reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Mam nadzieję że wyniki się poprawią.

I zaskoczył mnie strasznie. Na ostatniej wizycie mówiłam mu o tym paciorkowcu a on, że to nie jest potrzebne, że badań można można mnożyć w nieskończoność itd. a wczoraj do mnie, że pod koniec ciąży to przydałoby się pobrać jeszcze wymaz:-D:-D:-D:-D i pobrał mi ten wymaz, w poniedziałek zaniosę do laboratorium bo już zamknięte było. Ja myślę że może po tym jak ja mu mówiłam to coś poczytał czy coś i teraz nie pamiętając że ostatnio ja mu o tym mówiłam sam mi pobrał wymaz. Ale dobrze, bo martwiło mnie to.

Dziękuję, też mam taką nadzieję :tak::-)
Fajnie, że ten Twój gin. jednak pobrał wymaz i oby wyszło wszystko dobrze :tak:

reklama
Ja też jadę dziś na wizytę na 11.45 i mało brakło a byśmy się u doktora spotkały z shenkoką :-) Wyniki przygotowane... zobaczymy co powie lekarz no i ile przybrał nasz mały smok.
Zastanawia mnie jeszcze... czy antygen HBS nie powinien byc tez swiezy? czy starcza ten robiony na poczatku ciązy??
I zła jestem bo zapomniałam o badaniu na grupę krwi (a nie mam z pieczatka jakiegos laboratorium) i musze jeszcze raz dymac na pobieranie...:crazy: zapomniałam pewnie dlatego, ze przy pierwszym porodzie w szpitalu tego nie wymagali :sorry:

Abeja u nas chcą ten antygen zrobiony po 35tc, chociaż mój lekarz dał mi skierowanie po 31tc i i wtedy zrobiłam to badanie... nic nie mówi żeby powtarzać...

Catedra, Wiola super że wszystko ok :tak::tak:

ja też tak mniej więcej robiłam ok. 31 tygodnia... na ostatniej wizycie zapytał doktor czy mam i widział datę badania... nic nie mówił więc chyba wystarczy:tak:

Tez mnie to zdziwilo, ze w Waszych szpitalach i w wiekszosci ksiazek/gazet wyczytalam ze badanie na antygen HBS jest obowiazkowe przy porodzie...
Ale jestem pewna, ze u nas nie potrzebne bo sama osobiscie pytalam babki ktora mnie przyjmowala na IP na patologii ciazy...
Powiedziala, cos w stylu ze to tylko na specjalne wskazanie lekarza. Standardowo : nie...

A co do tego wymazu... sama niewiem... troche teraz zaluje, ze sie nie wyklucalam o to badanie ale taka lolita sie ze mnie zrobila przez okres ciazy, ze hohoho... eh :zawstydzona/y: a niestety, zeby prywatnie zrobic to badanie raczej nie mam aktualnie pieniedzy... bo nie sadze, zeby kosztowalo 5zl.

Dziewczyny... wiec jak to jest... ktoras z Was robila wymaz na paciorkowca prywatnie? ile to kosztuje??

Asheara najlepiej zadzwoń do laboratorium i dowiesz się ile u was biorą. Tylko pamiętaj że taki wymaz to i tak u gina musiała byś mieć pobrany. U mnie w szpitalu pobierają taki wymaz przy przyjmowaniu na oddział. Nie wiadomo czy uda Ci się zrobić te badania przed porodem (bo jak pisała któraś z dziewczyn to posiew więc na wyniki trzeba trochę poczekać), więc możesz też zadzwonić do szpitala i zapytać czy będą Ci taki wymaz pobierać.

Ja też jadę dziś na wizytę na 11.45 i mało brakło a byśmy się u doktora spotkały z shenkoką :-) Wyniki przygotowane... zobaczymy co powie lekarz no i ile przybrał nasz mały smok.
Zastanawia mnie jeszcze... czy antygen HBS nie powinien byc tez swiezy? czy starcza ten robiony na poczatku ciązy??
I zła jestem bo zapomniałam o badaniu na grupę krwi (a nie mam z pieczatka jakiegos laboratorium) i musze jeszcze raz dymac na pobieranie...:crazy: zapomniałam pewnie dlatego, ze przy pierwszym porodzie w szpitalu tego nie wymagali :sorry:

ja też mam HBS tylko z początku ciąży. Zapytam się w środę na wizycie, czy świerzy wynik nie jest potrzebny.

ja HBS robiłam niedawno... a wynik z grupy krwi mam z pierwszej ciąży...

Smerfii mi jak połozna pobierała wymaz, to kazała dostarczyć go w ciągu 1 godziny od pobrania, bo potem to już za późno

a mnie lekarz powiedział, że w ciągu 3 dni. to ja już nie wiem. Wczoraj nie miałam w ogóle fizycznie takiej możliwości a teraz weekend więc też nie. Ktoś może też dostarczał po kilku dniach? Mnie powiedział tylko że trzymać w temperaturze pokojowej żeby te bakterie nie poumierały.

Kingus,płacz,płacz jak masz ochote kochana;-):-DStarzsznie sie ciesze ze wszystko ok!!!!Tak trzymać!!!
:-):-):-) Oj wszystko się we mnie kumuluję i po porodzie to chyba będzie jeden wielki płacz;-);-)

Tez mnie to zdziwilo, ze w Waszych szpitalach i w wiekszosci ksiazek/gazet wyczytalam ze badanie na antygen HBS jest obowiazkowe przy porodzie...
Ale jestem pewna, ze u nas nie potrzebne bo sama osobiscie pytalam babki ktora mnie przyjmowala na IP na patologii ciazy...
U mnie też chcą a może u Was robią w szpitalu ??

ja dzisiaj po wizycie... nie będę się rozpływać w pochwałach na temat doktorka ale jest super...
Super, że wizyta się udała :tak::tak:

Ja mam napisane, że wykonane w III trymestrze ciąży.

Ja wczoraj tez byłam na wizycie i tradycyjnie, główka bardzo, bardzo nisko ale szyjka długa, zamknieta i mocno trzyma.:eek:
To tak jak u mnie;-);-)

Mała ma 2800 więc duża nie będzie. Ja jestem pozamykana i jak znam życie to przez połowę ciąży miałam uważać żeby za szybko nie urodzić a pewnie przenoszę. Lekarz powiedział, że już nie muszę tak uważać, powinnam spacerować, mam zgodę na przytulanko i w ogóle wszystko jest super.
Super, że wyniki ok.:-)

Smerfi mi M zawiózł na drugi dzień od pobrania, bo mu zapomniałam dać i wynik wyszedł. W sensie że paciorek nie zginął w tym czasie ;-)

Ja już po wizycie, mała kluska waży trochę ponad 3500 zatem:
1 październik - konsultacja anastezjologiczna
5 październik - ostatnia wizyta kontrolna
9 październik - mam sie zgłosić w szpitalu celem wykonania CC.

reklama
Do góry