reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

a jeszcze w nawiązaniu do kaszki jaglanej, i czy można zrobić posiłek z normalnej kaszy. Wklejam link, w którym autorka bawi się w różne posiłki dla swojej córeczki (szczerze - to podziwiam jej zaangażowanie) - jest tam między innymi przepis na kasze jaglaną
Ida w krainie Smaków - bloog.pl
Z tego co przeczytałam Ida i jej rodzice są weganami także całkiem zrozumiałe, że kobieta kombinuje jak tylko się da.

reklama
też zwróciłam na to uwagę, ale i tak fajne kombinacje robi i zdrowo! :tak: podobają mi się jej kaszki na słodko i te z warzywami też - muszę kiedyś spróbować - no i to mleczko migdałowe mnie zaciekawiło :-)

a dziś spróbuję dać młodej tą rybkę po grecku gerbera - Waszym dzieciakom smakowała, ciekawe czy mojej posmakuje....

myślę że posmakuje :tak:
nie ukrywam że to moje ulubione danie - oczywiście w wersji orginalnej i najlepiej jak tą rybą jest dorszcz :tak:

Macie racę że 190g mogłabym podac na dwa razy, ale my słoik 130 zjadamy bez problemu, dlatego znów musiałbym coś domieszać :-D (zresztą czesto tak robię z owocami)

:-) Zarazek wcina te duże słoiki bez problemu...czasem ze 2-3 łyżki zostawia...No ale potem je dopiero kolacje...

Z moich obserwacji :
Słoicziki Hipp...szczególnie te po 7 msc są bardzo gęste...jeśli wasze dzieciaczki nie lubią takiego gęstego to radze nie kupować bo lekkie rozcieńczenie wodą skończyło sie kulinarną porażką...

Aha i pediatra mnie przestrzegła że Owsianke można podawać takim maluchom 2 góra 3 razy w tygodniu

Młody dziś brokuły wpierniczał :-)

Dziękuje za uwage :-D

no właśnie ja też daję chlebek, biszkopcik itp wiec z okruszkami niby ma do czynnienia, więc to może wina smaku. spróbuję mu zrobić swoją zupkę i sama ją widelcem rozdrobnić, wtedy się przekonam czy to właśnie o to chodzi.

OjOj co ta Oleńka tak strajkuje z tym jedzonkiem...ja nie mam pomysłu co zrobić żeby lepiej jadła..a z cycem problemu nie ma??

u nas darcie jest tylko wtedy jak mlody jest bardzo glodny...nie chce wtedy jesc zupki czy kaszki tylko od razu do cyca by sie dossał...

reklama
Do góry