reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
nasze maluchy mają już humory i umieja w całkiej dobry sposób okazywac złość
jedzą co im się podoba i kiedy podoba i wszystko staje sie mniej poukładane :-(

a jeszcze w nawiązaniu do kaszki jaglanej, i czy można zrobić posiłek z normalnej kaszy. Wklejam link, w którym autorka bawi się w różne posiłki dla swojej córeczki (szczerze - to podziwiam jej zaangażowanie) - jest tam między innymi przepis na kasze jaglaną
Ida w krainie Smaków - bloog.pl

Co do okazywania humorków to się zgadzam, bo Julka nawet pewne rzeczy zaczęła wymuszać płaczem :dry:
Dziś spróbuję zdać się na nią i dam jej obiadek dopiero wtedy kiedy ona sama stwierdzi, że jest głodna, zobaczymy jaki będzie tego efekt.
No i dziś w końcu do zupki dodam żółtko, bo przez urlop i kompletny brak koncentracji do tej pory tego nie zrobiłam jeszcze :sorry2:

nasze maluchy mają już humory i umieja w całkiej dobry sposób okazywac złość
jedzą co im się podoba i kiedy podoba i wszystko staje sie mniej poukładane :-(

a jeszcze w nawiązaniu do kaszki jaglanej, i czy można zrobić posiłek z normalnej kaszy. Wklejam link, w którym autorka bawi się w różne posiłki dla swojej córeczki (szczerze - to podziwiam jej zaangażowanie) - jest tam między innymi przepis na kasze jaglaną
Ida w krainie Smaków - bloog.pl
nie no, szacuneczek dla tej Idy, naprawde...

stronka super :tak: i ja również podziwiam kobietkę :-)
na pewno skorzystam z jej rad, ale niech mi Olka lepiej zacznie jeść, bo teraz to nawet nie mam ochoty na pichcenie, jak ona zje mi dwie łyżeczki :-( oby szybko jej się poprawiło!

Szacunken....że jej sie chce...

Przegrana bitwa o butle dziś ostatecznie...ojciec z rana podał Pyszne Śniadanko owsianke bo nie było szans żeby zjadł...to było ok 9 a ostatni raz jadł o 19...150 ml owsianki wpierdzielił bez zastanowienia...no to by było na tyle...
Nowości słoiczkowe z magiczną liczbą 7 wprowadzone-bez rewelacji...Bukiet jarzynek z cielecinką wyjątkowo zasmakował...A wołowina z fasolką okazała sie nietrafiona ponieważ znajdują sie tam całe groszki fasolki...No i młody świetnie zaczyna łapać o co chodzi z gryzieniem i rozgryza wszystko dziąsełkami...Ostatnio zjadł bułeczke z masełkiem :-)

..Ostatnio zjadł bułeczke z masełkiem :-)
Też miałam ochotę mu dać bułkę z masełkiem, ale się troszkę bałam że za wcześnie. Skoro Piotruś zjadł to i ja spróbuje dać Dominkowi:-)

A mój synek przeprosił się z mamy zupkami. Jestem pod wrażeniem jak dużo zjadł wczoraj i dziś.:szok::szok: Chyba potrzebował zmiany przez kilka dni na słoiczki żeby zrozumieć że mamy zupki są lepsze.Dzisiaj była z królikiem:happy:

U nas bio obiadek z Gerbera zjedzony w połowie, ale jej wybaczam, bo to duży słoik.
A po wczorajszym deserku który jej przyrządziłam nie tylko ją przeczyściło, mnie również... A owocki wyglądały tak ładnie :eek:

a do jakiej zupki dodajecie żółtko? bo przyznam szczerze ze ja również tego jeszcze nie zrobiłam. to znaczy parę razy dostał gdzieś tam na łyżeczce od mojego taty ale tak do zupki to mu nie dawałam. chyba taka najlepsza z samymi ziemniaczkami i ew. marchewką?

reklama
Ja najpierw wprowadziłam w słoiczku...a jak już sie przyjeło to do zwykłego rosołku dodałam ziemniaczka i marchewke żeby nie zagęszczać kleikiem i do tego wkruszyłam żółtko...Pewnie co mama to nowy przepis :-D

Do góry