reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Myśleliśmy do policji on nie chce ale złożył podanie w wojsku i nadal czekamy na pobór hm... nie ma miejsc już u nas a wyjeżdżać do innego miasta nie chcemy. Za popularny zawód się ostatnio z tego zrobił:-(

Szczerze to w policji jest łatwiej niż w wojsku (jeden kuzyn bliźniak jest policjantem a drugi pracuje w wojsku)
w wojsku masz kontrakt a w policji umowę tak jak w więzieniu
testy to pikuś bo skoro mój mąż je przeszedł to nie są takie straszne-po sprawnościowych umierał przez tydzień:-D
może porozmawiaj z nim jeszcze raz o policji:happy:
tam też nie jest źle:tak:
poza tym jest młody a na to się przede wszystkim patrzy-wiem jak było przy naborze do więzienia-powyżej 35. roku życia nie mieli szans-nawet wniosków nie rozpatrywali

reklama
my tu gadu gadu o pracy, a właśnie wrócił mój mąż z informacją, że prawdopodobnie jedzie do Niemiec na 3 tygodnie, pojutrze. trochę się obawiam tego jego wyjazdu, bo ze mną różnie ostatnio bywa, a tak to zostanę sama... ale może przeprowadzę się na te 3 tygodnie do swoich rodziców.

Szczerze to w policji jest łatwiej niż w wojsku (jeden kuzyn bliźniak jest policjantem a drugi pracuje w wojsku)
w wojsku masz kontrakt a w policji umowę tak jak w więzieniu
testy to pikuś bo skoro mój mąż je przeszedł to nie są takie straszne-po sprawnościowych umierał przez tydzień:-D
może porozmawiaj z nim jeszcze raz o policji:happy:
tam też nie jest źle:tak:
poza tym jest młody a na to się przede wszystkim patrzy-wiem jak było przy naborze do więzienia-powyżej 35. roku życia nie mieli szans-nawet wniosków nie rozpatrywali
No mój ma niecałe20 lat więc takich potrzebują ale wątpię czy się zgodzi

my tu gadu gadu o pracy, a właśnie wrócił mój mąż z informacją, że prawdopodobnie jedzie do Niemiec na 3 tygodnie, pojutrze. trochę się obawiam tego jego wyjazdu, bo ze mną różnie ostatnio bywa, a tak to zostanę sama... ale może przeprowadzę się na te 3 tygodnie do swoich rodziców.
Dobry pomysł w twoim stanie. Mój ma propozycję wyjazdów do W-wy i by wracał co 2 tyg zarobki to ok 3500 i nie wiem czy to się nam kalkuluje

dokładnie, zgodzę się w 100%. praca w prywatnych firmach i zakładach nigdy nie będzie pracą pewną. mój mąż cały czas czeka na odpowiedź z PGNiGu (na szczęście nie siedzi z założonymi rękami tylko pracuje, póki co, bo i w jego pracy straszą zwolnieniami).
no i cieszę się, że mój zawód daje wiele możliwości, co prawda teraz mam tylko umowy zlecenia (na zasadzie kupna moich tekstów, byłoby więcej gdyby nie zagrożona ciąża i przymus siedzenia w domu) ale w kilku redakcjach. jest ciężko, ale trzeba dawać radę.

to co napiszę jest tragiczne ale prawdziwe-ludzie kradli, zabijali, robili przekręty od zawsze i dalej będą robić-wszystkich nie da się zresocjalizować więc armia, policja, więzienia będą istniały zawsze tak jak szpitale:tak:

do tego w prywatnej firmie dostać na rękę 1700 na dobry początek mając średnie wykształcenie graniczy z cudem-w wojsku chyba stawka zaczyna się od 2200 z tego co dobrze pamiętam:tak:

nie liczę już tych wszystkich dodatków które dostaje się na każdym kroku-zwracają nawet pieniądze jednorazowo za wyjazd powyżej 110 czy 120 km od miejsca zamieszkania pociągiem 2-giej klasy dla całej rodziny:-)

no mój za 3 tyg przywiózłby ok. 1500 euro, poza tym pieniążki z jego pracy, bo z płatnego urlopu jeszcze nie korzystał. wszystko się wyjaśni do jutra.

reklama
Do góry