reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

ta tabelka nie bardzo jest miarodajna, bo ja miałam nieregularne miesiączki i wg tejże tabeli wychodzi ze mój maluch powinienen ważyc 900g, a ma 430 ;) ale na forum któraś z Was umieściła tebelę z wymiarami dzidzi i wg niej mój Filip mieści się w normie ;)

reklama
Troche mnie tu nie było...
Mea super ze z Twoja ksiezniczka wszysciutko okej, a chlopaszkow jak rozpoznaje? jeden jest po lewej stronie ciagle w tej samej pozycji (główką do dołu) i jest większy to Michałek, a Łukaszek jest mniejszy, siedzi sobie po prawej stronie i od czasu do czasu zmienia pozycje z poprzecznej na posladkowa obecnie :) Ale jak kopia po srodku to nie mam pojecia który to :)
Karolak miedzy tymi ostatnimi dwoma badaniami USG byly 2 tyg roznicy, i chlopcy przybyli po100g / 2 tyg
Kopciuszku nie bylam podlaczona pod KTG, kazali mi liczyc te skurcze
AnOoLa88 gratuluje córeczki
Ja jestem ciekawa, jak trzeba będzie udowodnić, że się jest pod opieką od 10 tc :confused::confused::confused:. No bo ja np. byłam pierwszy raz u gina chyba w 5 tc, a książeczkę ciąży założył mi chyba dopiero w 12 tc. Więc jak oni to sprawdzą?????
pewnie trzeba bedzie wziac od lekarza zaswiadczenie, ale mysle ze z tym nie bedzie problemu

Troche mnie tu nie było...
Mea super ze z Twoja ksiezniczka wszysciutko okej, a chlopaszkow jak rozpoznaje? jeden jest po lewej stronie ciagle w tej samej pozycji (główką do dołu) i jest większy to Michałek, a Łukaszek jest mniejszy, siedzi sobie po prawej stronie i od czasu do czasu zmienia pozycje z poprzecznej na posladkowa obecnie :) Ale jak kopia po srodku to nie mam pojecia który to :)
Karolak miedzy tymi ostatnimi dwoma badaniami USG byly 2 tyg roznicy, i chlopcy przybyli po100g / 2 tyg
Kopciuszku nie bylam podlaczona pod KTG, kazali mi liczyc te skurcze
AnOoLa88 gratuluje córeczki

pewnie trzeba bedzie wziac od lekarza zaswiadczenie, ale mysle ze z tym nie bedzie problemu

z tym rozpoznaniem ciązy do 10 tyg też jest tak nie do końa jasne, bo asystentka mojego gin powiedziała że to się tyczy dzieci poczętych w listopadzie , czyli teoretycznie Nas to nie dotyczy, ale z kolej moja kumpela mówi że to zależy od wojewodztwa w którym się mieszka, bo niby każde ma swoje wytyczne w tej sprawie.., sama już nie wiem... w każdym razie ja na szczęście załapałam się bo mam w karcie ciąży od 9 tyg że się zgłosiłam, więc w razie co jeszcze się łapię..

Super!!! Ja na takie poluję;-) No ale czekam na wysyp jesiennych kolekcji;-)

No ja właśnie spolowałam :-D
Boję się, że potem będą drogie bo tak na jesień to potrafią zimowe żeczy licytować, że chocho :-D
że mi się sytuacja finansowa pochrzaniła to na nowe nas nie stać ale te są ok. i naprawdę wyszły nie drogo :-)

reklama
i potwierdzil taka 2 tygodniowa ?? to w 4 tc bylo tak ?? bo chyba nie w 2 :)
ja bylam chyba w 6 tc ...

( 4 tydzień ciążowy ,ale powiedziała, że ciąża ma 2 tyg. dopiero) Potwierdziła obecnośc ciałka żółtego bez zarodka :tak: mi powiedziała, że to bardzo wczesna ciąża i kazała czekać do 6 tg. w 6 już zarodek był :tak:

Do góry