reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
Dzien doberek:-)

Ja postanowila powoli przygotowywac miejsce i rzeczy dla dzieciaczkow. Tak czytalam Was i wiele ma opoinie, ze to jeszcze za wczesnie. Napoczatku tez tak pomyslalm, ale z drugiej strony nie jestem pewna kiedy maluszki sie urodza, no i za chwile bede miala taki brzuch, ze juz chyba nic nie zrobie, tylko lozko i lezenie...
A ja nie chce zeby cala przyjemnosc wicia gniazdka ktos mi zabral:zawstydzona/y:

a dzisiaj koło 18:00 mam te całe USG 4 D, zjem cos słodkiego przed co by lico swe ukazał :) się doczekac nie mogę ....

ja wczoraj miałam to 4d, i tez właśnie miałam zapasy słodkości, zjadłam z pół godziny przed i jeszcze jednego batonika z 15 minut przed, no i...dupa hhe, mały sobie spokojnie leżał - ale właśnie lekarz powiedział że tego badania nie da sie dobrze zrobić jak dziecko fika w środku - wtedy są za szybkie ruszy i nie da sie tego nagrać bo sie rozmazuje wszystko. Mnie nagrał koleś 9 filmików, z czego na dwóch ostatnich mały sie ożywił - no i właśnie niewyraźnie widać bo ruszał rękami jakby muchy odganiał :)
Bardzo ważne jest też dla tego 3d i 4d położenie łożyska - jak masz na tylnej ścianie to jest wręcz idealnie, ja mam na przedniej i bardzo ciężko mu było się "przekopać" przez łożysko - i dziecko prztknęło głowę do tego łożyska - i na zdjęciach i filmie widać jakby miał dziure w głowie - a lekarz własnie mówi że to przez to że dotyka głową. Jak serio nie da sie złapać dziecka, to wtedy każą mamuście pochodzić chwile, porobić przysiady itp żeby sie dziecko ruszyło jakoś w inne miejsce :) u mnie poskutkowało no ale mały zaczał sie ruszać no i źle było widać. Ale i tak mam to co chciałam :D
23 tydzień, waży już 738 gram, równomiernie się rozwija, pępowina trójnaczyniowa, nie stwierdzono patologii płodu, ilość płynu owodniowego prawidłowa :D bedzie chłop jak dąb :biggrin2:

Hejka
Nie nadazam za wami a teraz w ogole co jakis czas bede podczytywac poniewaz od dzis mam swoje L4. I wcale sie nie ciesze. Perspektywa siedzenia w domu mnie przeraza, mam dola i czuje sie jakby mnie wygnali z roboty. A po macierzynskim bede musiala szukac nowej pracy... Ogolnie dol.
Poza tym sasiedzi nas zalali, uszczelka poszla w kranie w kuchni i od kilku dni siedzimy bez wody (z wyjatkiem tej kapiacej na glowe). No i te beznadziejne ubezpieczenia mieszkan...
Siedze jeszcze dzis w pracy i nawet nie wiem, czy bedzie wyplata. Taka porazka.

Wspolczuje, zalane mieszkanie - zalamka jak dla mnie. Ale nic, jakos to sie ulozy i bedzie dobrze:tak:
A co do pracy to wiem jak sie czujesz, bo ja mialam podobna sytuacje, normalnie powiedzieli mi, ze odstraszam klientow, bo oni boja sie brzucha i nie beda podpisywali ze mna umow:-(

Dzien doberek:-)

Ja postanowila powoli przygotowywac miejsce i rzeczy dla dzieciaczkow. Tak czytalam Was i wiele ma opoinie, ze to jeszcze za wczesnie. Napoczatku tez tak pomyslalm, ale z drugiej strony nie jestem pewna kiedy maluszki sie urodza, no i za chwile bede miala taki brzuch, ze juz chyba nic nie zrobie, tylko lozko i lezenie...
A ja nie chce zeby cala przyjemnosc wicia gniazdka ktos mi zabral:zawstydzona/y:

Georgina gratulacje ciociu :)

jutka wcale ne za wczesnie zwlaszcza ze blizniaki rodza sie szybciej !! ja juz tez po malusiu wyciagam worki ... ale to dlatego ze sie doczekac nie moge !!

reklama
Hejka
Nie nadazam za wami a teraz w ogole co jakis czas bede podczytywac poniewaz od dzis mam swoje L4. I wcale sie nie ciesze. Perspektywa siedzenia w domu mnie przeraza, mam dola i czuje sie jakby mnie wygnali z roboty. A po macierzynskim bede musiala szukac nowej pracy... Ogolnie dol.
Poza tym sasiedzi nas zalali, uszczelka poszla w kranie w kuchni i od kilku dni siedzimy bez wody (z wyjatkiem tej kapiacej na glowe). No i te beznadziejne ubezpieczenia mieszkan...
Siedze jeszcze dzis w pracy i nawet nie wiem, czy bedzie wyplata. Taka porazka.

ojoj no to faktycznie nieciekawie ... raz z praca a dwa z mieszkaniem ... ale wam powiem ze niby ochrona stanowiska dla matek pracujacych ale faktycznie to tak wyglada ze po macierzynskim przyjdzie sukac czegos nowego !! ja tylko mam nadzieje ze u mnie nic sie nie zmieni bo za bardzo lubie ta prace !! no chyba ze sama zmienie kopalnie na blizsza :)

Do góry