a jakbys popatrzyła na wykres to cykl był owulacyjny.

Bez clo bo miałam tą torbiel, która pękła i zastanawiam się czy to czasem nie był normalny pęcherzyk, który tak późno pękł, bo w tym cyklu miałam dwa ;-)No, ale lekarka powiedziała, ze widzi ładne pęcherzyki jest ich kilka wiec stwierdziła, ze moze byc więcej niż jeden bo lek mimo, ze go nie biore nadal działa :)

no własnie też tak myślę, czy to nie był pęcherzyk, który nie pękł wcześniej - skoro juz tak miałaś kiedyś, że nie pękały:tak:

Do góry