reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witm sie równiez porannie :-)

malinka moja gwiazda nie wstała duzo wczesniej bo 6.10 :tak::tak::tak::tak: więc mogą sobie oboje ręce podać :-D:-D:-D:-D:-D

dzis bedzie cieplutko bo juz słoneczko przygrzewa,no i dobrze bo niedługo nadejdzie jesień i będziemy tęsknic za słoneczkiem :tak::tak::tak::tak:

a ja się dziś wyspałam:tak::tak::tak: -o dziwo :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Kochani wróciłam od burmistrza.

Wydaje mi się,że jednak go przekonałam.
Wymyśliłam jeszcze swoje argumenty,które go chyba położyły ,bo widziałam,że naprawdę się przejął.
Opowiedziałam mu troszkę od strony własnej i medycznej jak ja to widzę i jakie mogą być zagrożenia i konsekwencje ze zmiany szkoły.
Chciał się dowiedzieć to mu powiedziałam:
1.Kuba nie lubi a wręcz nienawidzi jeździc autobusem,więc dla nas droga do szkoły to męka będzie(wyzywanie ludzi w autobusie,bieganie,skakanie,krzyk,płacz)
2.Po takiej podróży dziecko jest zmęczone i podenerwowane.Na wyciszenie po takiej akcji obcej osobie będzie potrzeba z godzinę czasu.
A co z zajęciami w tym czasie dla innych dzieci?
Burmistrz nie potrafił odpowiedzieć :-D:-D
3.Do tej szkoły ja Kubusia przygotowywałam już od 2 lat.
Chodził do tej szkoły na Klaudii akademie,poznawał ludzi,nauczycieli,sale ,świetlicę.
I zapytałam czy wie,że dziecko z Aspergerem rzucone na inny grunt niż przygotowany wcześniej niesie za sobą możliwe konsekwencje w postaci regresu rozwoju.
Co za tym idzie nastąpi cofnięcie jego umiejętności i ja wtedy już bez żadnych ogródek oskarżę ich za obecny stan zdrowia mojego dziecka i wystąpię o odszkodowanie za szkody moralne i opłatę rehabilitacji i terapii.

4.Kuba wymaga pracy prawie zupełnej indywidualnej z nauczycielem ,więc normalna klasa integracyjna nie spełnia tych funkcji.

5.Kuba wymaga nauczyciela bardziej błyskotliwego niż on sam,żeby go potrafił okiełznać,intelektualnie(gadatliwość nie na temat ,ale bardzo szczegółowo i konkretnie),szybkościowo (uciekanie z miejsca przebywania)i społecznie (wyłaczenia z rzeczywistości w niedogodnych warunkach).:-D:-D:-D

6.Jeśli nie ma możliwości ,by młody chodził do tej szkoły to ja występuję o skierowanie na nauczanie indywidualne w domu,które Kubuś od psychiatry dostanie prawie automatycznie.

7.Jak mu opisałam,co Kubuś przeszedł w dzieciństwie i jak go z tego wyprowadziłam i powiedziałam,że stanę na uszach ,żeby młody nie chodził do tej szkoły ,bo mi ona nie odpowiada to wymiękł i powiedział,że jeśli to by od Niego tylko zależało,to klasa by powstała już dziś. :szok::szok::-D:-D:-D
A na koniec powiedział,że mnie podziwia za wytrwałość i upór i wie,że ze mną nie będzie tak łatwo.:szok::szok::-D:-D:-D:-D

A to odpowiedział Burmistrz :

Na jutro mam napisać pismo w mojej sprawie,by na czwartek na zebranie Rady Miasta burmistrz miał się na czym posiłkować.
Rozmawiałam w tej sprawie z dyrektorką szkoły i jutro o 8 rano dyrektorka będzie czekała u siebie w szkole.
Powiedziała,że razem napiszemy to pismo.;-):-D:-D

