reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Troche nadrobilam,reszta zostaje na jutro:tak:jeszcze mam jakies 52 strony do nadrobienia;-)
Wróciłam...
Niestety potwierdziły się najgorsze przypuszczenia pęknięcie szyjki udowej, także babcia już nie wstanie:-(.Do tego ma wcześniej już zdiagnozowaną zaawansowaną miażdżycę. Na miesiąc ma opiekę zapewnioną ale co potem nie wiem, podejrzewam, że to kwestia czasu i "opiekunki" się znudzą. A co później nie wiem... Będę zmuszona poszukać jakiegoś domu opieki chyba :-(Poza tym wczoraj podałam jej lek który miała przepisany przez lekarza który miażdżycę prowadził żeby przespała spokojnie noc, a dziś awantura że bym ją wykończyła bo była nieprzytomna po leku, że udaru mogła dostać, oczywiście to wszystko rozdmuchane do granic....Mówię wam stres za stresem, i jak tu spokojnym być?

Smyutne to co piszesz:-(nie wiem co powiedziec.Mam nadzieje ze jakos dacie rade;-)

Witam, jestem po wizycie u gina.

wieści nie najlepsze bo pierwsze objawy gestozy mam:-( muszę jak najwięcej leżeć:-(
Dzidzia jest wg usg o tydzień mniejsza ale gina kazał się trzymać terminu z miesiączki bo masa urodzeniowa może być mniejsza. Antos urodził się z wagą 3100 więc możliwe że i to dziecko duże nie będzie.

A powiedz mi po czym lekarz tak stwierdzil?
Ja w pierwszej ciazy miala strasznie popuchniete cialo ale moj gin nawet o tym nie wspomnial,wyniki byly super.

Mojemu to bron Boze poukladac w garderobie jego półki !! Jak pukladam nic znalezc nie moze ,jak ma rozpierdziel skubaniec wsio zanjdzie !!!!!!!!!!:eek:

Moj tez ma rozpizdziel w szafie:tak:czasami jak mam nerwa to mu poukladam ale nastepnego dna jest tak samo:tak:

GRATULUJE!!!

Dziewczynki, przepraszam, że tak późno. Byłam u gina faktycznie coś tam się wczoraj działo.
Szyjka bardzo krótka, chciał mnie zamknąć ale jak mu powiedziałam co się stało to mi powiedział, że nerwy robią swoje i żebym podziękowała mężowi :-(

Z neewsów to mąż śpi dziś u kolegi i jak zasnął to dostałam neewsy, że pije codziennie po pracy i że mu płacze dzisiaj, że jest głupi, ale nie przeprosi.
Picie już przerabiałam i mam to gdzieś wolę być sama i już.
Tylko o alimenty muszę z nim pogadać :-( bo ja teraz nie dam rady z opłatami.
Znowu siedzę i mi się płakać chce.:wściekła/y:

Natalka m
kochana jestem 7 lat po ślubie i był nawet etap, że ja pracowałam a on nie bo się uczył, nigdy mu tego nie wygadałam.
Ostatnie 2 lata pracowałam a parę dni temu dostałam ostatnią kasę z ZUS bo od operacji kolana mi płacili, więc jednak coś dokładałam/
Dlatego mnie to rozwścieczyło :wściekła/y:

Gdzie ta Akozka?

Ale smutne masz teraz dni:-(ale staraj sie nie myslec tyle o tym wszystkim,mysl o kruszynce ktora sie rozwija w brzuszku:tak:ona teraz jest najwazniejsza.Trzymam kciuki zeby ta sytuacja sie szybko wyjasnila i wszystko wrocilo do normy.

Hej hej!
Szybko się odzywam, bo znowu zginę na co najmniej 2 dni (powrót do domu).
Z Misią wszystko ok! Wyniki ma nawet większe niż powinna ;-) Na dzisiejszym badaniu wyszło, że główkę ma na 28 tydzień wręcz! Lekarz był zszokowany jak ktoś może mówić, że jest maciupka, skoro to kawał baby jest :-) Nawet nie wiecie jaka to ulga! Normalnie prawie zemdlałam ze szczęścia na tej leżance, gdy mówił, że jest duża, zdrowa i bardzo towarzyska :-) No i potwierdził dziewczynkę, więc na 1000% nawet to Misia :-D I nawet na chwilę przerzucił na 4D, żebym mogła zobaczyć jaka śliczna :-) Profil ma po tatusiu i nie wyprze się jej za żadne skarby :-D Nagrał nam to wszystko na płytę, bo stwierdził, że jak przychodzę sama to muszę coś tatusiowi pokazać, żeby też się nie martwił :-) Jestem leciutka jak piórko obecnie. Nawet nie docierało do mnie jak bardzo się denerwowałam. Gdy powiedziałam Mamie, że wszystko w porządku to aż usiadła i odetchnęła, bo też nie spała całą noc tylko się denerwowała co jest.
I pomyśleć, że jedna lekarka z super wykształceniem i specjalizacjami ale kiepską maszyną potrafi tak zepsuć życie... Gdybym się nie zdecydowała dziś na powtórkę to przez najbliższe 2 miesiące żyłabym przekonaniem, że inkubuję karlicę :szok:
A w ramach radości i polecania lekarzy to doktor Waldemar Lech z Salve w Łodzi to anioł :-D Następnym razem gdy moja ginka znowu wyjedzie to lecę do niego jak w dym!

