reklama
tak to mój rocznik.ja zawsze miałam cykle 26 lub 25 dniowe.Jestem pod opieką ginka (sparwdzał czy są dominujace pecherzyki). Ale ponoć u mnie jest ook.Mam "czynny "tylko jeden jajnik bo drugi "szwankuje" ze względu na operacje na wyrostek w wieku wczesnoszkolnym i sa zrosty.Drugi działa bez zarzutu (1 synka 10 lat juz mam).czekamy jeszcze 1 cykl i zrobi mąż badania i ja drożność sprawdzęAguś czy Ty jesteś '72 rocznik? ta Twoja lutealna niepokojąco krótka jest, masz gdzieś jakiś wykres żeby cały cykl można było zobaczyć?

dziewczyny ja was tu ciagle czytam ale nie nadążam odpisywac wszystkim:-( i nie wszystkie mnie kojarzą i pamietają... ale bardzo wam kibicuję i trzymam kciuki za wszystkie staraczki
pati ja też
nie jestem w stanie zapamiętac wszystkich, chociaż czytam wszytstkie posty...
AGAPAS grtulacje,ja na tym watku juz sie pogubilam...kto jest kto?tylke tu nowych osob...ile nas zostalo?tych"od poczatku?"czy juz wszystkie zafasolkowaly?
pati ja też

biedroneczka1980
Fanka BB :)
Jaknarazie wychodzi ze jajeczkuje tylko z jednego jajnika, zobaczymy jak beda kolejne cykle w sobote ide na usg monitoring i zobaczymy
biedroneczka1980
a o do przeciwcial toxo to:
1/obecne są przeciwciała w klasie IgM - oznacza to że osoba aktualnie choruje i należy włączyć stosowne leczenie
2/obecne są przeciwciała w klasie IgG- oznacza to ,że osoba ta zetknęła się z zarazkiem już wcześniej i jest to
a )późna faza toczącego się zakażenia lub
b )przeciwciała pochodzą z zakażenia dawno przebytego.
Niezwykle ważne jest odróżnienie tych dwóch sytuacji. W tym celu należy ponownie oznaczyć poziom przeciwciał po 3 tygodniach. Jeżeli wzrośnie to mamy do czynienia z fazą przewlekłą zakażenia ( należy stosować leczenie ). Jeżeli spadnie lub nie zmieni się to zakażenie zostało już przebyte i osoba taka nie zachoruje ponownie.
1/obecne są przeciwciała w klasie IgM - oznacza to że osoba aktualnie choruje i należy włączyć stosowne leczenie
2/obecne są przeciwciała w klasie IgG- oznacza to ,że osoba ta zetknęła się z zarazkiem już wcześniej i jest to
a )późna faza toczącego się zakażenia lub
b )przeciwciała pochodzą z zakażenia dawno przebytego.
Niezwykle ważne jest odróżnienie tych dwóch sytuacji. W tym celu należy ponownie oznaczyć poziom przeciwciał po 3 tygodniach. Jeżeli wzrośnie to mamy do czynienia z fazą przewlekłą zakażenia ( należy stosować leczenie ). Jeżeli spadnie lub nie zmieni się to zakażenie zostało już przebyte i osoba taka nie zachoruje ponownie.
Aguś ale możesz mieć dobrą owu ale po niej słabe ciałko żółte i stąd krótką lutealną. gin na usg tego nie sprawdzi, to trzeba by parę razy progesteron 7dpo oznaczyć. generalnie niestety lutealna skraca się z wiekiem, ja to już widzę po sobie 
reklama
biedroneczka1980
w zak;ladce specyfic, masz pozycje Ovulation Paindziewczyny jak na ff zaznaczyć ból jajnika??
Podziel się: