Mój synek też się chwali, że mama ma w brzuszku braciszka albo siostrzyczkę. Wprawdzie bardziej skłania się ku opcji posiadania braciszka, ale... Wczoraj powiedział, że da mu swoje zabawki - rowerek, pistolet na wodę, kolejkę... I cieszy się, że wszyscy będą mu gratulować. Mojego męża znajomy po narodzinach drugiego dziecka zrobił imprezę. Goście przyniesli prezenty dla starszego dziecka i mu gratulowali rodzeństwa. Fajny pomysł, ponieważ dziecko czuje się wtedy ważne i nie odbiera narodzin braciszka czy siostrzyczki jako cos nieprzyjemnego, nie czuje się tak bardzo zagrożone. Chcemy tak samo zrobićDzisiaj zaczepiła mnie sąsiadka mówiła że mój synek chwali się kolegom że jego mamusia ma w brzuszku dzidziusia. A ja na to:-)
:-)
Ciekawe jak to będzie do tej pory był on i tylko on, a już niedługo będzie braciszek lub siostrzyczka. Rozmawiamy o tym dużo, dużo mu tłumaczę i mam zamiar żeby uczęstniczył i w zakupach dzidziusiowych i pózniej w kąpaniu, zabawie z maleństwem itd.. ciekawe jak to w praktyce będzie wyglądało;-)napewno odrobina zazdrości będzie, ale mam nadzieję że tylko odrobina!