I tym optymistycznym akcentem kończę na dziś. Dobranoc dziewczyny! Miłych snów i odezwę się jak dojedziemy do Sztokholmu :-) A w weekend będę nadrabiać te już 200 stron :sorry:

Wspaniale wiadomosci;-)

reklama
A powiedz mi po czym lekarz tak stwierdzil?
Ja w pierwszej ciazy miala strasznie popuchniete cialo ale moj gin nawet o tym nie wspomnial,wyniki byly super.

Kopciuszku po wynikach badań, bo mam białkomocz i to sporo, podwyższone ciśneinie i puchnę:-( Co prawda jak leżę to tak xle nie jest ale jak trochę pochodze to nogi puchną:-(
Za 2 tyg mam sie do szpitala położyć na kilka dni żeby badania porobić.

A ja ananasa uwielbiam w każdej postaci:tak: w pizzy tez. No i smaka mi narobiłyście pizza:-D a to dopiero ranek:-D

Hej witam z rana widzę, że Anoola jeszcze nie wstała:). Byłam wczoraj u tego nowego gina i nie żałuję. Jest super mąż też był zadowolony z wizyty:tak:
Miałam robione USG i Aleks fikał aż pan doktor zaśmiał się, że się wkurza, że go podglądamy:szok::laugh2::laugh2::laugh2:
Oglądałam mojego synka na 3D i nic nie dopłacałam za to też tak miałyście??:cool2:
Maluszek waży obecnie 632g:tak:
Artur zanim go zobaczył cieszył się z syna ale wczoraj to szalał co chwilę powtarzał jaka to duma, że będzie miał syna pierwszego:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Helołłł!!!
Jestem z rana:) Alez mam dobry humor :) Z racji tego ze małżonek przylecial z kwiatkami wczoraj po pracy heeeee :-D i ze ja juz mialam sie i tak odfochowac ,sie odfochowalam wkoncu - wniebowziety i kamien chyba spadlu mu z serca ahahahah:-).No i nocne przytulance byly wiec szczesliwa wstalam a co !!!
Pojechal po sniadanko do sklepu i zaraz do pracy jedzie :) Ale ze dzis sobota pewnie szybko wroci ,Dzis ma w planach zakupic drzwi wejsciowe i je zamontowac - obiecal ze nie bede po tym sporzatac ,a ze idzie zima chce zmienic drzwi na bardziej szczelne - kurde i zas jakies remonty :eek:

Helołłł!!!
Jestem z rana:) Alez mam dobry humor :) Z racji tego ze małżonek przylecial z kwiatkami wczoraj po pracy heeeee :-D i ze ja juz mialam sie i tak odfochowac ,sie odfochowalam wkoncu - wniebowziety i kamien chyba spadlu mu z serca ahahahah:-).No i nocne przytulance byly wiec szczesliwa wstalam a co !!!
Pojechal po sniadanko do sklepu i zaraz do pracy jedzie :) Ale ze dzis sobota pewnie szybko wroci ,Dzis ma w planach zakupic drzwi wejsciowe i je zamontowac - obiecal ze nie bede po tym sporzatac ,a ze idzie zima chce zmienic drzwi na bardziej szczelne - kurde i zas jakies remonty :eek:
No to się ciesz, że tak fajnie wyszło:-D no widzisz fochowałaś a teraz jak jest ok to będzie coś robił:-p

reklama
to i ja sie przywitam z rana a co!!?? pogoda u nas typowo jesienna deszcz i plucha, a mi sie spac nie chce:-) wczoraj tak szybko padlam ze do rana dospac nie moglam;-)
Asia fochy sa najlepsze:tak: ja jak w niedziele pofochowalam w poniedzialek dostalam roze i normalnie jest sobota a ona wyglada jak swieza, smieje sie z mojego, ze naprawde musial zalowac i ja dal od serca:sorry:

Do góry