reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Widze ze ruch tu na calego:) Ja juz po wizycie wszystko ok slad bialka okazal sie niegrozny poki co:)Posluchalam sobie bicia serduszka bo na usg chodze gdzie indziej bo moja ginka nie ma no i przebaknela ze mam pilnowac wagi wiedzialam ze przez ten obiad wyjdzie 4 kg do przodu haha jeszcze sie wody opilam. NO szyjka tz ok mam 2 cm i spytalam czy to ok bo sie stresowalam jak pisalyscie ze po 4 macie a ona ze jest super ze mam 2 lae caly czas twarda i zamknieta i nieraz to lepiej niz 4 jak slaba wiec sie uspokoilam a co sie stresowac bedeze . Najlepsze ze znow mialam cisnienie 160 az mi 3 razy mierzyla i mialam w koncu 150 a w domu 110- 70 gora 120/80 porazka jakas a najlepsze ze jak sie dowleklam do domku i wlazlam na 4 pietro to mialam 123/79 bo szybko zmierzylam:) NO syndrom bialego kitla jak nic ale lekarka mowi ze najwazniejsze ze w domku ok i zeby sie nie denerwowac taka juz jestem zestresowana i tyle u niej.:)

co do cisnienia to ja mam identyczny motyw ... w domu kawe musze pic bo dzis mialam np 110/55 !!! ja nie zyje przy takim cisnieniu !! a u gina 148/83 no by to szlak !!

reklama
Kurde nic nie ma o wodach na USG.Ale mam przeplywy pepowinowe i ze sa oki.Mialam tez badanie dopplerowskie
no ja tez w opisie nic nie mam o wodach, tylko tak jak gadalam z doktorem to mi tak tlumaczył. Bo jak sie rozwija zespol podkradania to u jedengo plodu jest za malo wód, a u drugiego za duzo, i jeden ma malo wypelniony pecherz moczowy a drugi za bardzo...

nieee no kbietko !! do komunii to ty mu tylko bedziesz musiala przywiezc papierek o tym ze byl w innym kosciele chrzczony nic poza tym :D

a tak btw to ja wlasnie mam pretekst zeby nasza misie chrzcic w kosciele ktory w przyszlosci bedzie naszym parafialnym :D ot zeby nie w tym co teraz jest ... albo druga opcja to chrzcic mala w kosciele moim bylym parafialnym gdzie bralismy slub i gdzie rodzice beda mieli msze na 40 lat po slubie i w tym samym dniu zrobic chrzciny :)
Mea ja wiem !!! Ale mi chodzi o to ze inna parafia inne dzieci beda szly do komunii nie te co maly zna i bedzie smutny ze nikogo niezna !

A i wiecie co przyjrzalam sie sobie ostatnnio w lustrze i dostrzeglam ta ciemną kreche od pepka do spojenia lonowego, a wiecie co jest najlepsze ze jest krzywa haha taka jak by zlamana na srodku...., a ta od pepka w gore jest troche przesunieta w lewo wzgledem tej na dole haha nie podoba mnie sie to ;)

Laski też macie problemy ze znalezieniem sobie dogodnej pozycji podczas siedzenie??
ja brzucha dużego nie mam ale jak siedze to czuje jak mi się macica wciska wszędzie:-)
i mi ciężko:tak:
Nawet nic nie mow !!! ja nie dosc ze nie mam juz pozycji do siedzenia to i do lezenie tez nie mam ,chyba bede stala do konca ciazy ahahah

no ja tez w opisie nic nie mam o wodach, tylko tak jak gadalam z doktorem to mi tak tlumaczył. Bo jak sie rozwija zespol podkradania to u jedengo plodu jest za malo wód, a u drugiego za duzo, i jeden ma malo wypelniony pecherz moczowy a drugi za bardzo...

A co do pecherzy to w obu przypadkach mam w opisie pecherz umiarkownie wyhpelniony i mowil ze to oki bo na poczatku to tego pecherza nie mogl znalezc

moj gin mi ostatnio powiedzial ze na tym etapie ciazy wogole nie powinno sie robic usg dopochwowo bo po pierwsze szkodza dziecku tak silne fale bez oslony z blon brzusznych a po drugie to moze mocno podraznic szyjke macicy a to tez nie jest wskazane !! powiedzial ze dopochwowo robi tylko na pierwszej wizycie zeby potwierdzic ciaze i w porywach w sytuacji zagrozenie w pierwszych tygodniach bo lepiej widac a to wazniejsze !!!

Mea - kurcze, chyba krzywdy mi zrobić nie chcieli. Ogólnie to usg było bardzo szybkie i młodego nie było widać wogóle. Na zdjęciu też sama szyjka była.

reklama
Do góry