reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Niestety za dobry fotelik trzeba zapłacić:-( No ale na bezpieczeństwie się nie oszczędza. Już kiedys pisałam, ze proponuje dla tych często jeżdzacych autem kupić fotelik razem z bazą do samochodu. No i przed zakupem warto poczytać o fotelikach i sprawdzić jak wypadają w testach.
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

bol jest w tym ze baze do fotelikow robi tylko kilka firm a jak ja chce fotelik dopasowany do wozka to i wozek musze wtedy kupic z tej firmy ... min Gracco Chiccko czy Maxi Cosi maja wozki ktore kompletnie mi nie odpowiadaja !! no a wole pomeczyc sie z fotelikiem 0-13 bo i tak uzywa sie go najmniej miz z wozkiem ktorym mam zamiar ze 2 lata pojezdzic minimum !!!

reklama
Wiesz !!! U mnie jest to samo ,czulam od poczatku ze beda jaderka ,potwierdzone choc nie dokonca pewnie na ostatnim usg ,wiec juz sie wczulam w role i ubieram mojego Filipa ....gozej jak wyjdzie ze jaderka odpadna? Normalnie nie uwierze !!! MOje przeczucie jest tak silne ze nikt mi nie przegada.Wiem ze dasz rade ,pilnuj tylko lekow a ja wierze ze Kubusiowi sie uda !!!!

wlasnie niedawno /niecaly tydzien temu/ urodzila moja bardzo dobra kumpela ... przez cala ciaze byl pewny chlopak i jakiez bylo ich zdziwienie jak sie urodzila Martynka !!!
i to juz 2 przypadek w niedalekiej odleglosci ze chlopak na pewniaka a tu girl :) ja mam nadzieje ze pan doktor na tym 3d sie nie walnal !!

ja mialam to samo..od samego poczatku wiedzialam ze chlopak,
w 13 tygodniu pierwszy raz powiedzieli mi ze "cos dynda":-D
w 21 uslyszalam "jaja jak dzwony"
a w 24 "prawdlowe meskie genitalia"
:-)
widzialam je i chyba nie daloby sie ich z niczym pomyslic..
jednak slyszy sie historie o tym ze przez 9 miesiecy byl chlopak a urodzila sie coreczka:)
mam nadzieje ze nas to ominie;-)

Ja nigdy nie miałam tendencji do tycia. Zazwyczaj moja waga była w miejscu;) Mam może dobre spalanie?:p
Rzeczywiscie malo przytylas ,ale jak gin nic nie mowi to chyba dobrze! Wazne ze jesz tyle ile ci starcza ,pamietaj o tym ze musisz jesc wartosciowe rzeczy bo malenstwo dozo wyciaga z ciebie :)

Jezeli chodzi o dobre spalanie ahhaha ,hymmm no ja tez takie mialam mam 27 lat a najwiecej wazylam 50 kg max ( i to w porywach) bo moja naturalna waga to ok 48-49 kg ! Teraz za to mam ponad 60 kg - juz nawet nie staje na wage bo mnie przeraza ilosc kg jaka widzeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Hymmm wiec moje spalanie sie wypaliło hahahahha

bol jest w tym ze baze do fotelikow robi tylko kilka firm a jak ja chce fotelik dopasowany do wozka to i wozek musze wtedy kupic z tej firmy ... min Gracco Chiccko czy Maxi Cosi maja wozki ktore kompletnie mi nie odpowiadaja !! no a wole pomeczyc sie z fotelikiem 0-13 bo i tak uzywa sie go najmniej miz z wozkiem ktorym mam zamiar ze 2 lata pojezdzic minimum !!!
To fakt ale ja odpuściłam sobie dobieranie fotelika do wózka, z Antosiem tak miałam i szczerze mówiąc skorzystałam z tego raz. Idąc na zakupy fotelik zawsez do wózka sklepowego wsadzałam i tak mi było najwygodniej. A teraz jak bede dwójkę maluchów wozić,a jeżdze dużo, wiem, ze baza mi sie przyda bo szlag mnie kiedys trafial przy zapinaniu tego fotelika do 13 kg:tak:

Ostatnia edycja:
Rzeczywiscie malo przytylas ,ale jak gin nic nie mowi to chyba dobrze! Wazne ze jesz tyle ile ci starcza ,pamietaj o tym ze musisz jesc wartosciowe rzeczy bo malenstwo dozo wyciaga z ciebie :)

Jezeli chodzi o dobre spalanie ahhaha ,hymmm no ja tez takie mialam mam 27 lat a najwiecej wazylam 50 kg max ( i to w porywach) bo moja naturalna waga to ok 48-49 kg ! Teraz za to mam ponad 60 kg - juz nawet nie staje na wage bo mnie przeraza ilosc kg jaka widzeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Hymmm wiec moje spalanie sie wypaliło hahahahha
Ja najwięcej ważyłam 50kg, ale to dawno było. Tak to w granicach 48;-)
Jem wartościowe rzeczy, białko, wapno, rybki, warzywka, owoce choć teraz to już mam manię na pkt cukru i je ograniczę. Mięso zaczęłam jeść, w I trym mnie od mięsa odrzucało.

Co do kg i mi sie przytyło, no ale od razu tryb życia zmieniłam, bo musiałam zrezygnowac z aerobiku, do tej pory dużo ćwiczyłam, a teraz nie moge i całę moje ciało takie jakies wiotkie sie zrobiło:-(, poza tym hormony działają na mnie:tak: pozytywnie, w sensie apetytu.

reklama
Cherie no to ładnie Wam panienka rośnie i łożysko się "naprawiło". A jak się dzisiaj czujesz? Ja po odstawieniu duphastonu nie miałam żadnych dolegliwości.

a dzięki, dzięki. dziś już dobrze, wymioty się skończyły wieczorem, dziś mnie tylko brzuch pobolewa ale nie chcę brać już duphastonu i mam nadzieję, że samo przejdzie.

Do góry