To tyle z mojego małego Placu Boju :tak::-D:-D:-D
Już wiem ,że wygram :rofl2::rofl2::rofl2:
As napiszę to jeszcze raz KUBUŚ MA SZCZĘŚCIE ŻE MA TAKĄ MAMĘ!!!!!!!!!!
prosze a to moje foto tylko sie nie smiac
Wiki suer mi podoba bardzo bardzo:tak:
a gdzie reszta cytatów???:baffled:
a Meduska wózio super ale jak tylko przejdziesz z gondoli na spacerowy od razu będziesz hciała inny bo spacerówka jest kubełkowa i jak siedzonko przechylasz do leżenia to nogi wędrują razem do góry moja koleżanka kupiła i jak mała miała 5 m-cy przesadziła ją do tej spacrówki mała się darła myśleli że może za wcześnie znów gondola ale teraz w lipcu mała już jako 7 m-czniak nie mieściła się w gondoli spacerowy i znów krzyk wsadziła na próbę do mojego dzidzia zadowolona do koleżanki która ma graco to samo milenka nie protestuje do swojego krzyk tego samego dnia kupili graco:tak:

malinka moja gwiazda nie wstała duzo wczesniej bo 6.10 :tak::tak::tak::tak: więc mogą sobie oboje ręce podać :-D:-D:-D:-D:-D

dzis bedzie cieplutko bo juz słoneczko przygrzewa,no i dobrze bo niedługo nadejdzie jesień i będziemy tęsknic za słoneczkiem :tak::tak::tak::tak:

hej agnes chyba sie te nasze dzieci zmówiły:-)
ja tak samo mówię lada moment zacznie sie rbić zimno deszcz plucha i będziemy zmuszone siedzieć w domu spacer będziemy zaliczać między kroplami deszczu więc ja jak najbardzij cieszę się z tego słonka:tak:

wózio fajny, tylko kolor taki nijaki :tak::tak::tak::tak::tak:
ja osobiście wole żywsze kolory :tak::tak::tak::tak:
ja wlasnie szczrze tez ze wgldu na ten kolor go chce:-):-):-) bo tki uniwerslny i elegancki- bdzie pasowac do wszystkich moich ubrań:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As napiszę to jeszcze raz KUBUŚ MA SZCZĘŚCIE ŻE MA TAKĄ MAMĘ!!!!!!!!!!

Wiki suer mi podoba bardzo bardzo:tak:
a gdzie reszta cytatów???:baffled:
a Meduska wózio super ale jak tylko przejdziesz z gondoli na spacerowy od razu będziesz hciała inny bo spacerówka jest kubełkowa i jak siedzonko przechylasz do leżenia to nogi wędrują razem do góry moja koleżanka kupiła i jak mała miała 5 m-cy przesadziła ją do tej spacrówki mała się darła myśleli że może za wcześnie znów gondola ale teraz w lipcu mała już jako 7 m-czniak nie mieściła się w gondoli spacerowy i znów krzyk wsadziła na próbę do mojego dzidzia zadowolona do koleżanki która ma graco to samo milenka nie protestuje do swojego krzyk tego samego dnia kupili graco:tak:
spacerówkę i tak chciałam inną wogóle kupić potem mniejszą na mniejsym stelażu- nie z wielofunkcyjnego- poza tym jak urodze w paździrniku to w czerwcu-lipcu zuza bedzie miala 8-9 mies i wtedy myślę że nie bedzie problemu:-)

witam wczesno porannie:happy:moję szalonę dziecię obudziło mnie dziś o 5.45 i wyspany:happy: już wesolutki :happy::happy:no więc się zwlekłam:baffled:kawusia i nadrabiam zaraz:happy:
Witaj Malinka to miałas super pobudke

Witaj Martynka też wstała wczesnie bo o 6:00 zeby jej bajki włączyc a ja z Kamilkiem pospałam do 7:00
Fajne wózki

dzieki:-) dwa dałam sobie do obserwowanych0szczerze to tylko coneco mi sie podobają:-p:-p bten graco nowy za 369 fajnie tylko nie ma gondoli- spacerówke ma tylko z "funkcją gondoli":-( no ale czego chciec za ta cene:-D:-D:-D
medea ten graco jako gondolę ma to nosidełko i powiem ci że sprawdza się to świetnie bo potem masz fajna wygodna spacerówkę z dżym koszem na zakupy:blink:
a coneco ci wyszukałam bo widzę że ci się podobają:-p

reklama
Do góry